Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. CIA : “If You See Something, Say Something”!
Horoscopul lui Dom’ Profesor. CIA : “If You See Something, Say Something”!

Horoscopul lui Dom’ Profesor. CIA : “If You See Something, Say Something”!

Pe 17 noiembrie s-au născut Vespasian, Ludovic al XVIII-lea, regina Astrid, Bernard Law Montgomery, Soichiro Honda, Toni Sailer, Ferdinand Möbius, Martin Scorsese, Danny DeVito, Constantin Căpităneanu, Şerban Tassian, Antonie Plămădeală, Ştefan Vencov, Constantin Baraschi, Ilie Oanţă, Teodora Lucaciu.

Nimic în “Kalendar”, iar în calendarul creştin ortodox Sfinţii Grigorie Taumaturgul şi Lazăr Zugravul.

“Evenimentul Zilei” din 17 noiembrie 1978: a avut loc cea mai mare sinucidere colectivă din timpurile moderne, în colonia de la Jonestown din Guyana (America de Sud), 913 de adepţi ai sectei "Templul popoarelor", dintre care 276 de copii, au încetat din viaţa.

Cel care i-a îndemnat pe sectanţi să recurgă la fatalul gest a fost liderul spiritual al acestora, Jim Jones, care a întemeiat secta în 1956 în Statele Unite. Majoritatea adepţilor a consumat o băutură cu cianură şi sedative, iar cei care au refuzat au fost împuşcaţi din ordinul lui Jones, care se credea Iisus. Trupurile neînsufleţite ale oamenilor erau împrăştiate în întreaga colonie. (Reuters)

Nu doresc să comentez, dar regret că nu mai pot fi în compania lui Mircea Eliade ca să-l întreb de ce credinţa, religia duce la războaie, asasinate şi sinucideri. Că eu nu ştiu răspunsul… sau nu îmi place !

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi reacţiile comunităţii de informaţii nu s-au făcut aşteptate. Am citit cu mult interes un interviu cu fostul director adjunct, director cu operaţiunile, al CIA în perioada 2000-2004, John McLaughlin. John are o rubrică fabuloasă “The Spy Who Told Me” şi este de găsit, unde altfel, decât unde predă spionajul, la “Johns Hopkins University’s School of Advanced International Studies”.

Domnia sa crede că suntem în pragul unui război global neconvenţional. Atentatele ISIS au fost în număr de 20 anul trecut, iar anul acesta au trecut deja de 42.  Anul acesta ISIS a intrat în conflict direct cu Occidentul şi Rusia. Faptul că mai mult de 4.500 de tineri din America şi Occident au intrat în rândurile luptătorilor ISIS, permite organizaţiei teroriste un acces mai uşor la ţinte speciale din Europa, America, întreaga lume.

John McLaughlin continuă cu analiza sa arătând că preşedintele Obama va cere în Turcia o coordonare a forţelor, începând cu informaţiile. Pasul următor va fi summitul extraordinar NATO, unde preşedintele francez, Francois Hollande, este îndreptăţit să invoce articolul 5 din tratat, după declaraţia sa publică în care a afirmat că “Franţa merge la război”. Fostul director de la CIA aminteşte că după 911 Statele Unite au invocat articolul 5 şi toate cele 28 de state au fost obligate să intre într-o logică de război contra terorismului. “Cred că ar fi timpul ca NATO să reacţioneze. Lumea civilizată trebuie să termine cu aceste scursuri!” spune McLaughlin.

În ceea ce priveşte direcţiile luptei contra ISIS, fostul director adjunct al CIA nu are dubii: distrugerea conducerii ISIS, tăirea resurselor şi demonstrarea că teritoriul ocupat nu este un califat, adică nu este sigur, prin recucerirea permanentă a zonelor în conflict şi rezolvarea motivelor care au dus la constituirea ISIS şi a terorismului mondial. Dacă cea de a treia cale este grea şi de durată, însemnînd rediscutarea unei societăţi care permite foarte puţini bogaţi peste măsură şi o masă mare de musulmani săraci, care poate deveni uşor manipulată de aventurieri, primele două căi sunt la dispoziţia imediată a NATO. “S-a aşteptat prea mult, am înregistrat pierderi colosale, din cauza indeciziei politice. Lipsa de decizie, este o decizie!”

