Evenimentul Zilei > Social > Imagini cutremurătoare. OAMENI CĂZUŢI, salvaţi în ultima clipă. S-a întâmplat în Bucureşti
Imagini cutremurătoare. OAMENI CĂZUŢI, salvaţi în ultima clipă. S-a întâmplat în Bucureşti

Imagini cutremurătoare. OAMENI CĂZUŢI, salvaţi în ultima clipă. S-a întâmplat în Bucureşti

Vremea rece care a lovit întrega ţară în ultima săptămână a fost o povară pentru oamenii străzii, care şi-au găsit adăpost pe unde au putut pentru a se feri de hipotermie.

Temperaturile au scăzut sub pragul îngheţului inclusiv în Bucureşti. Din acest motiv, echipe mobile, formate din polițiști locali, au acţionat în ultimele nopţi pentru a depista persoanele fără adăpost şi a le conduce în centrele de asistență socială de pe raza Sectorului 6.

Adăposturile de noapte din strada Inspirației și strada Mănăstirea Văratic ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au găzduit 29 de persoane fără adăpost în noaptea de 21/22 noiembrie a.c. Patru cazuri au fost sesizate prin telefonul de urgență 021.9524 din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

Aici, pe lângă un adăpost în care să se încălzească, aceştia beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate.

Primăria Sectorului 6 prin Poliţia Locală Sector 6 adresează un apel cetăţenilor din sector să sesizeze la numerele de telefon 021/4131620 şi 021/9546 prezenţa pe stradă sau în scările blocurilor a persoanelor fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate şi transportate la unul din centrele sociale.

Aceste activităţi vor continua pe tot parcursul sezonului rece.

 

Ce este hipotermia

Hipotermia este scăderea temperaturii corpului sub 35°C, cauzată de imposibilitatea organismului de face faţă unei expuneri prelungite la temperaturi scăzute. În timpul unei infecţii, o hipotermie poate uneori să se succeadă unei hipertermii acute sau chiar s-o înlocuiască.

Hipotermiile moderate (de la 35 la 32°C) sunt însoţite de frisoane intense (mijloc de apărare a organismului de producerea de căldură),  grave (de la 32 la 26°C) şi majore (sub 26°C) insotite de tulburări ale stării de conştienţă (chiar comă), depresie respiratorie, încetinire a frecvenţei cardiace şi de o scădere progresivă a presiunii arteriale cu diminuarea debitului cardiac.