Imagini de basm cu 30 de urși care au asaltat o fostă stație meteo din Rusia

Imagini de basm cu 30 de urși care au asaltat o fostă stație meteo din Rusia sursa: Facebook

O fostă stație meteo sovietică a devenit locuință pentru 30 de urși polari. Un fotograf amator a surprins animalele în timp ce priveau de la fereatra rezidenței lor.

Dmitri Kokh călătorește pentru a fotografia animale aflate în mediul lor natural. În septembrie 2021, aflat în explorarea tundrei siberiene, acesta a descoperit că vechea stație meteo fusese ocupată de urși albi.

Aflat la 2000 de kilometri pe coasta arctică, Kokh a fost forțat de vremea rea să caute adăpost pe o insulă nelocuită, Koliucin, acolo unde a fotografia urșii polari veniți la stația meteo.

sursa: Facebook

Conform Euronews, 20 de urși, cei mai mulți dintre ei fiind masculi, se plimbau prin clădirea nelocuită de oameni, în timp ce femelele urs au fost surprinse în special în zona plajei, în timp ce încercau să își protejeze puii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Era foarte periculos să mă apropii pentru că erau în jur de 30 de urși polari la acel moment. M-am decis să folosesco dronă silențioasă ca să nu deranjez animalele”, a spus fotograful Kokh.

Reintroducerea urșilor bruni în țările europene nemulțumire pentru populația locală

Conviețuirea pașnică a urșilor și oamenilor este posibilă, cum o arată Slovenia, unde sunt 750 de exemplare și, în ultimii ani, nu s-au înregistrat victime umane în urma atacurilor urșilor. În schimb, în țări ca Franța, pagubele produse de urși sunt mari comparativ cu numărul mic de exemplare (64) și rezistența populației locale la reintegrarea urșilor în Pirinei este mare.

În cazul urșilor, România se află într-o situație absolut dramatică. Cu cea mai mare populație de urși din Europa, cu incidente din ce în ce mai numeroase, cu urși din ce în ce mai îndrăzneți, cu victime umane, dar și legată de mâini și de picioare prin preocuparea – legitimă – de a conserva specia de urs brun. Cei care suferă cel mai mult din această tensiune între stat și unii activiști de mediu sunt locuitorii din satele de deal și munte, care nu au voci sonore în mass media, și toți iubitorii de natură și de drumeții. Aceștia din urmă, deși iubesc urșii, nu își pot expune familia pericolului foarte real al întâlnirii cu acest animal imprevizibil. Pentru că la dilema ce alegi, viața omului sau viața unui urs agresiv, răspunsul este categoric „omul”.

Totuși, trebuie spus că ursul brun adult este impredictibil: dintr-un exemplar pașnic, blând, care se sperie la orice zgomot și fuge, care nu vrea să dea nas în nas cu omul, sau care, dimpotrivă, s-a obișnuit cu prezența oamenilor, a mașinilor, stă la selfie cu tine și vine să-ți ia mărul din mână, se poate transforma într-o clipă într-o fiară uciagașă, în fața căreia omul este o victimă extrem de fragilă, cu puține șanse de supraviețuire.