Evenimentul Zilei > Politica > BOMBA ZILEI despre Ilan Laufer. Jurnaliștii din Israel susțin că știu ADEVĂRUL despre TRECUTUL politicianului
BOMBA ZILEI despre Ilan Laufer. Jurnaliștii din Israel susțin că știu ADEVĂRUL despre TRECUTUL politicianului

BOMBA ZILEI despre Ilan Laufer. Jurnaliștii din Israel susțin că știu ADEVĂRUL despre TRECUTUL politicianului

Scandalul anului pe scena politică românească, cu urmări grave în Occident, a fost declanșat în momentul în care Ilan Laufer, propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al dezvoltării, l-a acuzat pe Klaus Iohannis că e antisemit.

Numai că adevărul din spatele poveștii lui Ilan Laufer pare să fie altul. Ilan Laufer a declarat că s-a născut la Maternitatea Polizu din București, însă mai multe publicații din Israel au relatat că el s-a născut la Rishon LeZion, al patrulea cel mai mare oraș din această țară, și a emigrat ulterior în România.

„Dragi români, mă numesc Ilan Laufer, sunt cetăţean român, din părinţi români, născut la Maternitatea Polizu, foarte aproape de Guvern”,a  fost o parte din discursul lui Laufer.

Președintele Klaus Iohannis a criticat declarațiile lui Ilan Laufer. Șeful statului a condamnat ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic.

În ianuarie 2017, cotidianul Jerusalem Post relata că ”Ilan Laufer este un expat israelian în vârstă de 33 de ani care s-a născut la Rishon Lezion și a devenit un succes om de afaceri în București”.

Laufer a emigrat în România la începutul anilor 2000, după ce tatălui său i-a fost oferit un loc de muncă în România.

„După ce s-a mutat în România, Laufer s-a căsătorit cu Alina, o celebritate locală care a devenit faimoasă după ce a fost prezentatoare la televizor și a participat la spectacole de divertisment”, mai preciza sursa citată.