Hoții care au furat pesticide de 1 MILION DE EURO în Franța, prinși. Poliția română a colaborat cu Jandarmeria Franceză I VIDEO

Hoții care au furat pesticide de 1 MILION DE EURO în Franța, prinși. Poliția română a colaborat cu Jandarmeria Franceză I VIDEO

Poliția Română și Jandarmeria Franceză, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au destructurat o grupare infracțională de criminalitate itinerantă care ar fi cauzat un prejudiciu de 1.000.000 de euro. Hoții au dat atacul la 10 depozite din Alsacia, de unxde au furat pesticide și semințe de plante.

Hoții sunt acuzați de constituirea unui grup inracțional organizat, furt calificat și tăinuire.

”În fapt, membrii grupării ar fi comis, în perioada iunie 2016 – iulie 2017, 10 furturi de produse fitosanitare (pesticide și semințe), din depozite ale unor societăți comerciale de pe teritoriul Franței, în regiunea Alsace, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 1.000.000 de euro”, arată procurorul DIICOT care a coordonat dosarul.

Astfel, au fost organizate 12 percheziții domiciliare (9 în județul Galați, una în județul Arad, una în județul Iași și una în județul Suceava), fiind puse în executare 7 mandate de aducere, care au fost și audiați. De asemenea,  au fost ridicate bunuri și înscrisuri de interes în cadrul urmăririi penale.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Toate cele șapte persoane bănuite au fost conduse la sediul Poliției și au fost reținute în baza unor mandate europene de arestare, urmând a fi pentru prezentate la curțile de apel, în vederea arestării preventive. Ulterior, aceștia vor fi prezentați instanțelor competente, în scopul predării lor autorităților franceze care instrumentează cazul, respectiv Tribunalului de Mare Instanță din Colmar”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Tot ieri, în același caz, au mai fost reținuți doi dintre membrii grupării, în Germania și Belgia. Activitățile Poliției Române au fost desfășurate de ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Inspectoratului General al Poliției Române, ai serviciilor de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Galați, Arad, Iași și Suceava, care au beneficiat de suportul specialiștilor EUROPOL.