Fostul director adjunct al CIA are şi câteva sfaturi pentru ţările din Europa ameninţate de ISIS. Evitaţi, ocoliţi, îndepărtaţi-vă imediat de grupurile de musulmani, mai ales dacă sunt bărbaţi tineri îmbrăcaţi cu haine largi care pot ascunde arme. Nu le daţi ocazia să vă împuşte, sau să vă ia ostateci! Nu intraţi în conversaţie cu persoane străine care vă cer informaţii. Nu intraţi în discuţii pe net, pe reţelele de socializare cu persoane care îşi exprimă revolta faţă de sistem. Pot fi racolatori ISIS. Dacă aş locui în Paris, Roma, Madrid sau… Bucureşti un timp, scurt, până se stabileşte dacă începe sau nu războiul tactic, aş renunţa la distracţii, la cluburile de noapte, la concerte rock în sală. Bun, nu vă schimbaţi modul de viaţă, asta doresc teroriştii, dar nu-i invitaţi la dvs acasă! Cooperaţi cu serviciile sau luptătorii anititero, chiar dacă vă rupeţi din timpul dvs preţios. Merită. Şi ceea ce este mai important: “If You See Something, Say Something” ! Dacă vedeţi ceva, poate ciudat, spuneţi, raportaţi! În România există legea avertizorului public. Făcută pentru aceste cazuri. A fost folosită până acum doar pentru delaţiuni şi defăimări. Este timpul să devenim un popor civilizat. Apăraţi-vă, dacă vedeţi ceva, spuneţi! Puteţi salva vieți.

 

BERBEC   Aspecte favorabile unde îţi desfăşori activitatea. De asemenea o zi plăcută, ba chiar interesantă sub aspectul realizărilor personale. Găseşti nota potrivită chiar şi cu potenţialii ostili! Simţi un oarecare grad de exaltare din cauza ameninţării vremii şi a vremurilor şi trebuie să dai curs impulsului, să te aperi, să iei măsuri. Este normal pentru un semn de foc! Lasă orice decizie pentru afârşitul săptămânii.

 

TAUR   Domeniul emoţional este bine aspectat. Cu mai mult realism şi mai puţine proiecte poţi să te simţi confortabil. O veste din presă te interesează, dar nu exagera impactul asupra vieţii tale. O veste bună va fi urmată de una şi mai buna, fără să fie din acelaşi domeniu. O a treia veste, in a doua parte a intervalului, iţi  face mare plăcere.  Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie, ale anturajului apropiat. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi.

 

GEMENI   Astăzi nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.  Continuă cu tenacitate şi voinţă pe drumul ales de tine! Ştiai sau nu, „mâine este o nouă zi” aşa că vezi care probleme sunt urgente, care sunt importante, care pot produce pierderi de bani etc. Şi lasă pe mâine, adică chiar pe săptămâna viitoare ceea ce poţi lăsa. Amânarea este o artă. Trebuie să foloseşti mai eficient timpul şi să termini treburile începute.

 

RAC   Este o perioadă bună pentru mici îmbunătăţiri în casă. Poţi face şi mici schimbări de program dar fără implicări majore. Ai semne că poţi primi ajutorul solicitat de la rude şi prieteni. Relatiile cu persoanele nascute in semne de aer si foc sunt azi armonioase, dar nu sunt  prea grozave cu cei nascuti in semne de apa si pamant. Cu jumătate din zodiac favorabil te poţi duce la un film bun sau la un spectacol, mai pe seară. Nu fi leneş, timpul trece şi distracţiile sunt din ce în ce mai rare şi obositoare. Du-te în oraş!

 

LEU    La serviciu ceva se încurcă, aşa că eşti în situaţia de a purta conversaţii interesante cu colegii, cu şeful, ceea ce îţi sporeşte gradul de socializare. Adică, nu prea ştii cum s-o dregi! Este o perioadă de acumulări când îţi poţi pregăti un viitor succes. Fă în aşa fel ca să nu rămâi în urmă şi să nu depinzi de alţii, aşa rezultatele muncii tale pot fi evidenţiate şi evaluate corect. Activitatea laborioasă înseamnă un mare consum de energie. Nu te obosi mai mult decât trebuie, nu intra la uzură!

 

FECIOARA  Eşti în postura plăcută nativilor să analizeze detalii, să taie firul în patru. Ziua este favorabilă pentru activităţile tale obişnuite. În general lumea uită, aminteşte de interesele tale! Mănâncă corect, mai puţin dar mai des, împarte tradiţionalele trei mese în cinci-şase, oferă-ţi pauze, mai ales pentru ochi şi nu ezita să stai în aer liber, curat, la sfârşitul programului. Ceva se întâmplă şi în familie, sunt semne. Nu-ţi face griji totul o să fie bine, ca în celebrele filme americane vechi cu „happy end”.

 

BALANŢA  Astăzi nu te implica în discuţii cu semnele de foc. Afacerile personale sunt aspectate favorabil. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Totul se rezolvă cu bine! Ai multe de terminat, dar şi unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba. Oricum, pretenţiile celor din anturajul tău prezent şi trecut sunt cam mari! Luni – zi de cumpărături după consumul şi gătitul din weekend, respecta ritualul consumist!

 

SCORPION  Trebuie să dai dovadă de calm şi răbdare, ca să anulezi influenţele unei conjuncturi mediocre. Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la cele necesare, dar nici nu fii zgârcit! Sufletul tău bun te împinge spre compromisuri. Este şi aşa bine, dacă tu te simţi bine.  Dimineaţa ai o problema cu o factură. Cel mai probabil nu ai bani să o achiţi. Nicio problemă, pune-o lângă celelalte neachitate pentru că “Necinstit nu este cel care este sărac, ci cel care cere prea mult” – spune o vorbă veche din Orient.

 

SĂGETĂTOR   Perioada este favorabilă, mai puţin în adaptarea termică. Atenţie la frig şi umezeală, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie normal! Prudenţă în relaţiile cu Capricornii şi Vărsătorii. Fii mai strâns la pungă şi mai calculat în tot ceea ce înseamnă cheltuială, consum, aruncatul cu banii, chiar dacă îţi plac tot felul de nimicuri! Banii făcuţi uşor se termină la fel de uşor, iar cei munciţi nu ajung niciodată. Nu „economisi” nu pune banii la bancă ca să-i îmbogăţeşti pe bancheri, dar nici nu-i arunca pe fereastră. Fii chibzuit şi cumpătat. Investeşte, cumpără obiecte de valoare, trăieşte bine!

 

CAPRICORN   Astăzi cei din jur te plac, profită să-ţi promovezi cu tact interesele. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai dimineaţa. Ziua de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi, cu familia şi anturajul. Păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei dragi.  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Transformări în bine, la serviciu şi acasă.  Atenţie mărită la sfârşitul zilei când răbdarea îţi este pusă la încercare, mai ales din cauza oboselii.

 

VĂRSĂTOR  Trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi în ceea ce faci. Bea mai multă apă, poate ceai. Astăzi refuză programele de ieşit în oraş şi odihneşte-te cât poţi mai mult! Cum am spus în repetate rânduri: nu da şi nu lua bani cu împrumut, astrele nu favorizează speculatiile financiare, nici măcar pentru zece lei. Cu dragostea stai ceva mai bine decât în mod obişnuit, asta nu înseamnă că pe total stai excelent. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, pentru că eşti o persoană armonioasă.

 

 PEŞTI   Evită împrumuturile de bani, nu juca la jocurile de noroc, nu contrazice şeful, în această perioadă eşti sănătos dar nu şi norocos. Totuşi o veste bună, sau o distracţie plăcută, pe seară! Confortul spiritual este cheia succesului tau. O problemă personală îşi poate găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici îţi indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a unor probleme sociale personale.