Evenimentul Zilei > Justitie > Hoțul care i-a spart casa lui Gheorghe Hagi a primit ani grei de pușcărie. Cu ce suma va fi despăgubit „Regele”
Hoțul care i-a spart casa lui Gheorghe Hagi a primit ani grei de pușcărie. Cu ce suma va fi despăgubit „Regele”

Hoțul care i-a spart casa lui Gheorghe Hagi a primit ani grei de pușcărie. Cu ce suma va fi despăgubit „Regele”

Hoțul a fost prins la o lună după ce i-a spart casa lui Gheorghe Hagi, iar acum a aflat cât trebuie să stea după gratii.

Gheorghe Hagi și soția sa, Marilena, s-au trezit cu casa spartă în anul 2017. Este vorba despre vila pe care cei doi o dețin în Pipera. Hoțul este un profesionist în domeniu. Pentru că a operat peste 15 spargeri ale locuințelor unor oameni cu stare: avocați, medici, afaceriști. Este vorba despre Marian Fieraru (26 de ani), numit și „Distrugătorul”.

Prin și judecat, infractorul a fost condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare cu executare. De asemenea, conform sentinței date de magistrați, el va trebui să achite și despăgubiri victimelor sale. Familia Hagi trebuie să primească suma de 50.000 de euro. Iar o altă victimă are de încasat 17.000 de euro. Alte sume variază între 3.000 și 50.000 de lei, anunță cancan.ro.

Gheorghe Hagi s-a trezit cu casa spartă în anul 2017, hoțul a fost prins

„Condamnă pe inculpatul Fieraru Marian la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Condamnă pe inculpatul Fieraru Marian la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat. Condamnă pe inculpatul Fieraru Marian la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Contopeşte pedepsele aplicate anterior inculpatului Fieraru Marian, respectiv pedeapsa de 3 ani închisoare (de nu mai puțin de cinci ori aplicată), pedeapsa de 1 an şi 6 luni şi pedeapsa de 6 luni închisoare, acesta urmând a executa pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care se va adăuga sporul obligatoriu de 5 ani şi 8 luni”. Este anunțul făcut de judecători în privința spărgătorului de locuințe.

Despăgubiri pentru victime

„Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Hagi Marilena și obligă pe inculpatul Fieraru Marian la plata către aceasta a sumei de 50.000 de euro reprezentând contravaloarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea infracţiunii.

Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă XXXX Gabriela Rodica și obligă pe inculpatul Fieraru Marian la plata către aceasta a sumei de 17.000 de euro, reprezentând contravaloarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea infracţiunii.” A mai precizat instanța.

Hoțul a sustras din locuința soților Hagi câteva ceasuri. La o lună după ce a dat această spargere, „Distrugătorul” a fost prins și arestat.