Ilie Stan: "Am bătut Steaua cu o echipă făcută cu 0 lei!"

Ilie Stan: "Am bătut Steaua cu o echipă făcută cu 0 lei!"

Milioanele lui Gigi nu aduc fericirea. Concordia Chiajna n-a dat niciun ban pe fotbaliştii transferaţi pentru acest sezon.

Steaua a fost făcută de râs, miercuri seară, la Chiajna, de Concordia, o echipă formată din jucători luaţi "la legătură", fără niciun ban! Atât de lăudata formaţie antrenată de Laurenţiu Reghecampf a fost eliminată din "optimile" Cupei României de ilfoveni după loviturile de departajare, scor 4-3. La sfârşitul celor 120 de minute de joc era 0-0. Orfan de la cinci ani Execuţiile penibile ale internaţionalilor Alex Chipciu şi Cristi Tănase au fost parate de un fost junior al "roşalbaştrilor", portarul Florin Niţă, care are o poveste de viaţă cutremurătoare. Florin Niţă a rămas orfan de tată la doar cinci ani. "În 1994, sora mea m-a dus la fotbal, la Steaua. Pare ciudat, pentru că, de obicei, copiii sunt îndrumaţi de tată la acest sport. Din păcate, eu am rămas fără taică-miu când aveam cinci ani", a dezvăluit Niţă, pentru "Prosport", în urmă cu câteva luni. Necazurile nu l-au ocolit nici în anii următori. În 2006, când a trecut la seniori, semnând cu Concordia, o grupare de liga a treia în acel moment, a trecut prin alte drame. "În acea perioadă trăisem două momente de cumpănă în viaţă. Mama pierduse casa, după ce a fost păcălită de o femeie, iar la un an distanţă a decedat şi ea. Au fost clipe grele", a mai spus portarul. În vară, când se vehicula ideea unui posibil transfer al lui Tătăruşanu în străinătate, numele lui Florin Niţă a fost primul pomenit pentru a-l înlocui pe titularul naţionalei. "Sper să mă transfer la Steaua", spunea atunci cel poreclit "Chucky". N-a mai ajuns în Ghencea, iar acum a eliminat formaţia la care a evoluat timp de opt ani, în perioada junioratului. Doi supravieţuitori Ilie Stan ne-a dezvăluit ieri cum şi de unde a adunat jucătorii cu care a reconstruit Concordia în câteva luni, după ce Reghecampf şi Anamaria Prodan au luat aproape tot lotul de anul trecut la Steaua şi la "U" Cluj: "Din sezonul precedent, cu Steaua i-am mai avut pe teren doar pe Niţă şi pe Pană. Dar şi Pană, mai mult a stat, fiindcă a fost operat pe inimă. Am echipa cu a doua medie de vârstă, după Viitorul, 22 de ani. Asta deşi îi am în lot pe Ghionea (33 de ani) şi pe Sorin Paraschiv (31 de ani). În rest, pe Bambara l-am luat din Burkina Faso. N-a jucat niciodată la un club din altă ţară, pe Welington - din Brazilia, i-am mai adus şi pe băieţii de la Timişoara - Popovici, Florin Ilie. Damian şi Leca sunt de la Steaua, i-am luat definitiv. Şi tot aşa. N-am dat niciun ban pe ei, e o echipă făcută cu 0 lei. Cel mai mare contract este de 4.500 de euro pe lună. Prima pentru victoria cu Steaua? N-am avut nicio primă"

"Îl duceam pe Gigi în Ligă" Ilie Stan e tot cu gândul la Steaua şi, nici acum, la câteva luni de la demiterea prezentată ca o demisie, nu pare împăcat cu "divorţul": "Nu m-am răzbunat. Cum pot să mă gândesc la aşa ceva faţă de Steaua? N-am vrut să le dau nicio palmă lui Reghe şi lui MM, mi-am dorit doar să câştig. Fiecare antrenor are metodele lui. MM nu ştiu de ce a făcut scandal. Am auzit că el s-a luat de Păun şi de Costică Dumitru. N-am nimic cu el, ar trebui doar să respecte munca pe care noi am făcut-o la Steaua. Dacă avea răbdare şi mă asculta, îl duceam pe Gigi în Ligă. I-am cerut doar să ne întoarcem în Ghencea, să ne ofere condiţii de pregătire, nu să ne plimbăm pe la Mogoşoaia. Dacă avea răbdare, poate luam titlul. În vară, echipa ar fi făcut din nou pregătirea cu mine şi ajungeam în Ligă".

Ne puteți urmări și pe Google News