În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Vavila, Episcopul Antiohiei, Proorocul Moise, Petroniu.

Nimic în „Kalendar”

Parcă înadins astăzi pomenim pe Sf. Vavila – protectorul animalelor!

„Sf. Sfinţit Mc. Vavila apare ca unul dintre puţinii protectori ai animalelor, fiind el însuşi o fiinţă compozită, jumătate om – jumătate animal.” Antoaneta Olteanu, Calendarele poporului român, 2001, pagina 393. Zi foarte periculoasă pentru cei care nu iubesc animalele, dar care trebuie respectată mai ales de crescătorii de vite şi de oamenii care au prieteni un căţel sau o pisicuţă.

Sf. Vavila este o trimitere la Marele Zeu Pan din mitologia grecească. Unii istorici sunt de părere şi Mircea Eliade se număra printre ei, că Pan, cântăreţul din nai, este cel mai vechi zeu, moştenit de la primii locuitori ai Europei, de la dolicocefalii cei misterioşi.

Sf. Vasile cel Mare spunea:  „creştinul cel ce face bine aproapelui va sta la dreapta Domnului, pentru că se va numi drept, dară creştinul care va avea grijă de vitele şi animalele sale va sta în Inima Domnului, că se va numi blând!”

Într-o ţară unde şoselele sunt marcate adesea de cadavrele animalelor zdrobite de automobile, iar căţeii şi pisoii sunt părăsiţi de oameni fără suflet, în care funcţionează o lege contra căţeilor care ne pune în rând cu ţările islamice, se poate oare vorbi de acea ţară că este creştină?

Poate este un aspect minor, cu siguranţă este. Dar în general, dacă nu vă luaţi după ipocrizia sărbătorilor, şi declaraţiile sforăitoare – în viaţa de zi cu zi, în România, se respectă normele creştine?

De aceea, spun experţii străini, că românii vor fi repede convertiţi la islam, că este doar o problemă de timp şi de bani. Surse apropiate muftiatului spun că în ultimul timp s-a înregistrat o dinamică pozitivă accentuată a converirii de noi musulmani. Ţintele au fost familiile de români săraci cu mulţi copii, care au primit pachete, ajutoare consistente. Aceiaşi sursă precizează că muftiatul de la Constanţa angajează un nou imam care să se ocupe de asistenţa spirituală a migranţilor şi a românilor trecuţi recent la islam.

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi în cazul unei invazii, este esenţial ca primul val de invadatori să prindă un „cap de pod” să nu fie respinşi, trimişi înapoi. Mai ales în cazul unei invazii de catifea, fără împuşcături şi tancuri.

Războiul are loc în mintea fiecăruia dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Realitatea este că bătrâna Europă este invadată. Nu mă interesează dacă „păpuşarii”, cei care au plănuit atacul, sunt ruşii, americanii, evreii, saudiţii, teroriştii sau extratereştrii de pe Cor Serpentis! Dar nu îmi place când suntem crezuţi mai proşti decât suntem!

În prezent se recurge la strategii psihologice, vizuale, de relaţii publice, cu scopul umanizării invadatorului şi a învinovăţirii invadaţilor. Colo, un copil înecat, dincolo o familie disperată care fuge spre „libertate”, dar ea bine îmbrobodită, apeluri stridente şi hormonale la milă şi hai să fim oameni… etc etc. Accidente se întâmplă, oare câţi copii au fost spulberaţi de automobile, săptămâna trecută, vă spun eu, 121, sau poate că şi copilul este doar o păpuşă, sau familia musulmană a fugit mult şi bine şi a repetat de zeci de ori până să iasă o fotografie mulţumitoare. Să ne amintim de incubatoarele din Kuwait! Ce, aţi uitat?

Să ne aşteptăm la imagini cu migranţi crucificaţi pe sârma ghimpată care apără Eurotunelul, la o musulmană îmbrobodită disperată cu un copil bolnav în braţe, la rugăminţi de milă şi asistenţă, la lacrimi multe şi figuri disperate, la declaraţii sfâşietoare ale unor „supravieţuitori” ai unor naufragii închipuite: „Am fost singurul care am scăpat… copiii mei, mama mea, bătrâna mea mamă din cărucior!” Sau, le-am văzut deja?

În acest timp, violata Europă pierde 37 miloane de € pe zi din cauza invaziei musulmane (sursă UE). Ieri, prin blocarea Eurotunelului de către migranţi s-au pierdut 86 de milioane de €. Adio, fonduri europene!

Şi în România, ca şi aiurea, în lume, există o presă care reprezintă interesele musulmanilor invadatori. Şi în România, ca şi aiurea, în lume, mai există unele jurnaliste sau unii jurnalişti, care pentru câteva sute de euroi îţi scriu la comandă, sau îţi publică sub semnătura lor. Doar există libertate editorială!

Am citit undeva, ieri, alaltăieri, că Nostradamus a prezis invazia musulmană de acum. Se dau catrenele repective, în limba română. Trebuie să precizez că strofa respectivă a mai fost utilizată de circa patru ori, până acum. În istorie, ca să se arate invazia turcească, oprită vremelnic, la Dunăre.

Acum este un atac psihologic musulman. Descifrarea este evidentă: invazia musulmană este inevitabilă, este un lucru obiectiv, aşa a vrut destinul, aşa s-a prezis – deci, nu este nimic de făcut, supuneţi-vă soartei!

Nostradamus a fost folosit şi în Al doilea război mondial. Germanii au găsit un catren care le prezicea victoria, iar aliaţii la fel. Fiecare parte susţinea sus şi tare că destinul este de partea ei!

Michel de Notre Dame (1503-1566), mai cunoscut ca Nostradamus a fost  astrologul Caterinei de Medicis. Aceasta este varianta oficială şi tot aşa ştie şi publicul. Trebuie să spunem că mai toate informaţiile despre aşa zisele profeţii ale lui Nostradamus sunt false.

Adevărul este cu totul altul. Michel s-a născut în dimineţa zilei de 4 decembrie 1503, într-o familie înstărită de evrei creştinaţi, tatăl, Jacques de Notre Dame, notar, iar mama, Renate de Saint-Remy, provenea dintr-o familie de doctori de curţi regale. A mai avut doi fraţi, pe Jean şi Bertrand. Mezinul, Bertrand se căsătoreşte cu o anume Thonine de Roux, o mică nobilă din Salon.

Această Thonine îl admira mult pe cumnatul medic, pe Michel. A ţinut un jurnal şi a scris mai multe scrisori referitoare la viaţa şi activitatea lui Michel de Notre Dame. Ţinute cu gelozie într-o colecţie particulară aceste documente au fost arătate într-un cerc restrâns în martie 2011. Din cuprinsul lor reiese că Nostradamus a fost un om excepţional, de o inteligenţă ieşită din comun şi cu un spirit speculativ formidabil. La început totul mergea foarte bine pentru Michel. A studiat medicina la Bordeaux şi şi-a luat doctoratul. Era renumit şi avea o clientelă numeroasă pentru că vindeca aproape orice boală sau vătămare, folosind şi metode revoluţionare pentru acea epocă.

Se căsătoreşte cu Francoise de Saint-Clair, de veche viţă, o franţuizoaică blondă, micuţă şi extrem de frumoasă şi feminină, cum numai hexagonul are licenţa acestor făpturi de vis. În cei trei ani care urmează Michel devine fericitul tată a doi îngeraşi, un băieţel, Remy şi o fetiţă, Catherine. Totul este perfect până în vara anului 1546 când epidemia de ciumă ucide mama şi pe cei doi copii, în ciuda eforturilor lui Michel. Thonine crede că durerea l-a deranjat mintal, cel puţin cîteva săptămâni,  pe cumnatul ei. Trei zile a stat cu cadavrele celor iubiţi în braţe. Apoi a umblat bezmetic pe străzile unde erau cele mai multe cazuri de ciumă – scrie Thonine. Cu toate că umbla după moarte, aceasta nu l-a vrut, comenteză cumnata, mai departe.

Michel se schimbă. Din medicul drăguţ şi amabil Michel devine direct, mizantrop, chiar grosolan. “Domnule conte o să muriţi într-un accident de călărie!”. “Doamnă marchiză, dacă nu vă schimbaţi obiceiurile o să suferiţi foarte tare de boli de piele!”. Mai toate prezicerile se adevereau. Nu erau decât concluziile logice ale unei minţi strălucitoare dublate de o cultură formidabilă. Bun, Michel se căsătoreşte a doua oară, şi este adesea confundat, astăzi, cu un farmacist, un spiţer oarecare, care a trăit cam în acelaşi timp cu el şi avea acelaşi nume, dar asta este o altă poveste.

Faima astrologului Nostradamus se întinde şi atrage pe mulţi, printre care nobili, regi şi chiar pe Caterina de Medicis. Dar atrage şi Închiziţia, care îl suspecteză de vrăjitorie. “Nu, spune Nostradamus, este vorba despre teoria ciclurilor, despre astrologia creştină”. “Bine, spune Inspectorul Mare Inchizitor, demonstrează! În scris!”

Aşa apar în anul 1555 celebrele Centurii. Sunt zece rânduri de câte o sută de catrene, dar centuria VII are numai 42 de catrene. În total, 942 de catrene. Strofele, adesea în versuri care şchioapătă, spun orice, oricui. Orice interpretare este posibilă, iar denumirile şi numele au fost schimonosite în mod savant ca să poate însemna orice. Un caleidoscop perfect, unde se poate găsi ceea ce caută oricine. O operă genială care i-a dat posibilitatea lui Nostradamus să râdă în nas Marelui Închizitor. Cum se întîmpla un eveniment major se găsea o strofă din Centurii care să poată fi bănuită că se referea la respectivul eveniment. Însă dacă se calcula horoscopul respectivului eveniment, nu prea se adeverea ce spunea Nostradamus! În epoca respectivă exista moda cifrării, codării savante a unor lucrări denumite “monade”. Asa s-a crezut a fi şi “Centuriile”!

Acesta este adevărul despre Nostradamus – a fost un astrolog mediocru, şi-a dat licenţa în astrologie doar pentru obţinerea titlului de doctor în medicină, însă un medic desăvârşit, de o inteligenţă sclipitoare, care şi-a bătut joc de prostia semenilor. Şi de prostia celor ce au urmat…

 

BERBEC   Fără să faci compromisuri costisitoare şi să te pliezi faţă de interesele altora, reuşeşti să obţii o atmosferă paşnică cu cei din jurul tău. O veste, despre nişte prieteni sau rude.

Nu aştepta foarte mult mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi. Nu promite, la rândul tău, nimic! O informaţie de ultimă oră te avantajează, dar verifică prin prietenii de încredere. Esti plin de energie – energia de care ai atâta nevoie pentru că ai mult de lucru. Viata nu ia prizonieri, spune o vorba din Orient. Trebuie sa nu te implici in vechi probleme, macar astăzi şi să te bucuri de o mare libertatea individuală – adică să ai mai mult timp liber numai pentru tine. 

 

TAUR    Trebuie să-ţi rezervi mai mult timp pentru familie. Implică-te în rezolvarea problemelor domestice, lăsând la o parte orice altceva. Mulţumirile celor dragi sunt o recompensă consistentă.

Ai avut timp suficient să reflectezi asupra celor întâmplate în ultimul timp şi este cazul să acţionezi. Nu imediat, dar după cum ştii morile zeilor macină încet… dar infinit de fin! Morile zeilor – a fost şi un film, dar motivul este nordic, poate germanic, poate scandinav, – timpul rezolvă orice dacă ai suficientă răbdare şi aştepţi momentul favorabil!

 

GEMENI  Acţiunile tale de astăzi nu sunt foarte populare. Nu sunt nici în interesul tău. Este una din zilele acelea în care acţionezi înainte să te gândeşti, în care îţi prinzi degetele în uşi!

Mai ales astăzi trebuie să respecţi legea şi în special normele de circulaţie. Dacă este să semnezi o hârtie oficială, citeşte-o cu multă atenţie, chiar dacă crezi că ştii ce conţine. Te neliniştesc unele probleme de sănătate.  Totul se rezolvă bine, din fericire. Poate fi doar o simpla raceala. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor şi zvonurilor, mai ales daca sunt evident opera unor persoane interesate sau dornice de glorie cu orice pret!

 

RAC     Evită să fii invadat de interese străine ţie. Ai fost suficient folosit. De către şef şi colegi, la serviciu, de bancă, familie, prietenii – „full catastrophe”, vorba lui Zorba Grecul!

Fereşte-te de prietenii sau relaţii noi, aspectele stelei fixe Deneb nu te avantajează. Cu anturajul apropiat zâmbeşte larg şi evită orice discuţie care poate degenera in replici. O alta distribuţie inegală a steleleor fixe te dezavantajează si conform teoriei astrologice, poate genera pe termen lung tendinţe malefice. Şi ultimul şi cel mai important sfat al stelelor : în perioada în chestiune nu cheltui şi nu promite sprijin financiar, pentru că va fi pagubă curată!   

 

LEU   Astăzi îţi ascunzi cu viclenie de felină jocul sentimental şi intenţiile, dar culegi toate roadele. La muncă, aceleaşi tactici ascunse şi intrigi de pisică periculoasă  te fac să prevalezi!

Astăzi trebuie să te ocupi puţin de sănătatea ta. Nu cu medicamente şi substanţe ciudate din reclamele de la tv, ci cu mâncare naturală, mâncarea strămoşilor şi ceaiuri din plante locale. Stelele te avantajeaza astazi in relatiile cu semnele de pamant si foc. Este bine sa ocolesti nativii nascuti sub semne de aer si apa. Cu toate ca iti place sa faci pe seful, astazi configuratia astrologica iti indica s-o lasi ceva mai moale, asa, pentru deliciile democratiei.

 

FECIOARĂ   Astăzi trebuie să eviţi să faci observaţii, să spui "adevăruri", sau să discuţi mult. Modul tău de abordare nu e nici indicat, nici de succes. Eşti prea direct, trebuie să fii mai diplomat!

Totuşi, ai o perioadă care te avantajează, mai ales în relatiile sentimentale. Charisma, magnetismul personal, îţi este în creştere, lucru de care poti să profiţi, mai ales dacă eşti sau sunteţi implicaţi în showbiz, politică sau afaceri.  E o zi bună, iţi şoptesc stelele. E încă cald, dar tocmai de aceea e plăcut. Relaxează-te, zâmbeşte! Dacă eşti la birou, gândeşte-te la vacanţa din care tocmai ai revenit.

 

 

BALANŢĂ    Atitudinea celor din jurul tău te linişteşte. Totul pare calm şi satisfăcător. Viaţa e frumoasă, păsărelele ciripesc şi pe card ţi-au intrat ceva bani. Nimic rău, nimic negativ, nicio grijă!

Cu toate că ai un randament bun, se pare că eşti în criză de timp. O veste bună, despre nişte bani. Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru a evita o mica decepţie sentimentală, mai curând o confirmare a unei temeri mai vechi. Şi nu ezita să spui „Iarta-mă, am gresit!” chiar daca nu este cazul neapărat, neapărat. Iar daca poţi adauga un buchet maaare de flori.  In general ziua îţi este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi.

 

SCORPION   Viaţa ta e ca o cursă de formulă. O mică neatenţie şi ai ieşit în peisaj! Fii vigilent, fii pe direcţia ta şi concentrează-te. Mai mult, trebuie să anticipezi atacurile potenţialilor ostili!

Ai un program aglomerat, cu mult de lucru şi cu multa agitatie, dar astazi este bine sa vorbesti mult fara sa spui mare lucru si sa nu iei decizii importante. Ceea ce nu poţi rezolva, amână, că nu este nicio ruşine, amână, dar cu termen fix! In a doua parte a zilei limitează-te la un program plăcut şi patriarhal. Odihneşte-te şi lasă grijile deoparte. Nu te lăsa enervat de incidente minore!

 

SĂGETĂTOR   Cine se trezeşte foarte de dimineaţă, aceluia îi este foarte somn. Asta este toată filozofia şi ar fi bine să-ţi cruţi forţele şi vitalitatea pentru ca alţii nu prea se gândesc la asta!

Este, de asemenea, cea mai bună perioadă pentru rezolvarea afacerilor de familie. Singurul aspect negativ se referă la profesiune sau meserie – atenţie la bârfe şi intrigi! Posibile mici dureri de cap, la propriu şi la figurat pe fondul unor aspecte complexe şi dificil de interpretat. Influenţe astrale puternice te favorizează in ceea ce priveste ordinea si legalitatea. Este o perioadă în care nu trebuie să te laşi descurajat de nerealizări sau de întîrzierea finalizării unor proiecte.

 

CAPRICORN    Pierzi timpul şi banii cu persoane care nu ştiu ce vor şi te încurcă şi pe tine. Spune-le ceva filosofic pe care să-l înţelegă cu creieraşul lor până la Crăciun şi vezi-ţi de treburile tale!

Eşti într-o perioadă în care eşti mai plin de energie decât de obicei. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect, termină lucrurile începute. Trebuie să rezolvi neîntârziat problemele legate de moşteniri,  testamente, asigurări şi altele de acelaşi gen. Sănătatea este buna, dar nativele de varsta intelepciunii ar face bine să vadă ce este cu genuchii lor – punctul sensibil al tuturor Capricornilor!

 

VĂRSĂTOR    Ai un aer procupat şi absent, nimeni nu îndrăzneşte să te deranjeze. Decât la mobil! În a doua parte a zilei ai ocazia să pui la punct unele probleme între tine şi cineva din jurul tău.

Configuraţiile benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obositoare, dar fără evenimente notabile. O zi care trece repede, pentru că nu ai de ce să te temi! Eşti obosit şi nu prea ai chef de discutii. Mai bine fă-ţi ordine prin lucruri. Poate o sa gaseşti ceva ce iţi va da o idee bună! Încercă să combini în mod eficient experienţa cu originalitatea. Şi un curcubeu care stă jumătate de oră pe cer nu mai este privit de nimeni!

 

PEŞTI     Astăzi – documentele, formularele, pot juca un rol important. Dacă ai de semnat ceva, la serviciu, la bancă, la şcoală etc citeşte cu atenţie înainte. Unii vor să profite de încrederea ta!

Ziua aceasta este perioada de timp amestecată în care aspectele benefice si malefice se succed rapid, în funcţie de aspectele Lunii, planeta guvernantă în tema ta în această perioadă de timp. Sunt şi unele aspecte care arată noroc la bani, la obţinerea lor sau la cheltuirea lor inspirată, pentru că după cum spune înţeleptul chinez, „sunt două căile să faci avere – să câştigi mulţi bani, sau să faci cheltuieli inspirate”.