Incendiile izbucnite într-o provincie din Indonezia au făcut ca cerul să se înroșească, imaginile fiind fotografiate și postate pe diferite site-uri
Incendiile izbucnite într-o provincie din Indonezia au făcut ca cerul să se înroșească, imaginile postate pe diferite site-uri. Din cauza unor incendii puternice care au izbucnit în padurile din provincia Jambi, din Indonezia, cerul s-a înroșit puternic, imaginile fiind suprinse și de un rezident din provinzia Jambi, care a spus că pîcla i-a „rănit ochii și gâtul”, relatează bbc.com.
În fiecare an, incendiile din Indonezia crează o ceață fumurie care poate acoperi întreaga regiune din Asia de Sud -Est. O localnică din satul Mekan Sari, Eka Wulandari, a făcut fotografii cu cerul care avea o culoare roșie ca a sângelui. ,,Condițiile de ceață fuseseră mai ales "groase acea zi", spune ea. Pentru că mulți internauți s-au îndoit de verdicitatea fotografiilor, ea a spus că sunt reale, declarând :,,Dar este adevărat. [E a] fotografia și imaginea reale pe care le-am luat cu telefonul meu”, a spus ea, adăugând că aceste condiții de ceață au rămas severe luni. Un alt utilizator Twitter a postat un clip video care arată similar cerul colorat.
Agenția meteorologică BMKG a spus că imaginile satelitare au dezvăluit numeroase pete calde și „distribuția deasă a fumului” în zona din jurul regiunii Jambi.
Profesorul Kodh Tieh Yong, din cadrul Universității de Științe Sociale din Singapore, a explicat că acest fenomen, cunoscut că Rayleexplorat, are de-a face cu anumite tipuri de particule care sunt prezente într-o perioadă de ceață.
„În toiul fumurii, cele mai multe particule sunt de aproximativ un micrometru, dar aceste particule nu schimbă culoarea luminii pe care o vedem”, a spus el BBC.
„Sunt, de asemenea, particule mai mici, de aproximativ 0,05 micrometri sau mai mici, Asta nu alcătuiește prea multă ceață, dar mai sunt încă mult mai abundente în timpul unei perioade de ceață [decât o perioadă normală neînceată]... dar această este suficient pentru a da o tendință suplimentară de dispersie a roșului”.
Nivelurile de ceață din acest an sunt cele mai grave din ultimii ani.
Ceața este cauzată de arderea deschisă în Indonezia și într-o mai mică măsură, în anumite zone din Malaezia. Cele mai mari incendii sunt înregistrate de obicei în lunile iulie până în octombrie.