Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a spus că schimbarea programului manifestărilor dedicate zilei de 24 ianuarie se datorează tragediei care a avut loc luni, 20 ianuarie. Totodată, municipalitatea ieşeană transmite sincere condoleanţe familiilor îndoliate.
‘În acest context, am decis anularea concertului de muzică folclorică programat în Piaţa Unirii. Ziua de 24 ianuarie rămâne o sărbătoare de suflet a ieşenilor şi a tuturor românilor, dar nu putem ignora drama care a zguduit întreaga ţară’, a declarat primarul Gheorghe Nichita.
Primăria Municipiului Iaşi îi aşteaptă pe ieşeni în Piaţa Unirii, pentru a celebra Mica Unire, restul programului, exceptând concertul, rămânând valabil.
‘Îi rog pe ieşeni să înţeleagă faptul că, în acest an, pe 24 ianuarie celebrăm atât momentul 1859, dar îi omagiem şi pe cei care s-au sacrificat pentru binele semenilor. De aceea, facem un apel către toţi participanţii la manifestările din Piaţa Unirii să aibă un comportament adecvat unor asemenea situaţii deosebite. Îi aşteptăm pe ieşeni la toate celelalte momente anunţate în programul oficial’, a spus primarul Gheorghe Nichita.
Municipalitatea ieşeană a anunţat în urmă cu câteva zile că va organiza vineri, un spectacol de muzică populară, 10.000 de porţii cu fasole cu cârnăciori şi vin fiert pentru a marca 155 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească.
În intervalul orar 9,30-10,30 pe o scena amplasată în Piaţa Unirii trebuiau să cânte soliştii Sofia Vicoveanca, Daniela Condurache, Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş.

Te-ar putea interesa și: