Evenimentul ZileiHoroscopHOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 24 august 2022. Canada, Ungaria, Cehia.

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 24 august 2022. Canada, Ungaria, Cehia.

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 24 august 2022. Canada, Ungaria, Cehia.
O zi mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte munca, sau distracția, dacă ești în vacanță. Seara o poţi petrece în mijlocul familiei şi al prietenilor, cu multe vorbe și planuri de viitor

24 august

 

 

 

Pe 24 august s-au născut Jorge Luis Borges, Jean Michel Jarre, Regele Ferdinand, B. Elvin, Florin Gheorghiţă.

 

În calendarul creştin ortodox este: Aducerea moaştelor Sf. Bartolomeu şi Sf. Tit. Nimic în „Kalendar”, strămoşii noştri erau mai cumpătaţi în obiceiuri şi mai exigenţi în a acorda „sfinţenia”, în versiunea lor.

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, rudele mele din Canada, vorbitoare de limba franceză, spun, din ce în ce mai des, că se simt discriminate, că ele vorbesc în franceză și li se răspunde în engleză. Ei, nu-i nimic și în Covasna și Harghita dacă vorbești românește, nu te aude nimeni. Așa că eu vorbesc acolo în germană. Cu un aer superior de nemeș care o să intre în stăpânirea pădurilor. Fizicul mă ajută, așa că primesc cameră bună la hotel și ceva, chiar comestibil, de mâncare. Familia mea are de recuperat 600 de hectare în Harghita. Dar, o să mai las și pe alții, eu sunt un pustnic sărac, un minorit, cu gândul la înălțare și la facerea de bine, nu la bani și proprietăți.

 

Despre Canada, despre problemele cu limba franceză, am găsit și în curierul de Bruxelles:

 

CANADA. Sindicatele media canadiene sunt contrariate de decizia CBC/Radio-Canada de a suprima importante emisiuni radio destinate minoritatilor francofone din vestul tarii. Sindicatul care reprezinta lucratorii din Radio-Canada din afara Québec, a aflat ca emisiunile zilnice de informatii si afaceri publice de 30 de minute, care se difuzau la ora pranzului, nu vor mai fi realizate si difuzate in Manitoba, in Saskatchewan, Alberta si  Columbia-Britannica (Western Canada, provinciile aflate la vest de Ontario). Carmel Smyth, presedinta sindicatului canadian al media a declarat ca francofonii din  Ouest Canada(Western) au nevoie de emisiunile Radio Canada, mai ales ca nu dispun de un acces adecvat la servicii de internet.”Este o lipsa de consideratie, a adugat Carmel Smith, sa  suprimi aceste emisiuni si sa le inlocuiesti cu o emisiune de la Montreal”. Doamna Smith a mai spus ca scoaterea din program a acestor emisiuni intervine in momentul in care Radio-Canada a primit fonduri suplimentare, despre care sindicatele credeau ca vor fi folosite pentru a aduce mai multa informatie in plan local, atat la radio, cat si la televizor, deoarece sondajele arata ca media publice sunt preferate de localnici emisiunilor online.

 

UNGARIA. Numărul de tentative de intrare ilegală în Ungaria în acest an a crescut cu 90% față de aceeași perioadă din anul 2021.

Ungaria se confruntă cu „condiții asemănătoare unui asediu” la granița sa de sud cu Serbia, a declarat Balázs Orbán, directorul politic al prim-ministrului Orbán, pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui Balázs Orbán, numărul infractorilor de frontieră din Ungaria a crescut cu peste 90 la sută. El a explicat că criza cauzată de război își arată deja efectele, iar migrația ilegală este în creștere.

Orbán a împărtășit, de asemenea, unele cercetări în postarea sa, potrivit cărora nu mai puțin de 36 de milioane de oameni și-au părăsit casele în Africa în acest an din cauza instabilității economice și politice care se agravează, iar mulți dintre ei au plecat deja spre Europa.

Directorul politic a explicat că noul val de migrație a ajuns acum la granițele Ungariei: ei încearcă să treacă granița cu tactici din ce în ce mai violente, iar incidente armate au avut loc deja de partea sârbă, soldându-se cu cel puțin un deces.

El a adăugat că, în acest an, polițiștii de frontieră au arestat peste 150.000 de persoane care încalcă frontiera, o creștere de peste 90% față de cifra din 2021. Orbán a adăugat că guvernul a început deja să consolideze granițele sudice ale țării și să construiască un sistem de supraveghere permanentă a granițelor.

Formarea a 200 de polițiști de frontieră contractuali a început în Nyírbátor; sarcina lor va fi să asigure inviolabilitatea frontierei de stat maghiare și să prevină trecerile ilegale.

CEHIA. Numărul migranților reținuți în ultimele două luni a depășit cifrele din criza migrației din 2015.

Poliția cehă a convocat o conferință de presă extraordinară marți dimineață cu privire la controalele la granița cu Slovacia după un aflux masiv de migranți ilegali, din afara UE. Potrivit poliției, numărul migranților reținuți în ultimele două luni a depășit cifrele din criza migrației din 2015.

„Este necesar să ne pregătim pentru o urgență. Numărul migranților a crescut semnificativ în ultimele luni și, prin urmare, trebuie să minimizăm efectele negative ale situației migrației, care ar putea afecta viața cetățenilor”, a declarat ministrul de interne Vit Racusan.

Poliția verifică măsurile în vigoare la granița cu Slovacia la fostele puncte de trecere și trenuri și în fiecare zi depistează în jur de 100 de migranți ilegali (…) În prezent, desfășurăm proceduri penale împotriva a 55 de traficanți. Pedeapsa este de până la cinci ani de închisoare”, a declarat președintele poliției, Martin Vondrášek.

Potrivit șefului poliției, Cehia trebuie să separe valul de refugiați de războiul din Ucraina, deoarece ucrainenii intră legal pe teritoriul ceh.

„Migranții care vin din Siria , Afganistan, Irak sau Turcia , pe de altă parte, intră în țara noastră prin infracțiune și rămân ilegal pe teritoriul nostru”, a spus Vondrášek.

Poliția efectuează acum exerciții la granița cu Slovacia pentru a se antrena mai bine și a se pregăti pentru o criză, un astfel de exercițiu similar având loc la granițele cu Slovacia și Austria anul trecut, la sfârșitul lunii septembrie. În timpul acelui exercițiu, polițiștii s-au antrenat la fostele puncte de trecere a frontierei, iar forțele armate au simulat condițiile reale care ar apărea în cazul în care ar fi nevoie de introducerea controalelor la frontieră. În plus persoanele care se pretindeau a fi migranți, au fost reținuți de poliție pentru a simula o situație de arestare în masă.

De la începutul acestui an și până pe 8 august, poliția a depistat 2.485 de migranți ilegali în tranzit. În unele cazuri, acești migranți au încercat să intre prin Cehia pe calea aerului. Cu toate acestea, poliția a reținut pe majoritatea lor în regiunile Moravia de Sud și Zlín.

Cetățenii Siriei au fost depistați cel mai des, numărând 1.885 de persoane și reprezentând 78% din numărul total detectat în timpul migrației ilegale”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Irena Pilařová.

migranții din Siria au fost urmați de cei din Turcia (124 deținuți) și Afganistan (93).

Poliția a subliniat că păzesc granița dintre Cehia și Slovacia, unde circulă cei mai mulți migranți, cu ajutorul celei mai moderne tehnologii, inclusiv elicoptere, drone și camere termice.

Efectuăm controale de rezidență pe teritoriul Republicii Cehe, care duc la depistarea migranților ilegali. În acest scop, folosim forțele și resursele disponibile”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Pilařová.

 

 

Așa cred că răspund multora dintre domniile voastre care m-au rugat să difuzez informațiile pe care le primesc. Dacă-i ordin, cu plăcere, ascult și mă supun! Mai ales că, în calitate de persoană și avertizor public, sunt obligat să vă informez de ceea ce primesc de la UE. Nu de tot, nici nu se poate parcurge toată cartea de telefon pe care o primesc săptămânal. Selecția îmi aparține.

 

Acum, fiind ziua de naștere a lui Jean Michel Jarre o să ascult ”Oxygen”, din anul 1976. Sau, ”Tema Profeției din Dune” a lui Brian Eno, nu știu de ce dar asociez cele două opere muzicale. Vechi, dar bun! După ”Zoolook”, din 1984, nu mai mi-a plăcut așa de mult ceea ce a compus, greutatea celebrității i-a strivit geniul. Poate, doar ”Revolutions” din anul 1988.

 

Apoi, o să intru pe Skype cu rudele mele din State, Canada și America Latină. Pe la ora trei o să ies să mă uit la stele, cu refractorul Gina, ca în fiecare noapte, dacă este senin. Escortat și păzit de cele șapte cățelușe, care se uită cu curaj în noapte. Au un dispozitiv fix, fiecare are locul lui. Suntem o haită și eu sunt alfa, cel de la care vine mâncărica bună și scărpinatul pe burtică.

 

Dacă nu este senin, sau dacă este senin, oricum, o să mă rog pentru sănătatea și sufletele domniilor voastre și pacea lumii, așa fac mereu. Treburi de pustnic, un minorit, un catar care în singurătatea asumată cu curaj are perspectiva, obiectivitatea, ca să vadă ceea ce se întâmplă și ceea ce o să se întâmple, fiind sigur că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

HOROSCOP   24  august  2022

 

BERBEC   Astăzi beneficiezi de un tranzit de mare energie, dar încearcă să te stăpânești, să nu transformi dinamica în agresivitate. Lasă lucrurile să se petreacă natural, de la sine, nu te băga! Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se poate rezolva de la sine. Aproape cu certitudine, ai de facut un drum. Scurt. Poate la o prietenă, poate la piaţă. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu te deplasa după căderea întunericului. Cineva laudă un magazin ieftin. Sigur ca o sa te duci acolo. Până la urmă nu se intamplă nimic rau, dar vei verifica proverbul: la pomul laudat…

TAUR    Poţi întâlni oameni al căror ţel suprem în viaţă este să-ţi facă ţie zile fripte. Genul funcţionar de stat de la ghişeu. Dar există şi o parte bună a zilei: realizezi că nu te mai enervezi! Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie. Profită de bunătatea stelelor, dar fără să exagerezi. Mai ales evită excesul de dulciuri şi îngheţată! Pastreaza prieteniile de afaceri strict convenţionale si nu-ti baga partenerii de afaceri in casa. Măcar astăzi – pentru că poate ieşi cu vorbe duse cui nu trebuie! Favorurile stelelor se îndreaptă spre familie. Noile asociaţii, pe termen scurt, sunt favorizate. Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale.

GEMENI   Eşti distrat şi nu te poţi concentra după o noapte în care nu te-ai odihnit suficient. Ce poţi să faci când nu ai chef de nimic? Nimic! Stai ascuns, aşa lumea nu o observe că nu faci nimic! Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti de bine, pozitiv.  Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Astăzi poţi să dai curs cu curaj intereselor proprii. Pune-ti problemele personale intr-o prioritate si ordine fireasca si planifica astfel lucrurile incat sa-ti satisfaca filozofia ta despre viata. Sigur, dacă ai o astfel de filozofie. Şi o veste bună: amorul este bine aspectat! Nu da curs propunerilor extravagante, mai ales în a doua parte a zilei, sau care pur si simplu nu-ti plac, odihneşte-te şi relaxează-te. O carte bună sau un film interesant pot crea un climat confortabil.

RAC   Poți să descoperi anumite motive ale comportamentului din ultimul timp al colegilor, al celor din jurul tău, în general. Ia atitudine şi lămureşte imediat cum stau, de fapt, lucrurile. Evită stresul, enervarea, suprasolicitarea alimentară şi mai ales nu mânca dupa căderea întunericului. O vorba, un telefon sau un email – o informatie iti aduce o veste, dar de care erai ca si sigur. A doua parte a zile este si mai convingatoare in presupunerile tale. Rămâne doar să spui : am zis eu! Evită astăzi discuţiile seriose şi strategice cu femeile, de orice sex ai fi. Cu un compliment bine plasat poţi schimba cursul discuţiei. Seara relaxantă – de câta vreme nu ai mai fost la terasă? Dacă spui „de ieri” înseamnă că eşti bine orientat!

LEU   Faci mari eforturi ca să ajuți pe cei dragi. Ăsta e destinul tău, generozitatea te caracterizeză. Nu aștepta mulțumiri sau aprecieri, cei din jurul tău s-au obișnuit să le faci tu pe toate! Poti incepe schimbarile pe care le ai de mult in minte. Hai să vorbim un pic despre sănătatea ta. Fara sa avertizeze, variaţiile de temperatură, umiditate şi presiune (împreună cu mereu prezenta gravitaţie) îmbătrânesc organismul şi fragilizează neacceptabil sistemul circulatoriu. Atenţie, deci! Se stie ca Leii, statistic vorbind, au probleme cu inima si cu sistemul circulatoriu. Nu ar fi o idee rea sa-ti faci ceva analize, aşa, pentru confortul tau spiritual.

FECIOARĂ  Eşti pe drumul cel bun! Începi să înlături din calea ta obstacole, în special propriile limite și prejudecăți. Nu te mai preocupa de problemele altora, dacă nu-ți cer, expres, ajutorul! Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discutiile cu colegii. Fă un tur de telefoane pe la prieteni şi cunoscuti. Poate aflii ceva interesant sau macar picant. O veste bună şi una invers. Nu exagera cu tăiatul firului în patru, pentru că nu este cazul. Lucrurile sunt aşa cum le-ai văzut de prima dată. Tine-ti prietenii aproape și dușmanii și mai aproape! Dar nu îi lua in brate.  Fii conventional in noile relatii cu cei care doresc sa-ti devina prieteni.

BALANŢĂ    O nouă problemă îți barează drumul. Iarăși?! După conjunctură, pare ceva economic, mai precis, lipsa banilor. Trebuie să faci ordine în viața ta dezordonată, să planifici cheltuielile! La serviciu sau pe plajă, lucrurile stau cum te gândeai. Zi favorabilă călătoriilor scurte, evenimentelor sociale şi artistice. Nu fa promisiuni, nici nu astepta propuneri. Cooperarea cu noii tai parteneri sau prieteni încep sa-si arate roadele, sau colții. O zi placută, bine aspectată sentimental. Treburile neterminate trebuie analizate si daca se poate, gandeste-te cum sa le finalizezi. Nu incepe astazi proiecte sau afaceri noi.

SCORPION  O zi mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte munca, sau distracția, dacă ești în vacanță. Seara o poţi petrece în mijlocul familiei şi al prietenilor, cu multe vorbe și planuri de viitor. O mică supărare, o decepţie, mai exact, provocată de cineva din anturajul apropiat. Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. Lasă analizele sofisticate pe altă dată. Astepti un calator, sau calatoresti. Calatorie care poate fi doar pâna la piaţă. Nu este o zi in care sa faci schimbari esentiale. Totuşi mai pe seara ai un prilej excelent sa pui la punct sau sa lamuresti unele probleme legate de casă, cămin, familie, sau proprietăţi (casa, apartamentul, camera, vila, bicicleta, peștera, maşina, palatul, iachtul, … portavionul / ce ai)!

SĂGETĂTOR   Astăzi e bine să nu te implici în discuţii cu semnele de foc. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.  Atenţie, însă, la ce vorbeşti şi cu cine! Limitează cheltuielile. Nu-ţi fă niciun program pentru ziua asta. Lasă lucrurile să se întâmple. Daca poti, nu scoate nici un ban din buzunar. Cheltuielile facute astăzi, cu configuraţia astrală respectivă, poţi să le treci direct la pagube. Planetele colective arata aspecte „ilegale”. Ceva se intampla in familia ta. O intriga, un comploţel, ceva – soapte in amurg si intalniri secrete pe inserate. Este momentul sa pregatesti contramasurile, adica sa iei unul cate unul pe membrii familiei la cate un interogatoriu vesel dar… complet! Poate nu este decat pregatirea secretă a unei petreceri… dar dacă este lovitură de stat!

CAPRICORN   Eşti pe drumul bun! Reuşita pare aproape, nu renunța tocmai acum. Dar, după ce termini activitatea cotidiană, parcă ai dori şi un film, un spectacol. Respectă-te, dacă vrei să fii respectat! Sfârşitul perioadei calde, cu gândul la vacanţele trecute, este un bun prilej pentru un bilanţ. Pune-ţi lucrurile în ordine, atât bunurile materiale cât şi sentimentele, fă un plan! O zi obişnuita cu un horoscop neaspectat in care rutina te cam plictiseşte. O veste care se vrea senzaţională, dar nimic interesant, până la urmă. Intâlniri care iţi fac plăcere, sau, nu. Pe seară o invitaţie, sau o petrecere, în orice caz, lume multă, dacă mai ești în vacanță. Ai de ales cum şi cu cine te distrezi. Să nu faci promisiuni, nici în glumă – Jupiter arată o posibilă neînţelegere de către alţii a bunelor tale intenţii.

VĂRSĂTOR   Zi favorabilă implicării tale în rezolvarea unor probleme importante pentru tine. Implică-te personal, dar dacă vezi că nu poți să rezolvi singur, cere ajutor, nu intra în criză de timp! Nu te lăsa încărcat cu sarcini suplimentare, arătă că ai şi limite. Astăzi este zi de vizite. Viziteazi tu sau primeşte vizite de la persoane prietenoase şi confortabile din punct de vedere psihic, în prezenţa cărora te simţi bine.  Supraveghează-ţi regimul alimentar. Evită suprasolicitarea şi nu manca dupa caderea intunericului. Păstrează-ţi calmul şi umorul mai ales în relaţiile de familie. Poți să primești veşti bune de departe. Totul pare că se desfăşoară după cum te-ai gândit!

PEŞTI    Visezi cu ochii deschişi, dar problemele cotidiene te confiscă. Oferă-ţi mici pauze, odihnește-ți ochii şi așa poți avea  productivitate şi eficienţă. Oamenii de succes sunt relaxaţi! O zi de analiză şi sinteză.  Problema la ordinea zilei: veniturile tale și/sau ale familiei tale. Chiar dacă eşti partial mulţumit de rezultat evită cheltuielile extravagante şi nefondate. Bunul tău plac este un motiv suficient de tare, însă!  Adică daca iti doreşti ceva – ei bine, cumpără acum, pentru ca nu stii ce se va întampla maine. In a doua parte a zilei ai programat cumparaturi dar programul se schimba. Este de bine, pentru ca primești o vizită neasteptată, dar placută.

 

 


Accesează: