Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor | 2014 JO25 – vânătoarea a început! Un animăluț îți prelungește viața. Mult. Racii să nu ezite, Fecioarele să evite deciziile care duc la schimbări majore
Horoscopul lui Dom’ Profesor | 2014 JO25 – vânătoarea a început! Un animăluț îți prelungește viața. Mult. Racii să nu ezite, Fecioarele să evite deciziile care duc la schimbări majore

Horoscopul lui Dom’ Profesor | 2014 JO25 – vânătoarea a început! Un animăluț îți prelungește viața. Mult. Racii să nu ezite, Fecioarele să evite deciziile care duc la schimbări majore

Pe 19 aprilie s-au născut: Lucreţia Borgia, Paloma Picasso, Jayne Mansfield, Alan Price, Calistrat Hogaş, Nicu Covaci, Adrian Rogoz, Anghel Saligny.

În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii: Ioan Palolavritul şi Pafnutie. Nimic în ”Kalendar”.

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți ați fost probabil amenințați de tabloide și presa de scandal cu asteroidu’. Pe diferite note scandalos de tragice. Ei bine, asteroidu’ trece la 1,768,239 kilometri de Pământ, în punctul cel mai apropiat, de 4,6 ori distanța medie până la Lună.

 

Bun, dacă ar fi fost să cadă pe Pământ cred că ar fi fost un spectacol pe cinste, gustat doar câteva secunde de cei în locul unde ar fi căzut. Dacă! Dacă baba avea elice, se numea avion!

 

Dacă nu ar fi fost înorat aș fi ieșit cu refractorul Harald și aș fi pândit, ca la vânătoare, asteroidul. Are o viteză destul de mare, de 120.186 km/h. Ar da peste cap orice radar al poliției! Secretul este să știi în ce punct să privești cu telescopul la o oră precisă și să aștepți ca asteroidul să intre în câmpul optic. Apoi pui totul la punct și faci câteva fotografii la rezoluție mare, sau chiar un clip video. Asteroidul are cam 650 de metri în diametru, de 60 de ori mai mare decât cel care a spart geamurile și a luat acoperișurile la Celiabinsk, pe 15 februarie 2013.

 

Dacă ratez asteroidul 2014 JO25, următorul o să fie tocmai în august 2027, asteroidul 1999 AN10, de circa 800 de metri în diametru, care va trece relativ aproape de Pământ, numai la o distanță lunară. Zece ani este o luuuungă distanță pentru un pustnic aflat în pragul înălțării!

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți nu știu dacă presa nostră a semnalat studiile lui Enayet Chowdhury de la Departamentul de epidemiologie și medicină preventivă de la Monash, din Melbourne, în Federația Australiană.

 

Cercetătorii australieni au făcut un studiu care s-a întins pe o perioadă de 11 ani. ”Psychology Today” afirmă că studii asemănătoare au fost conduse de francezi, pe o periaodă de 15 ani și de americani și suedezi, pe o perioadă de 18 ani. Cam în același timp, perioadele s-au suprapus.

 

De exemplu, australienii au luat în considerație 4.039 de persoane, femei și bărbați, în vârstă de la 65 la 85 de ani, toți având probleme cu tensiunea arterială, mai mici, sau mai grave. Statistica a arătat că cei care aveau un animăluț, sau mai multe, de companie, căței, pisici, iepuri, koala, arici, ornitoringi etc au trăit cu 26% mai mult decât ceilalți. Cei care au avut la un moment dat, în viață, un animăluț, dar în momentul studiului nu mai aveau, au trăit mai puțin, dar cu 22% mai mult decât cei care nu au avut niciodată un animăluț.

 

Cam la aceleași rezultate au ajuns și francezii, americanii și suedezii: un animăluț de companie îți prelungește viața! Până la 25%!!!

