Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR  28 noiembrie 2022. Eterna Românie
HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR  28 noiembrie 2022. Eterna Românie

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR  28 noiembrie 2022. Eterna Românie

Dorinţele tale par să prindă contur, aspectele astrologice sunt favorabile. Nu chiar aşa cum ţi-ai dori, nimic şi nimeni nu este perfect, dar totul pare că se sfârşeşte cu un happy-end.

28 noiembrie

 

 

 

Pe 28 noiembrie s-au născut Stefan Zweig, Claude Levi-Strauss, Friedrich Engels, Alberto Moravia, Mariana Nicolesco, Colea Răutu, Cornel Regman, Jean Bart, Traian T. Coşovei, Corneliu Vadim Tudor.

Nimic important în calendarul creștin-ortodox, doar Sfinții Ștefan cel Nou și Irinarh, dar în „kalendar” începe o perioadă foarte importantă în viaţa dacilor.

Este o zi de sărbătoare adugată celor trei zile tradiţionale de serbare a Anului Nou dacic.

În ziua care corespundea zilei de 28 noiembrie dacii împărţeau ziua în trei, după modelul egiptean adus de Zamolxe. Nu, nu se mai ştie cum se numeau, nu se mai ştie calendarul dacic şi denumirea constelaţiilor… Nu vă luaţi după cine ştie ce fabulaţii – s-a uitat şi gata! Dar poate, câţiva, mai ştim, sau ne închipuim că știm.

Vedeţi, există un aliaj puternic între credinţele dacilor şi creştinism. Se numeşte Legea Veche, Tradiţia.

Se ştie că ceva important se întâmpla în ziua de 28 noiembrie! Dar ce? Rugăciuni colective pe platoul Bucegilor? Ridicol şi comic în acelaşi timp… sau reclamă turistică!

Valea Prahovei nu a avut nicio importanţă în antichitate! Ia spuneţi-mi, câte dave şi castre romane sunt pe Valea Prahovei?

Această vale de fiţoşi a devenit importantă şi s-au făcut lucrări de drumuri şi construcţii moderne după stabilirea Castelului Regal Peleş la Sinaia. Deci, recent, cam o sută de ani!

Altele erau văile de legătură folosite frecvent între centrul Daciei şi restul ţării. Alţii sunt Munţii dacilor şi în alt loc este Peştera lui Zamolxe! Munţii Bucegi, Sfinxul, Babele – mă faceţi să râd, ca reclamă turistică este foarte bună ca şi cea a peşterii Polovragi. Dar acete eresuri, aceste reclame turistice au şi ele geniul lor pentru că ocultează locurile care nu trebuie pângărite ci păstrate cu iubire, chiar gelozie şi discreţie.

Ei, dar ce făceau dacii pe 28 noiembrie? Păi, se trezeau, beau cafeaua, se urcau în Audi şi plecau la biroul corporatist. Asta fac astăzi! Pentru ca să vă intre bine în cap, noi suntem dacii, nu suntem nici romani sau… cumani!

Acum două-trei mii de ani se strângea sfatul „bărbaţilor tari”, tarabostes. Dimineaţa, când răsărea soarele, într-un loc ştiut astăzi doar de câţiva, mai puţini de degetele de la două mâini… Rumi Dava, cetatea sacerdoților, în Carpații de Curbură, pe un pisc ales cu grije, de unde în zilele foarte senine se vedea Dunărea, departe, departe, peste codrii de nepătruns.

Îşi aminteau de cei trecuţi anul acela în Ţara lui Zamolxe şi râdeau cât puteau şi îşi aminteau snoavele şi păcălelile pe care le făceau vitejii care nu mai erau printre ei.

Apoi, în jurul unui foc puternic, începea fiecare să spune ce a făcut şi a dres tribul lui, ce a strâns, câtă carne a afumat, câte lemne au de foc, câte sfere de aur şi argint au adus, câte animale au şi de ce mai au nevoie. Se completau rezervele, se făceau schimburi, se împărţea rezerva regelui către cei mai oropsiţi de soartă. Trebuiau să facă faţă iernii celei cumplite. Cu toţii!

