Mulți dintre noi visează să aibă un păr des și voluminos. Cu toate acestea, există câteva modalități prin care îți poți face părul să crească. Jack Merrick-Thirlway este director de creație la Neville Hair & Beauty.
Acesta susține că cel mai frecvent tip de cădere a părului este cel transmis prin gene. Acest tip de cădere a părului poate începe încă din adolescență și, deși va fi dificil de tratat, procesul poate fi încetinit.
Probleme hormonale
De asemenea, dezechilibrele hormonale vă pot determina căderea părului. Sarcina și menopauza sunt două momente cheie în care pot apărea dezechilibre hormonale, ducând la modificări ale grosimii părului. Cu toate acestea, stresul cronic și anumite medicamente pot contribui și ele la aceste dezechilibre.
Un alt sabotor pentru păr este frecarea excesivă a acestuia. Jack susține că cei care își prind părul în coadă se pot confrunta cu căderea părului. În cele din urmă, folosirea produselor greșite sau prea multe tratamente chimice pot duce la căderea părului. „Aș sfătui să căutați ingrediente precum biotină, colagen, aminoacizi și produse care conțin vitamina B3. Toate acestea ajută la întărirea foliculilor de păr.”
„Pentru a vă asigura că părul rămâne sănătos, este important să nu îl spălați excesiv”, ne sfătuiește Jack. „În schimb, încercați să limitați spălarea părului la două sau trei ori pe săptămână. Folosiți un șampon și un balsam blând pentru a vă asigura că nu îndepărtați compușii sănătoși pentru păr.”
„Încercați să evitați periajul excesiv”, a spus Jack, care susține că ar trebui să investiți într-o perie de păr bună deoarece periile de păr de proastă calitate pot provoca mai multe daune părului. Jack susține că ar fi bine să nu săriți nici peste tunderea părului o dată la șase săptămâni deoarece reduce riscul ca părul să se deterioreze.
Fazele creșterii părului
Nutriționistul Rob Hobson spune că există niște nutrienți care pot susține creșterea părului: „Biotina (vitamina B7) și celelalte vitamine B pot ajuta părul să se regenereze. Le găsiți în carne, ouă, lactate, legume cu frunze verzi, cum ar fi kale și drojdie.” Asigurați-vă că obțineți suficiente proteine în dieta dvs. „Părul este făcut din cheratină care este o proteină. Dacă îți lipsesc proteinele, atunci riști ca părul tău să fie fragil”, spune Rob.
De asemenea, Jack explică că există patru etape în ciclul de creștere a părului: Anagen, Catagen, Telogen și Exogen. Faza Anagen este faza în care părul crește cel mai rapid. „În această fază, părul tău crește, în medie, cu 15 cm pe an”, explică Jack. Această fază durează între trei și cinci ani, dar poate varia. Aceasta este urmată, apoi, de faza Catagen care durează 10 zile și care semnalează sfârșitul creșterii părului. Următoarea fază, cunoscută sub numele de Telogen, durează aproximativ trei luni, iar părul nu va crește în această fază. În cele din urmă, Exogenul este ultima etapă a ciclului de creștere a părului și este cea în care părul începe să cadă, potrivit The Sun.