HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR,  26 august  2021.  Republica Cehă și covideala

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR,  26 august  2021.  Republica Cehă și covideala

Rezultatele studiului arată că o creștere rapidă a seropozitivității a avut loc în populația cehă din toamna anului 2020 până în primele luni ale anului 2021. În timp ce în octombrie și noiembrie 2020 doar 28 la sută dintre voluntari aveau anticorpi, în decembrie 2020 și ianuarie 2021 au fost 43 la sută și în martie 2021 numărul a ajuns la 51 la sută.

 Pe 26 august s-au născut Guillaume Apollinaire, Joseph Montgolfier, Thalia, Emil Hurezeanu, Mihai Mălaimare, Nicolae Dobrin.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Adrian şi Natalia, soţia sa.

Iar nimic în „Kalendar”. Erau cumpătaţi şi înţelepţi strămoşii noştri! La ce mai serveşte diareea asta de sfinţi moderni, dacă nimeni nu-i ia ca model, ca exemplu și ca valoare! Doar pentru nume de călugări? Bună întrebare!

Ne puteți urmări și pe Google News

Cinci planete retrograde și Luna în descreștere. Configurația, cu patru planete de o parte și alte șase de cealalată parte a horoscopului arată o ciudată și nefastă curgere a timpului. În astrologia clasică și luminariile, Soarele și Luna, se numesc tot planete. Configurația a fost numită de Jeff Mayo și de regretatul meu prieten, Jonathan Cainer, ”clepsidra cu necazuri”.

O notă specială pentru Nicolae Dobrin, pe care-l pomenim astăzi. Prinţul din Trivale ar fi împlinit, astăzi, dacă ar fi trăit, 73 de ani. Am scris de multe ori despre el, de exemplu https://evz.ro/einstein-si-gaurile-negre-horoscopul-lui-dom-profesor.html.

Am făcut mult sport. Volei, patinaj viteză, aikido, tir, puțin fotbal, atletism şi mai mult ca orice, tenis de câmp! În anii 60’ până prin anii 90’ era relativ uşor şi ieftin să faci sport. Terenuri se găseau, „sculele” şi echipamentul nu erau o avere, parteneri de joc găseai mereu. Lumea, în România, făcea mult sport. Nu era numai statul la coadă şi fugitul după tramvai, sporturi naţionale obligatorii, ci şi sport adevărat. De aceea România a avut rezultate sportive de excepţie, pentru că multe persoane făceau sport şi selecţionerii aveau de unde să aleagă adevăratele talente. Calitatea se găseşte în cantitate, nu acumulările cantitative duc la salturi calitative!

Cât timp am făcut sport, am fost sănătos! După loviluţie situaţia s-a schimbat. Întâi în rău şi apoi în foarte rău. Terenurile şi stadioanele au fost transformate în blocuri de birouri şi în malluri, sculele şi echipamentele sunt scumpe ca lumina ochilor. Unde şi cum să mai faci sport? Păi, dom’ profesor aleargă lumea prin parc, o să răspundeţi, domniile voastre. Cute, but Wrong, vorba celor doi căței! Ei fac jogging, o treabă demonstrată, mai de demult, de Surgeon General of USA că este dăunătoare organismului. Dar, este o întreagă industrie a joggingului care promovează această activitate nesănătoasă, aşa că proştii noştri o să continue să-şi uzeze muşchii şi articulaţiile alergând prin parc, otrăvindu-se cu aerul poluat al capitalei.

Am primit o informare din Praga. Republica Cehă a trecut de la a fi una dintre cele mai de succes țări în abordarea răspândirii COVID-19 în perioada inițială de primăvară 2020 la una dintre cele mai lovite din Europa în „al doilea val” ulterior, care a lovit țara în toamnă și iarna 2020.

Experții speculează, de mult, despre câte procente din populația cehă ar fi putut trece sub radar, fie prin lipsa simptomelor, fie prin lipsa testării.

Răspunsul la această întrebare poate fi furnizat de rezultatele unui studiu de anticorpi efectuat de centrul de cercetare RECETOX, care a putut testa un număr mare de voluntari din clientela companiei de asigurări de sănătate din Ministerul de Interne (Zdravotní Pojišťovna Ministerstva Vnitra).

Profesorul Vojtěch Thon, care a condus echipa de cercetare universitară, a vorbit miercuri, adică ieri, la Televiziunea Cehă.

„Avem un test care înregistrează specificitatea anticorpilor, cu alte cuvinte - dacă cineva s-a confruntat cu virusul în trecut. Am reușit să adunăm un lot semnificativ de probe, aproape 30.000 de persoane.

Ceea ce este, de asemenea, important este că acesta a fost un studiu continuu, așa că am reușit să detectăm dinamica răspândirii. Am reușit să capturăm întregul (al doilea) val al epidemiei, din perioada inițială, când circulația virusului a fost minimă, până la sfârșitul anului 2020 și primăvara 2021, când încărcătura virală a fost enormă. Vedem că acești anticorpi specifici apar în toate grupele de vârstă din populație. ”

Rezultatele studiului arată că o creștere rapidă a seropozitivității a avut loc în populația cehă din toamna anului 2020 până în primele luni ale anului 2021. În timp ce în octombrie și noiembrie 2020 doar 28 la sută dintre voluntari aveau anticorpi, în decembrie 2020 și ianuarie 2021 au fost 43 la sută și în martie 2021 numărul a ajuns la 51 la sută.

O altă descoperire interesantă a fost că 16 la sută dintre voluntarii care anterior fuseseră infectați cu virusul SARS-CoV-2, dar care și-au revenit foarte repede, sau nu au prezent simptome, nu aveau anticorpi. Se presupune că aceștia sunt imuni la virusuri, având mutația genetică CCR5-Delta 32, o mutație specifică numai locuitorilor Europei, se estimează că pâna la 18% din populație.

Între timp, aproximativ o treime subiecții care au avut anticorpi nu au observat niciun simptom COVID-19. De fapt, 28% dintre voluntarii care au testat pozitiv anticorpii nu au făcut nici măcar un singur test PCR înainte de studiu, a declarat profesorul Thon pentru Czech Television.

„Aceasta este o veste foarte bună, deoarece înseamnă că, ca societate, am întâlnit deja virusul și suntem capabili să reacționăm la infecții repetate cu un sistem de imunitate care nu mai este naiv (nepregătit față de virus).”

Autorii avertizează că studiul nu trebuie considerat reprezentativ, deoarece nu toți voluntarii au fost selectați aleatoriu. Este posibil ca unii dintre subiecții testați să se ofere voluntari, deoarece observaseră probleme de sănătate și doriseră să afle dacă au fost infectați cu virusul chinezesc.

Mai mult, unele segmente ale populației au fost supra-reprezentate în studiu, în special persoanele de vârstă mijlocie care sunt în mod normal mai expuse riscului de a contactat virusul Wuhan din cauza contactului frecvent cu alții. Pensionarii care locuiesc în case de îngrijire, în cămine, nu au fost deloc testați.

Studiul a fost realizat cu sprijinul epidemiologilor de la University College din Londra, biroul din Praga al Organizației Mondiale a Sănătății și Institutul ceh de informații și statistici privind sănătatea.

Cercetările vor continua în încă două faze. A doua fază se desfășoară până la sfârșitul lui septembrie 2021 și măsoară nivelul anticorpilor în rândul voluntarilor în timpul vaccinării în masă a populației care a avut loc în această primăvară și vară. A treia fază, ulterioară, va măsura retenția sau posibilul declin al anticorpilor IgG în rândul persoanelor care fie s-au recuperat natural, fie au fost vaccinați.

Cehia este o țară civilizată. Aproape civilizată spune prietenul meu din Praga. Guvernul ceh nu își amenință și nu terorizează cetățenii. Testele sunt gratuite, nimeni nu a fost obligat să se vaccineze. Cu toate că Cehia a trecut prin o perioadă foarte grea. Dar, a trecut! Democrația și libertatea au învins. Nu fac nicio comparație…

Cum probabil, nu trebuie să vă mai spun. Dar, totuși, mâine este o altă zi!