Evenimentul Zilei > International > Idila lui Hollande a trecut prin casa unui mafiot corsican
Idila lui Hollande a trecut prin casa unui mafiot corsican

Idila lui Hollande a trecut prin casa unui mafiot corsican

Apartamentul în care se întâlnea preşedintele francez cu iubita lui, Julie Gayet, era al unui lider interlop, dezvăluie presa de la Paris.

Revista Closer a publicat, săptămâna trecută, şapte pagini cu dezvăluiri şi fotografii despre escapadele amoroase ale preşedintelui Francois Hollande, care mergea noaptea, pe scuter, prin Paris, la întâlniri amoroase cu actriţa Julie Gayet (41 de ani).
Siteul Mediapart a dezvăluit, duminică, faptul că apartamentul pe care îl folosea Francois Hollande avea legături cu mafia corsicană. Numele proprietarului este Michel Ferracci, cel care a fost condamnat, în noiembrie, la 18 luni de închisoare cu suspendare, după o anchetă pe tema spălării banilor. Locuinţa era închiriată lui Julie Gayet de către prietena ei, Emmanuelle Hauck, fosta soţie a lui Ferracci. După ce s-a separat de soţul ei, Hauck a trăit cu un alt corsican acuzat de legături cu mafia, François Masini, care a fost împuşcat în luna mai 2013.
Alte date publicate de presa franceză sugerau că apartamentul ar fi fost deţinut de un magnat francez şi ar fi fost folosit de mai mulţi politicieni pentru aventuri extraconjugale.
Valerie, la spital
Prima doamnă a Franţei, Valérie Trierweiler, s-a internat, vineri, în spital, din cauza unei depresii severe, după aflarea veştilor. Şeful statului francez a intrat şi mai mult în criza politică şi personală, fiind deja unul dintre cei mai nepopulari preşedinţi francezi din istoria modenră.
Azi, preşedintele ar urma să susţină tradiţionala conferinţă de presă de început de an, pe teme economice. Atenţia opiniei publice a fost acum deturnată de la problemele la ordinea zilei la această idilă prezidenţială. Dacă Hollande va anunţa că relaţia sa cu Trierweiler s-a încheiat, aceasta va fi nevoită să părăsească Palatul Elysee, unde are un birou şi cinci angajaţi. "Francezii au dreptul să ştie cine este Prima Doamnă. Când preşedintele trăieşte cu o femeie, iar ea este plătită, are angajaţi şi îl însoţeşte în călătoriile peste hotare, este o problemă de interes public", susţine un deputat al opoziţiei,
Daniel Fasquelle. "În loc să se ţină de idile, mai bine ar avea grijă de francezii care suferă din cauza crizei economice", a adăugat el. Majoritatea politicienilor îl susţin pe Hollande şi consideră că i s-a încălcat dreptul la viaţă intimă.