Hotelurile de pe LITORAL, BOMBE CU CEAS pentru turiști. Inspectorii ISU au găsit NEREGULI GRAVE la unitățile de cazare

Hotelurile de pe LITORAL, BOMBE CU CEAS pentru turiști. Inspectorii ISU au găsit NEREGULI GRAVE la unitățile de cazare

Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea al județului Constanța a verificat unitățile de cazare de pe litoral. Acolo au descoeprit diferite nereguli care puneau viața turiștilor în pericol, și au aplicat amenzi de peste 200.000 de lei.

Reprezentanții Inspecției de Prevenire din cadrul ISU "Dobrogea” al județului Constanța au aplicat sancțiuni contravenționale în sumă totală de peste 200.000 de lei în urma abaterilor constatate în luna iunie la unitățile de cazare, agrement și alimentație publică de pe litoral, arată reporterntv.ro.

Potrivit ISU Dobrogea, au fost verificare aproape 200 de obiective de turism, alimentație publică și agrement în stațiunile de pe litoral.

34 de hoteluri, patru hosteluri, 60 de vile, 42 de restaurante, șapte pensiuni, două case de vacanță, șapte tabere școlare, trei scene amenajate temporar, cinci cluburi, două parcuri de distracții, două campinguri, un han turistic, un centru SPA, cinci construcții cu camere de închiriat și un disco-bar. Toate acestea au fost verificate de inspectori, iar la mai multe dintre ele s-au găsit nereguli.

Ne puteți urmări și pe Google News

Au fost depistate 755 de deficiențe; 99 din ele au fost remediate în timpul controalelor.

Au fost aplicate 706 sancțiuni- 567 de avertismente și 139 de amenzi contravenționale, în valoare de 220.000 de lei.

Printre abaterile cel mai des întâlnite sunt neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor; nemenținerea în stare de funcționare a instalațiilor electrice pentru iluminatul de siguritate pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranților interiori de incendiu, cât și pentru intervenție în încăperea centralei termice; neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcții de turism, în conformitate cu reglementările tehnice; exploatarea cu defecțiuni și improvizații a instalației electrice aferentă construcțiilor.