Apoi la masa de la amiază aveau loc profeţiile. Fiecare spunea ce credea el că o să se întâmple în anul ce va să vie. Se făceau scenarii, se discuta despre expediţii de vânătoare şi de posibile năvăliri ale unor „popoare ce trăiau pe cal”. Se numărau de câte arme au nevoie, de cât fier, aramă, bronz. Se plănuia călătoriile de negustorie la coloniile greceşti.

Seara era dedicată zeilor. Sacerdoţii rostogoleau sfere mari de aur şi argint către peştera lui Zamolxe, la lumină făcliilor. De aceea se făceau sfere metalele preţioase, pentru că nimeni nu trebuia să ştie drumul şi intrarea în peşteră, doar câţiva sacerdoţi.

Plata pentru nemurirea rasei! Şi chirie pentru speranţă, pentru încă un an de viaţă al tuturor dacilor!

Dacii purtau rar podoabe, tot aurul şi argintul, toate bogăţiile, pietrele preţioase, capturi, erau dedicate zeilor şi depozitate în peştera lui Zamolxe. Un popor liber, eliberat de lanţurile lăcomiei, „cei mai drepţi şi mai viteji” după părerea lui Herodot!

Nu începeţi să vă plângeţi că am decăzut şi că toţi tinerii se poartă rău şi au figuri de interlopi. Nu, nu am decazut, doar ne-am prostit şi sălbăticit, dar asta pentru o perioadă, doar. Au fost multe perioade în istorie de acest fel şi cine nu ştie, să înveţe!

Undeva în interiorul inimii poporului rămâne mereu viu focul Lupilor de Foc, al Filipilor, sau Martinilor, pentru că astăzi, 28 noiembrie, zi mistică şi ciudată, avea loc Sfatul Lupilor de Foc. Aşa se chema!

 

Dragi lupi, padawni și hobbiți, grațioase jupânițe și cinstiți jupâni, am zis eu că am închis pustnicia, dar nu am putut! În weekend m-au invadat tinerii mei prieteni, adevărata dreaptă, niște reacționari iredentiști, după cum i-ar cataloga venerabilul Ion Iliescu. Da, cred că a sughițat mult fostul președinte, pentru că a fost des pomenit, și nu lăudat. Pentru că am vorbit despre Basarabia, Bucovina, ținutul Herței, Pocuția, Cahul, Ismail, Bolgrad, Craina și Cadrilater.

Mi-e tare milă de tinerii aceștia. Dacă au găsit într-un pustnic în rodaj lumina care le-o refuză politicienii și statul, este de rău. Avocați, procurori, ofițeri, structuri de forță. Au în ”job description” iubirea de țară, patriotismul. Am promis că o să le răspund astăzi, prin acest articol, un pamflet astrologic, cu puțin umor, care nu poate să supere pe nimeni. Doar este ziua când îl pomenim pe Vadim, Dumnezeu să-l odihnească!

O întrebare a tinerilor a fost cum s-a ajuns în situația aceasta, cu două state românești? Monica Macovei, în campania ei din 2014, dădea vina pe Ion Iliescu, care s-a grăbit în august 1991 să recunoască Basarabia secesionistă ca stat independent și suveran. Răspunsul fostului președinte este interesant așa că o să-l reproduc: Nu la Bucureşti s-a decis viitorul Republicii Moldova, şi nici la Moscova. El a fost decis la Chişinău, de moldoveni. Ei au hotărât că vor să fie independenţi, în statul lor, sub conducerea unor lideri aleşi din rândul lor. Noi nu puteam  decât să aprobăm această decizie şi să facem astfel încât independenţa Republicii Moldova să fie efectivă şi recunoscută în plan internaţional, iar comunitatea internaţională să fie garantul ei.

Graniţele postbelice sunt rezultatul Tratatului de Pace  de la Paris, din 1947. Ele au fost reconfirmate de Conferinţa pentru Securitate şi Cooperare în Europa, de la Helsinki, ca şi la Conferinţa CSCE de la Paris, din noiembrie 1990 şi au fost acceptate de toate statele participante. Recunoaşterea Republicii Moldova a fost un act responsabil din partea României.  August 1991 nu avea cum fi momentul unificării României cu Republica Moldova. Din foarte multe motive. De natură internă şi externă. Dar mai ales externă.

Discuţii pe tema unificării, în cadru restrâns, au existat în ambele ţări, de genul „ce bine ar fi dacă ar fi”. Pe aşa ceva nu se poate construi nimic. Apoi, cum ar fi privit moldovenii din stânga Prutului refuzul României de a le recunoaşte independenţa? Pentru că reunificarea implica refuzul Bucureştiului de a recunoaşte existenţa Moldovei independente. Ar mai fi vrut ei re-unificarea, după un astfel de gest? Sigur, nu!”

Se pare că și venerabilul domn Iliescu uită istoria, când vrea domnia sa. Sunt numeroase exemplele în istorie când o provincie, sau mai multe au secesionat, s-au declarat independente și și-au ales guvern și președinte. Celebră este secesiunea americană. Ce au făcut nordiștii, au recunoscut pe Dixie și s-au bucurat că au pierdut jumătate din țară? No, men, au intrat cu armata peste ei! A fost un război fratricid, oribil, așa ceva nu este posibil între românii din stânga și din dreapta Prutului! Dar nici să recunoști că o provincie istorică a României este stat independent! În aceiași logică trebuie să recunoaștem independența Ținutului Secuilor și eu o să declar în curtea mea Republica Pustnică Astrologică și o să vă rog să o recunoașteți!

Ce trebuia făcut? Tăcut dracului din gură, Doamne iartă-mă și pompat bani pe constituirea comitetelor unioniste ad-hoc. S-a pierdut trenul, atunci era momentul! Gurile rele spun că Snegur a stat trei ore în Aeroportul Otopeni cu propunerea de Unire. Nu l-a primit Iliescu. Uniunea Europeană era, pe atunci, o promisiune frumoasă, nu o deziluzie costisitoare, Rusia era slabă și cu problemele ei, dar Iliescu & Co au pierdut prilejul. Mai mult, aveau exemplul reintregirii Germaniei din 3 octombrie 1990. Eu am trăit acele momente, am fost contrabandist periculos, am trimis în Basarabia zeci de mii de cărți în limba română, știu exact și precis situația, am fost acolo, nu am citit-o din ziare, sau de pe net!

Vedeți, România, în granițele ei firești, începând din 1919, avea 18 milioane de locuitori. Ceea ce i-a permis avântul economic dintre cele două războaie. Revenirea Basarabiei la România nu este, pentru mine, o iluzie de poet, ci o realitate economică, unirea înseamnă renunțarea la o pătură de parveniți, căpușe guvernamentale, dar și teritoriul și populația necesare pentru performanțe economice, industriale și tehnologice. Calitatea se găsește în cantitate, iar România, cu românii ei, cu eficiența și productivitatea naționale, trebuie să aibă o anumită suprafață și număr de locuitori ca să facă performanță. Sigur și un sistem economic-politic decent, o țară liberă, bine condusă!

Dar toată clasa politică din acea vreme, președintele Ion Iliescu care s-a grăbit să ”salute existența statului independent și suveran, Republica Moldova”, Guvernul și Parlamentul care au aprobat și ratificat se fac vinovați în corpore de nerespectarea intereselor României. Nu demult, se numea trădare de țară! Pentru această vină trebuie judecat Ion Iliescu, nu pentru delicte inventate, care duc obligatoriu la achitare. Dar asta este doar o părere, vorba lui Nicu Văcăroiu.

Există o Românie, indiferent de regimuri și de cei care o conduc, care are interesele ei. Interesele eternei Românii. Eu îi învăț pe acești tineri, care vin pe la pustnicia mea, care sunt aceste interese permanente și istorice și să le respecte.

Dragii mei, trebuie să slujiți România, nu pe vremelnicii și nedemnii ei conducători, indiferent de sistem și de formă de guvernare, aceasta mereu, nu numai mâine, chiar dacă este, în definitiv, o altă zi.

 

HOROSCOP   28 noiembrie 2022

 

BERBEC  Trebuie să ai mai mult discernământ. Nu te mai lăsa minţit de ştirile negative, care au scop doar să-ţi controleze viaţa. Astăzi dă curs la ce este bine pentru tine, pentru familie şi prieteni. Este o zi în care nativii din Berbec trebuie să lase pe altă dată ambiţiile profesionale şi încăpăţânările nemotivate. Este o vreme când umedă, când rece şi genul acesta de climă nu îţi prieşte. Cruţă-ţi forţele, nu intra la uzură nici fizică şi nici mentală. Eforturile pe care le faci, din ambiţie şi mândrie te sleiesc de putere şi te fac vulnerabil.

TAUR  Ai nevoie de mai multă energie, de mai mult efort. Astăzi poţi să prevalezi printr-o mai bună organizare, dar şi prin odihnă suficientă.  Vitaminele şi sportul te pot ajuta, de asemenea. Nu te îndulci la proiecte noi, mai ales în domenii aiurea, elitiste sau foarte tehnologice, eventual de înaltă tehnologie. Este şi un aspect ilegal, sau juridic, în toată povestea asta, dar este pe termen lung şi nu este major. Sfaturile stelelor sunt să nu faci promisiuni şi să nu rişti nimic în această zi. Este doar o zi, trece!

GEMENI  Primeşti veşti, unele bune. Te bucuri pentru că o problemă care te obseda pare că se rezolvă, dar realizezi că depinde de altcineva, nu de tine. Pare o aprobare, sau o soluţie de drept.  Este o zi din multele pe care o să le mai ai. Amână, dacă poţi! Limitează-te doar la activităţile curente, întâlneşte doar oameni cunoscuţi, eventual verificaţi şi/sau devotaţi şi care în mod logic nu pot să-ţi facă probleme prea mari. Poate te duci pe seară la sală, să mai faci puțină mișcare și să vezi ce mai face lumea…

RAC   Luna, patroana ta astrologică, te favorizează astăzi cu darul intuiţiei şi al inspiraţiei.  Dacă ai un prag de trecut, atunci astăzi poţi să ai succes, foloseşte-ţi imaginaţia!  Sunt doua probleme principale – spun Venus şi Marte – de care depind cursul zilei de astăzi. Cel puţin un raspuns pozitiv, cu siguranta. Mai sunt inca doua-trei situatii care evolueaza bine – poate nu chiar cum te asteptai, dar cu putin efort, reuşeşti. Daca vrei sa incepi ceva, orice, şi/sau sa provoci nişte deplasări de oameni si obiecte – cea mai buna zi este ziua de astazi.

LEU  Concentrează-te mai mult, mai ales pe interesele tale. Uneori eşti neglijent şi uituc. Se pare că şi astăzi! Fă-ţi un plan, nu pierde timpul, bea o cafea, sau mai multe, fii energic! Dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Ai o mare dorinţă de a dărui şi chiar faci mici cadouri, aşa, fără motiv, sau cu motiv evident, ca se apropie sărbătorile de iarnă.  Nu fă confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu sau la şcoală. Nu uita că ceea ce este important pentru tine, poate să nu fie interesant pentru cei din jur.

FECIOARA   Astăzi trebuie să te descurci singur, iar dacă ai succes nu trebuie să împarţi laurii victotiei cu nimeni. Oricum, anturajul tău este foarte ocupat şi tensionat aşa că nu ai de ales… Iar tu vrei să placi celor din jur! Cu toate că vremea şi vremurile te influenţează negativ şi treci printr-o perioadă mediocră, astăzi te distrezi şi te simţi bine. Schimbările bruşte şi perioadele de incertitudine si anxietate, adica crizele, îţi sunt favorabile pentru ca te motivează şi îţi permite să-ţi pui la bătaie capacităţile tale de analiză şi sinteză.

