Hotelurile CNSLR-Frăţia, "subînchiriate" unui SRL

Hotelurile CNSLR-Frăţia, "subînchiriate" unui SRL

Vicepreşedintele CNSLR-Frăţia, Ion Victor Stan, solicită, la Tribunalul Bucureşti, anularea contractului prin care mai multe hoteluri ale Confederaţiei au fost cedate în administrarea unei firme.

Mai multe hoteluri din patrimoniul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) - Frăţia au ajuns în administrarea unui SRL din Timişoara, cu 17 angajaţi şi pierderi, în ultimii ani de activitate. Asta ca urmare a unui contract de management încheiat la iniţiativa preşedintelui arestat al CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, şi finalizat de prim-vicepreşedintele Liviu Luca şi de noul preşedinte, Ion Samoilă.

"Afacerea" a fost contestată la Tribunalul Bucureşti, de către unul dintre vicepreşedinţii CNSLR-Frăţia, Ion Victor Stan, acesta fiind, apoi, îndepărtat, de Liviu Luca şi Samoilă, din Adunarea Generală a Acţionarilor companiei sindicale care administra hotelurile.

Contract contestat la Tribunal

Ne puteți urmări și pe Google News

Hotelurile din Covasna, Băile Herculane, Băile Felix, Sângeorz- Băi, Voineasa şi Predeal ale CNSLR Frăţia erau administrate de către Sind Tour Trading SRL. Contractul de management, pe o perioadă de nouă ani, a fost încheiat între Sind Tour Trading şi Tour Mirinvest Timişoara, o firmă cu 17 angajaţi şi pierderi de peste 400.000 de lei în 2009, conform ultimului bilanţ afişat pe site-ul Ministerului de Finanţe. Asta deşi Ion Victor Stan, vicepreşedinte al CNSLR-Frăţia, s-a opus în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a Sind Tour Trading.

Mai mult, potrivit procesului-verbal de şedinţă a Biroului Operativ, vicepreşedinţii Vasile Bădică, Marian Nistor şi Adrian Barea s-au opus, de asemenea, încheierii contractului de management cu Mirinvest Timişoara, societate deţinută de soţii Veronica Irina şi Neculai Miron.

Vicepreşedintele Ion Victor Stan a solicitat, la Tribunalul Bucureşti, anularea hotărârii AGA a Sind Tour Trading, adoptată fără acordul său şi în baza căreia a fost încheiat contractul de management cu Tour Mirinvest SRL Timişoara.

Totodată, Stan a introdus la Tribunalul Bucureşti şi o ordonanţă preşedinţială prin care solicită suspendarea efectelor hotărârii AGA a Sind Tour Trading.

Revocat din AGA

Vicepreşedintele Ion Victor Stan a fost revocat din AGA a Sind Tour Trading, deoarece a contestat în instanţă contractul de management încheiat cu firma timişoreană.

"Consider că am fost revocat din această calitate, de către preşedintele Ion Samoilă, la propunerea lui Liviu Luca, cel care conduce în mod efectiv Confederaţia. Asta pentru că mi-am permis să nu fiu de acord cu acesta", a declarat, pentru EVZ, Stan.

Acesta susţine că, după arestarea fostului preşedinte al CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, Liviu Luca a preluat în totalitate controlul Confederaţiei: "Pe 12 mai a avut loc Consiliul Naţional al CNSLR-Frăţia, în care Liviu Luca a condus lucrările, prin preluarea atribuţiilor de preşedinte, în urma arestării lui Marius Petcu. A propus un addendum la Statutul Confederaţiei, prin care urmau să aibă puteri depline: el, în calitate de prim-vicepreşedinte şi preşedintele Ion Samoilă. Şi numai în situaţii excepţionale poate da mandate de reprezentare sau delegare de competenţe altor membri ai Biroului Operativ. Astfel, în temeiul acestor prerogative asumate de prim-vicepreşedintele Liviu Luca şi de preşedintele desemnat de acesta, Ion Samoilă, pe 24 mai s-a emis o decizie prin care mi s-a revocat mandatul de reprezentant al CNSLR-Frăţia în AGA a Sind Tour Trading".

Luca a acaparat CNSLR Frăţia

Personaj controversat, apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca a devenit unul dintre cei mai bogaţi şi influenţi oameni din România prin prisma funcţiei de şef al sindicaliştilor din fostul Petrom.

"Acest baron sindical Liviu Luca deţine, în următorul an şi jumătate, până la următorul congres extraordinar al CNSLR-Frăţia, controlul total asupra Sind Tour Trading şi asupra resurselor financiare ale Confederaţiei. Probabil va iniţia demersuri şi de a mă demite şi din Biroul Operativ, unde deţin funcţia de vicepreşedinte ales de Congres. Mă voi adresa instituţiilor statului pentru a stopa acţiunile celor doi, în încercarea de a lăsa Confederaţiei posibilitatea de a fi liberă şi nu instrumentul de realizare a intereselor personale ale unui individ", concluzionează Ion Victor Stan.

Acesta crede că a fost înlăturat din AGA a Sind Tour Trading, astfel încât aceasta să poată emite o nouă hotărâre "care să fie statutară, deci legală", în vederea încheierii contractului de management cu firma timişoreană Tour Mirinvest. "Acest baron sindical Liviu Luca deţine controlul total asupra resurselor financiare ale Confederaţiei." ION VICTOR STAN, vicepreşedinte CNSLR-Frăţia

POZIŢIE

Liviu Luca a evitat discuţia cu reporterii EVZ

Liviu Luca a evitat să discute cu reporterii EVZ, preferând motivaţii hilare, precum aceea că nu are de unde să ştie dacă persoana de la telefon este, într-adevăr, ziarist. "De unde să ştiu eu că dumneavostră sunteţi cine susţineţi că sunteţi, adică un ziarist de la Evenimentul zilei, la telefon!?".

Liviu Luca a mai spus, totuşi, că nu are cunoştinţă de existenţa vreunui dosar aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, referitor la contractul de management încheiat cu Tour Mirinvest SRL. Preşedintele CNSLR-Frăţia, Ion Samoilă, a declarat că s-a luat decizia încheierii contractului cu Tour Mirinvest pe motiv că "am sesizat o activitate proastă de management, care trebuia îndreptată, printr-un contract ferm, clar".

Samoilă a completat: "Nimeni nu sare fără să aibă interese!". Nu a oferit, însă, amănunte concrete referitor la "interesele" pe care a făcut aluzie că le-ar avea Victor Stan.