 

Cu toate, că inițial, scepticii au obiectat că un cățel cere să fie scos afară, la plimbare, de cel puțin două ori pe zi – ceea ce oferă prietenului uman exercițiul fizic de care are nevoie ca să rămână în formă bună. Dar, și cei care aveau grijă de pisicuțe au înregistrat cam aceiași tendință de prelungire a vieții. Observați că nu folosesc cuvintele urâte ca stăpân sau posesor de animăluțe! Necuvîntătoarele ne aleg și au grijă de noi. Cum, numai bunul Dumnezeu știe! Este clar și savanții au observat că animăluțele au un talent extrordinar să ne elibereze de stres. Se spune că pisicuțele atrag și disipeză energiile negative, după cum cățeii sunt foarte puternice surse de energie pozitivă. Depun mărturie, când am avut o problemă la un genuchi iubita mea pisicuță, Gina, stătea colăcel numai pe genuchiul acela. În două săptămâni m-a făcut bine!

 

Mai este ceva, pe care savanții nu au menționat. Responsbilitatea față de animăluțe. Seniorii vor să trăiască mai mult, sunt motivați, ca să aibă grijă de protejații lor. Nu puține au fost cazurile când umanul a murit la câteva zile după moartea iubitului animăluț, sau un biet cățeluș a fost găsit mort pe mormântul proaspăt al prietenului lui. Lucrurile astea nu sunt obiectul studiului savanților pentru că este vorba de o calitate divină: de iubire!

 

Cățelușele mele sunt foarte mici, au abia nouă luni, așa că sper să am grijă de ele până când bătrânețea le va închide ochișorii. Sper, dacă nu vă supărați, să vă scriu aici, în EvZ cât or trăi cățelușele mele. Ce părere aveți de toate astea? Știți unde să scrieți, la [email protected]!

 

Este urât afară, norii mă împiedică să văd asteroidul, așa că o să intru pe Dimineața Astrologilor și o să revăd un film cu Alain Delon. Apoi o să vorbesc cu rudele de peste mări și țări. Cred o să mă pregătesc, din nou, de iarnă, așa amenință INM, dar cred că s-au tabloidizat și ei.

 

Este liniște și pace în pustnicia mea, am făcut focul și o ascult pe Sade – mă uit la somnul curat și nevinovat al cățelușelor. Cred, sunt sigur, că mâine este o altă zi!

 

                                                           ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

 

BERBEC  O zi obositoare şi aglomerată. Nu te grăbi, nu te forţa să faci lucrurile repede, luând unele riscuri. Evită deciziile importante. Relaxeză-te seara, poate la un film nou, poate muzică bună! Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Eşti inspirat în domeniul sentimental. Fă un tur pe la „activele” tale. Astăzi coopereaza, dar atenţie la confesiuni. Nu te lega la cap daca nu te doare capul – capul fiind guvernat în mod tradiţional de zodia Berbecului. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astăzi va face mare placere celei (celui) drag(i).

 

TAUR  Disensiunile cu asociaţii de afaceri, sau cu partenerii de viaţă le poţi transforma în alianțe pentru scopuri comune. Pe seară, o surpriză plăcută, poate prima dintr-o serie întreagă! Dimineaţa, o vorbă, un telefon sau o informaţie iţi aduce o veste buna, dar de care erai ca si sigur. Increderea eterna in prieteni se numeste loialitate. Astăzi verifici această vorbă veche din Orient. Din nou niste veşti aşa-şi-aşa. Odihneste-te mai mult, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze.  Concentreaza-te, lasă confuzia pe alta dată. Confuzie care iţi stă bine uneori. Astăzi, nu!

 

GEMENI  Evită activităţile care nu sunt absolut necesare. Puţină pauză nu strică, pentru ca relaxarea are şi ea virtuţile ei. Cumpărături săptămânale după consumul de Sf. Paști şi o seară plăcută! Poate fi chiar o perioadă monotonă ca vremea de afară, vreme de croşetat pulovere sau de făcut dragoste, că bani nu ai cu siguranţă de numărat! Condiţia este să amâni tot ce pare complicat şi neconfortabil pentru mai târziu. Toată perioada zilei de astăzi, dar mai ales dimineaţa este sub semnul lui Saturn, care întârzie lucrurile, dar le face mai consistente, importante şi rezistente. Nu pierde oportunitățile pe care le întâlnești.

 

RAC  Domeniul sentimental este favorizat, aşa că nu mai ezita! Sănătatea este bună, dar trebuie să eviţi schimbările bruşte de temperatură şi supraveghează regimul alimentar. O veste bună. Nu lua şi nu da bani cu împrumut. Nu uita de promisiunile facute.  Astazi trebuie sa stai linistit și să aștepţi ca ziua să treacă. Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arătaţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru a evita o mica decepţie sentimentală. Rezervă ziua numai activităţilor de rutină. Astăzi nu este indicat să începi noi afaceri sau noi relaţii. De asemenea nu este bine să pleci în călătorie. Dacă totuşi eşti hotărît pentru o plecare, sau orice iniţiativă, este bine să pleci mâine dimineaţă.  

 

LEU   Astăzi fereşte-te să iei decizii bazându-te pe informaţiile aduse de cei care poartă vorbele, dar nu ştiu pe ce lume sunt. Poate, o veste despre nişte bani. Sau măcar o informaţie onorabilă! Promovează propriile interese, bazându-te pe prietenii vechi.  Pe de altă parte este bine să foloseşti cât mai multe ocazii să te relaxezi. Întârzierile şi amânările te enervează teribil dar totuşi, nu lua nici o decizie importantă, amână până vei avea mai multe informaţii – cel puţin până mâine. Calităţile tale magnetice şi carisma te avantajează, foloseşte-le fie în afaceri, fie în dragoste. Poţi să obţii un favor, fie la serviciu, fie acasă, în familie sau cuplu. Nu amesteca, însă, plăcutul cu utilul.

 

FECIOARĂ  Evită deciziile care duc la schimbări majore. Nu judeca cu asprime colegii sau prietenii. Unele lucruri sau persoane pot fi neperformante din cauze obiective, aşa este destinul lor! Nu te implica in conflicte sentimentale – astăzi nu eşti un bun mediator.  Mai bune rezultate, ceva mai bune, în domeniul tău de activitate. Sfatul stelelor este, dacă eşti în ţară şi mai precis în capitală, să eviţi întâlnirile cu partenerii de afaceri dimineaţa, sub diferite motive. Lasă totul după ora prânzului. În schimb tot ceea ce ţine de familie, dragoste şi anturajul apropiat sunt foarte bine aspectate, toată ziua. La fel de bine aspectate sunt achiziţiile de obiecte de folosinţă îndelungată – dacă vrei să schimbi maşina, aspiratorul sau… culcușul pisicuței, acum este momentul !

 

BALANŢĂ  Dimineaţa, o veste folositoare. Una din zilele favorabile pregătirii unor proiecte.  Poziţia lui Venus, protectoarea zodiei, a lui Marte şi a Lunii indică succes şi o atmosferă plăcută.  Astăzi, dacă vrei neapărat un conflict, îl poţi avea, dar cu ceva diplomaţie şi tact poţi obţine mai multe. Nu rata ocaziile din cauza comodităţii sau a prudenţei şi comodităţii caracteristice zodiei.  Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar să nu te implici total. Astăzi poţi profita de o situaţie conjuncturală, şi/sau vei culege o parte din profiturile ce provin din aranjamentele altora. Fără nici o supărare, fără nici un reproş – fiecare pare că joacă pe „tabla” lui proprie fără să-i pese de ceilalţi, pentru că egoismul conduce jocul!

 

 SCORPION  Sunt favorizate activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Cumpărături săptămânale, de completare, poate un film şi neapărat sună pe cei dragi plecaţi de acasă. Păstrează-ţi serenitatea şi buna dispoziţie. Câştiguri modeste dar sigure. Sănătatea nu-ţi este afectată, dar întotdeauna este bine să nu exagerezi. În nimic. Astăzi rupe orice discutie care poate degenera in scandal cu anturajul, cunoscuti sau necunoscuti chiar, şi cu pisica pe care poți să o intalneşti pe stradă. Asta nu inseamna sa fii defetist, ci din contra, sa dai dovada de o mare putere si chiar de tupeu. Nu vrei să te cerţi pentru ca eşti superior, aşa că nu vrei să te cobori la certuri inutile din care numai ceilalţi vor avea de suferit!

 

SĂGETĂTOR   Eşti inspirat ca să găseşti motivaţii, suport modului tău de viaţă. Lasă lucrurile să se petreacă natural. Astăzi e una dintre zilele acelea când intervenţia ta strică, mai mult decât ajută. Îţi faci planuri peste planuri dar pâna la urma viaţa, destinul, soarta pare ca hotarăşte. Sau, mai curând, sunt hotărârile, Liberul Arbitru ale celor de care depind “soarta” noastră. După o dimineaţă plină este bine să eviţi izbucnirile emoţionale şi să te relaxezi. Nu este indicată schimbarea la care te gândeşti. Ţine-te de ce ai făcut până acum, nu te îneca ca ţiganul la mal. Trebuia să spun rrom, ce tâmpenie şi cu schimbărilea astea de nume şi denumiri! Nimic nu mai este cum a fost la început pentru că nimeni nu-şi mai aminteşte. Până la urmă piere şi amintirea numelor, iar fără nume se pierde stăpânirea asupra lucrurilor…

 

CAPRICORN  Astăzi eşti pe cursul principal al vieţii tale sociale, eşti popular şi prietenii te apreciază. Eşti într-o formă bună, chiar dacă emotivitatea şi timiditatea te mai trădeză uneori. Evită să te implici în proiecte pe termen lung sau în numele altcuiva. Discuţiile şi izbucnirile emoţionale din cursul dimineţii pot fi evitate prin amânarea întâlnirilor programate. Ceva minor poate încurca o mulţime de lume – buturuga mică… Fă-ţi socotelile, bilanţuri şi alte delicatese care îţi arată coordonatele prezentului. Plictisitoare şi cenuşii pot fi unele zile, dacă nu sunt condimentate de intervenţiile amicilor! Nu-ţi fă planuri pe termen lung, decât ca să zăpăceşti anturajul. Uită ieri, trăieşte astăzi, mâine – mai vedem…

  

VĂRSĂTOR  Eşti într-o uşoara pierdere de energie. Supraveghează-ţi sănătatea şi mai ales nu te enerva, nu te înfuria! Mâncarea naturală, fructele, mierea şi ceaiurile din plante te pot ajuta mult! Emoţiile tale sunt la „vreme frumoasă”, chiar dacă vremea este mohorâtă și plouă, dar ai vrea ca lucrurile să iasă mult mai uşor. Pe de altă parte simţi nevoia unui pas înapoi, a unei perspective obiective a situaţiei, concomitent cu nişte adăugiri în gama luxului, dar pertinente, în economia căminului tău. Trebuie să eviţi nerăbdarea şi graba, care mai ales astăzi, pot să-ţi facă neplăceri. Intuiţia nu este grozavă în perioada în discuţie, aşa că este bine să nu rişti şi să te limitezi la activităţile obişnuite şi la oamenii pe care îi cunoşti bine.

 

PEŞTI   Astăzi nu te lăsa invadat de problemele altora, mai ales la serviciu. Frate-frate, dar brânza e pe bani! Eşti mai serios ca de obicei şi ai vrea să fii lăsat în pace, să-ţi vezi de ale tale! Dar în perioada în chestiune, astăzi, adică, nu fă plăţi, mai ales nu da avansuri – nu pune mâna pe cash, pe carnetul de cecuri sau pe cartea de credit, mai ales pentru sume importante – că este pagubă curată! Sunt mai multe aspecte disarmonice, cuadraturi, care fac perioada neinteresantă. Nu te apuca de lucruri noi, mai ales din afara sferei tale, cel puţin în această perioadă. Sunt avantajate, însă, întâlnirile de afaceri, sau sociale, discuţiile, negocierile, vizitele pe eveniment – tot ceea ce ţine de comunicare în social-politic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.