BALANŢA  Trebuie să dai dovadă de calm şi tact ca să poţi rezolva o problemă, o situaţie, care pare dificilă. Nu te repezi, gândeşte-te bine, ia toţi factorii în consideraţie şi poţi reuşi! Lasă medicamentele şi remediile neprescrise deoparte şi mai ales continua căutare a adevărului „absolut” : tot nu ai ce face cu el, nici nu te eliberează, nici nu te face mai puternic, ci doar te doare. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. Poţi să primeşti o veste despre nişte realizări mici, dar care pot să te bucure mult.

SCORPION     De obicei eşti direct şi chiar cinic. Astăzi ai înclinaţia să fabulezi inutil şi să înfloreşti lucrurile. Revino la datele de bază, lasă imaginaţia pe altă dată, sunt chestiuni serioase! De asemenea supravegheaza-ti regimul alimentar. Configuratia astrologică indica mai multe posibilitaţi sa ieşi din criza de timp in care te-ai bagat cu obisnuita ta comoditate şi dorinţă de a face lucrurile bine şi chiar perfecte!   Posibile schimbări şi veşti plăcute. Fii la obiect în ceea ce vrei sa spui. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce.

SĂGETĂTOR  Dorinţele tale par să prindă contur, aspectele astrologice sunt favorabile. Nu chiar aşa cum ţi-ai dori, nimic şi nimeni nu este perfect, dar totul pare că se sfârşeşte cu un happy-end. Astăzi poţi reuşi ceva mai bine în activităţi legate de mărfuri şi bunuri de consum. Foloseste-ţi cu isteţime resursele pe care le ai şi nu împrumuta bani. Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. Nu lua bârfele şi zvonurile în serios.  Lucrurile devin mai interesante, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor.

CAPRICORN  Vine decembrie, vine mai întâi mica vacanță de Ziua Națională, dar nici Crăciunul nu este departe! E momentul să planifici concediul şi să faci rezervări din timp. La serviciu nu te lăsa atras în probleme mărunte care obosesc, dar nu produc nimic concret. Fi selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen foarte lung. Pe de alta parte nu exagera cu analiza si sinteza. Cel mai adese lucrurile sunt dezarmant de simple. Sanatatea este bună, eşti usor obosit sau obosită şi începi să-ţi pui unele întrebări şi nici nu prea ai mult chef de efort. Aşa că un somn bun şi cu visuri frumoase poate deveni programul tău politic.

VĂRSĂTOR  Exprimă-te clar, propriu, exact, aşa vei da impresia de competenţă şi profesionalism. Aspecte favorabile deciziilor, la muncă. De asemenea o zi relaxantă, plăcută ba chiar interesantă! Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar nu te implica total. Nici nu poţi, nu te lasă caracterul. Şi bine faci! Unele surprize plăcute, dar până la urmă previzibile – din partea copiilor sau a fraţilor mai mici. Sau a animăluţelor de companie! Cheltuielile şi veniturile sunt dezechilibrate in bugetul tau personal – in perioada zilei de astăzi cam arunci cu banii, dar acum, că ţi-am atras atenţia, poate devii mai temperat!

PEŞTI  Treci printr-o perioadă de oboseală cronică, urmare eforturilor făcute.  Sfatul stelelor e să-ţi oferi o pauză, „nu te îngriji de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale”! Trebuie să ţii seama de sfatul dezinteresat al stelelor care favorizează propria ta zodie şi ocupă-te mai mult de propriile interese. Cruţă-te de eforturi mari. După excesul de comunicare speculativă, din zilele trecute, te retragi treptat astăzi în cochilia confortabilă a lipsei verbului. Poate pentru că eşti martor la unele evenimente mai puţin plăcute pe care nu poţi să le controlezi. Aşa că te poţi refugia în viitor făcând planuri de Crăciun!

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: