Evenimentul Zilei > Actualitate > HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 12 august 2022. Despre Perseide
HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 12 august 2022. Despre Perseide

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 12 august 2022. Despre Perseide

Peisajul tău social este în schimbare, persoane şi poziţii îndepărtate până astăzi pot deveni ţinte de cucerit. Reuşeşti să faci alianţe bune, iar, în duo, o comunitate finaciară reuşită!

12 august

 

 

 

Pe 12 august s-au născut Helena Blavatsky, Cecil B. De Mille, Mark Knopfler, George Hamilton, Clody Berthola, Liliana Tomescu, Ion Ghica.

 

Sinaxar. În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Fotie, Anichit, Pamfil, Capiton şi Palamon.

 

Evenimentul Zilei”, dintotdeauna, al zilei de 12 august, a fost deschiderea vânătorii în Marea Britanie, la potârniche. „Gloriosul Doisprezece” a fost mereu aşteptat cu nerăbdare de vânători, dar în prezent mai ales de ecologişti, ca să-şi susţină proiectele şi să le facă glume vânătorilor!

 

Acum câţiva ani iubitorii de păsări, o comunitate foarte puternică în Marea Britanie, au organizat un eveniment. La deschiderea vânătorii s-au prezentat în faţa vânătorilor, dându-i fiecaruia participant câte o plasă  care conţinea o prepeliţă congelată de la supermarket, cartuşe oarbe şi un aparat de fotografiat one use.

 

Li s-a spus vânătorilor că dacă au venit pentru carne, au în  pungă ce le trebuie, dacă au venit pentru împuşcături au cartuşe suficiente oarbe, iar dacă au venit pentru glorie se pot fotografia! „Ştii că nu este o idee rea!” au zis vânătorii şi au înlocuit cartuşele cu alice, cu cele oarbe. Vânătoarea a fost un mare succes: fiecare vânător a dus acasă o prepeliţă! Gata congelată!

 

Tradiţional în ”Kalendar” astăzi este Sf. Fotie, iar în popor se spune că dacă timpul este frumos, atunci şi toamna va fi frumosă.

 

Aşa se numeşte în prezent, un alt eveniment tradiţional confiscat de creştinism. Pe vremea dacilor era sorocul unei „şedinţe de guvern” pentru ”rectificarea bugetului”. Regele se sfătuia cu sacerdoţii şi cu tarabostes, „bărbaţii cei tari”, veniţi şi de la o mie de kilometri, de pregătirile de toamnă şi de iarnă, unde s-a făcut recoltă şi unde nu, cum stă via, dar vânătoarea, drumul turmelor, starea davelor şi a fortificaţiilor, se comentau rapoartele spionilor din afară, ce se mai întâmplă în puternica Romă, ce au mai văzut iscoadele îndepărtate, cât aur şi argint s-au extras, câte arme s-au făurit, ce s-a mai cumpărat de la greci etc etc. Este evident că dacă bilanţul era bun şi toamna promitea multe! Dacă nu, se luau măsuri!

 

Trebuie să înţelegeţi dragi lupi, padawani şi hobbiţi, marea deosebire dintre statul dac şi statul de astăzi. Dacii erau oameni liberi şi foarte mândri. Conta obștea, satul lor întărit. Se supuneau îndepărtatului rege din fortăreţele Munţilor Apuseni pentru că aşa era Legea strămoşească, de la Marii Zei şi Primii Strămoşi. Ceea ce era caracteristic dacilor, spune Herodot, era respectul pe care îl aveau pentru regele lor. “Primus inter pares” se potriveşte mai mult. Era mai mult o mare alianţă între triburi, dar şi înţelegerea profundă că şi cei mai îndepărtaţi daci din stepă, sau tocmai unde astăzi este Slovacia, erau de acelaşi sânge.

 

La fel, trebuie să înţelegeţi, însă, că rolul regelui dacilor era important, el aduna aurul cu care îşi plăteau toţi dacii chiria pentru speranţă, viitorul lor şi al copiilor lor. Se făceau sfere mari de aur şi de argint şi se rostogoleau în peşterile sacerdoţilor ca tribut zeilor. Zeci, poate sute de tone…

 

Cât timp aurul dacilor va rămâne pecetluit în peşterile măiestrit sigilate, noi, urmaşii dacilor, urmaşii lupilor, mai avem un viitor!

 

O anumită mentalitate se manifestă printre istorici, savanţi, dar şi printre cercetătorii independenţi, în interpretarea unor evenimente, trecute, prezente sau viitoare. Este vorba de ceea ce s-ar putea denumi materialism egocentric, în care civilizaţia antică era în mod necesar inferioară. Istoria umanităţii este privită ca un marş triumfal, imposibil de oprit, pe calea evoluţiei şi al progresului.

 

Deci orice aparţine trecutului este inferior , prezentul este bun, evoluat, iar viitorul superior. Faptele şi evenimentele care nu corespund acestei ideologii vanitoase nu sunt luate în considerare, fiind nesemnificative. Astfel, se consideră că transferul de informaţii şi tehnologii era foarte redus în antichitate.

 

Nimic mai fals!  Nu este cazul unei dezbateri ex cathedra, trebuie doar să precizăm că oamenii au avut întotdeauna aceleaşi probleme de rezolvat, acum ca şi acum două mii de ani, iar un observator imparţial, un extraterestru, să zicem, ar considera societatea contemporană degenerată, vicioasă şi iresponsabilă  faţă, de exemplu, de Grecia antică şi faţă de clasicism, în general. Urât ne-am civilizat!

 

Informaţiile, tehnologiile, religiile şi ideile au fost răspîndite relativ rapid în antichitate de breasla celor  care-şi făceau din călătorie un scop şi un mod de viaţă: negustorii.

 

Dar altceva doream să vă spun, dragi lupi, padawani și hobbiți! Astăzi, 12 august, Pământul trece prin fluxul principal al unui curent de meteori. Perseidele. Francezii au o denumire poetică: lacrimile Sfântului Laurent. O să citez Observatorul Amiral Urseanu: ” Maximul curentului va veni cândva în noaptea de 12 spre 13 august, la ora 04 TLR. Cu o noapte înainte vom putea observa panta ascendentă, în noaptea de maxim vom observa maximul și cu o noapte după, panta descendenta a maximului, în intervalul 11-14 august.

Cea mai buna perioadă de observare este după miezul nopții până dimineața. Orice meteor al cărui traiectorie inversă ajunge în constelația Cassiopeia (între Cassiopeia și Perseu) este o „perseidă”.

Anul acesta Luna se va afla în faza de Lună Plină, va fi strălucitoare și se va vedea toată noaptea. Va rămâne pe cer toată noaptea și va dăuna foarte mult observațiilor. Chiar și din locurile cu cer bun, din cauza Lunii se vor vedea foarte puține Perseide.”

 

Probabil că ați realizat, dragi lupi, padawani și hobbiți că modul meu de gândire este sincronic, cum spunea Carl Gustav Jung, prin conexiuni, uneori logice, alteori, nu! Gândire nonA, nonaristotelică, cum ar spune A.E. van Vogt. M-a surprins întotdeaună, în scurta sau lunga mea viață, cât de violentă, agresivă este zodia Leului. Perioada de timp, nu neapărat nativii. În luna august și în ultima săptămână din iulie, oamenii sunt mai nervoși decât de obicei, sar mai repede la bătaie. În acest timp sunt Perseidele cel mai cunoscut curent de meteori, cu un maxim pe 12 august. Simțeam că cele două lucruri, nervozitatea oamenilor și amenințarea din spațiu, sunt legate, într-un fel.

 

Și, am găsit! Într-un video cu Carl Sagan, seria ”Cosmos”. Pe care îl apreciez enorm, tocmai pentru că era un dușman neîmpăct al astrologiei. Comentariile lui nesuferite și argumentele contra aduse, m-au condus pe calea astrologiei științifice, creștine. Acum sunt în poziția să-i combat orice argument contra astrologiei, dar, vai, evreul ateu a plecat să studieze stelele de aproape. Marele om de știință spunea că în luna august omenirii îi este frică.

 

Evenimente apocaliptice au avut loc în luna august, adaugă Sagan. Amintirea lor s-a înscris adânc în subconștientul colectiv. Simpaticul curent de meteori, nisip cosmic, acum ca niște focuri de artificii, nu a fost mereu așa. În cursul miilor, zecilor de mii, milioanelor de ani, în luna august au căzut pe Pământ bolizi uriași, cât un bloc, rar, cât un cartier, care au pustiit totul, pe o mare rază. Energia este masa multiplicată cu pătratul vitezei luminii, ne amintește Sagan.

 

De aceea suntem mai nervoși în luna august, nu neapărat din cauza căldurii, ci din cauza Perseidelor! În eoni, aproape de eternitate, în seria numerelor mari, timpul se curbează, face cercuri și spirale, de unde teoria repetiției, a ciclurilor, a modulelor. Și frica, mereu prezentă, tradusă astăzi prin nervozitate.

 

Carl Sagan spune că este de părere că asteroidul, cât un oraș, care a căzut în peninsula Yucatan, acum circa șaizeci de milioane de ani, făcea parte din Perseide. Există o teorie care spune că schimbarea de climă datorată impactului monstruos care a produs miliarde de tone de cenușe și pulberi în atmosferă a dus la extincția multor specii de dinozauri. Cei gigantici, în primul rând. Pentru că vorba cântecului studențesc cu Jana, care nu moare, ci se transformă, dinozaurii nu au pierit, s-au transformat, sunt păsările noastre de astăzi. Uitați-vă în ochii unui cocoș pintenat și o să vedeți un velociraptor! Cu pene!

 

 

Eu o să mă duc să văd ce fac cățeii, aici, în Prahova submontană sunt nori, așa că nu o să mă uit la Perseide. Am de dat unele răspunsuri şi unele explicaţii. Prietenii Muzicii au găsit ceva, dar să lăsăm pe mâine – mâine, pentru că lucrurile trebuie făcute pe îndelete şi la timpul lor, asta ştie orice Lup din neamul Dacilor, orice padawan din galaxie sau hobbit din Comitat, dar mai ales pentru că, haide să gustăm farmecul unei noi zile, mâine este, în definitiv, o nouă zi!

 

 

HOROSCOP  12 august 2022

 

BERBEC   Poți să pierzi timpul cu grație, așa că trebuie să te afli pe fluxul principal, fie la muncă, fie în vacanţă, ca să nu pierzi oportunităţile. Atenţie, drumul vieţii tale are un viraj strâns! Astăzi trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. Amână cu distincţie şi cu berbecească bunăvoinţă orice îţi pare legat de domeniul banilor sau al poziţiei profesionale. Reflexele tale sunt bune astăzi. Totuşi, mare atenţie la posibilele accidente, în special casnice – graba strică treaba!

TAUR   Ai talent, nu glumă! Talent să amesteci savant adevărul cu minciună şi să-ţi promovezi interesele tale, pe care le consideri neglijate de alţii. În familie, sau duo, nu exagera, fii cuminte! Astăzi nu scoate nici un ban din buzunar. Cheltuielile făcute astazi poti sa le treci direct la pagube. Cu toate că este tradiția ca vineri să se facă cumpărături săptămânale. Și este vineri, 12, nu este vineri 13! Superstiţii, sau nu, e bine să nu verifici pe pielea ta! Poţi, însă, sa te expui in public. Fii, însa, extrem de scurt. O singura fraza este de ajuns și evita decupajul din context.

GEMENI   Banii şi amorul pot convieţui dacă eşti prudent, ții cont de părerile partenerului şi nu cheltuieşti mult! Astăzi, relaţiile tale sentimentale te influenţează în alegeri, în unele decizii. Deseori invingatorii sunt desemnati dintre cei care par a fi invingatori, din cauza ca anturajul nu prea are timp sa judece pe fiecare in parte. Limitează-te la activităţile obişnuite, de rutină. Evita sa incepi proiecte noi, sau sa răspunzi imediat la o provocare. Lasă pe mâine. Sau pe „alta data”!

RAC   Dimineața dai dovadă de un umor sănătos şi de o bună dispoziţie care te fac popular printre cei din jurul tău. Acordă-ţi, totuşi, nişte pauze şi încearcă să nu împrumuţi bani sau obiecte! Supraveghează-ţi regimul alimentar. Evită suprasolicitarea şi nu mânca mult odată, distribuie alimentele în mai multe mese frugale. Puterea ta de concentrare pare sa-ti joace feste, asa încât este bine sa diminuezi influenţa Lunii, afectată – prin odihna, alimente naturale şi sport.

LEU   Trebuie să încerci să te ocupi mai mult de tine, tratamente cosmetice şi de întreţinere, fizioterapie, gimnastică. Trebuie să fii mereu în formă, să ai energie, vara acum e, acum nu mai e! Astazi nu lua hotărâri importante, nu te repezi să tragi concluzii, pentru că influentele stelelor sunt inşelatoare şi confuze. Amână, dacă depinde de tine, orice întâlnire importantă sau  decizie majoră.  A doua parte a zilei este mai bună. Astazi ai carisma bine aspectata de stele, asa ca profita ca să obţii favoruri. Ocupă-te de tine mai mult, grija pe care ţi-o oferi este garanţia sănătăţii!

FECIOARĂ   Astăzi eşti plăcut surprins de sprijinul celor din jur! Mai toţi colegii, prietenii răspund „prezent!” la apelul tău pentru rezolvarea unor probleme mai dificile, la serviciu, sau pe plajă. Poţi, şi trebuie să faci mici schimbări în structurile tale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, „cash-flow”. Nu este prea târziu să incepi să-ti faci planuri de vacanţa de vară, dar trebuie sa iei in consideratie cu mult realism resursele proprii. Iar dacă ai fost deja în vacanţă poţi să faci planuri, cu aceelaşi succes, pentru perioada toamnei.  Detaliile sunt mai importante, astăzi!

BALANŢĂ   E bine, eşti pe aceiaşi lungime de undă cu familia sau partenerul(a). Dacă eşti la serviciu, la muncă, trebuie să te organizezi, ai o mulţime de lucruri de făcut, nu intra în criză de timp! Cu mai mult efort, ambiţie şi noroc poate o să ajungi unde iti doresti, pe scara socială. Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate moderat ca şi „rectificările” în coşul zilnic. Seară romantică, poate acasă, poate la un local, terasă, spectacol. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci. Mâine este o nouă zi, trebuie să ai încredere!

SCORPION   Graţie unor economii şi a unei întâmplări fericite ai suficienţi bani ca să pleci în vacanţă, sau să rezolvi problemele cu aerul condiţionat, dacă eşti acasă. Veşti bune, parțial bune! Conjunctura și aspectele planetelor iţi prezic relatii cordiale şi armonioase cu semnele de aer şi apa şi mai puţin favorabile cu zodiile de foc şi pamant. Chiar nu merită să te consumi pentru cineva care este superficial şi neserios. Viaţa este nebănuit de frumoasă, nu-ţi mai faci griji, cu siguranţă are pusă şi pentru tine, la rece, o bucată mare de tort!

SĂGETĂTOR   Lasă visarea, mai multă atenţie! În ceea ce priveşte relaţiile sentimentale, în vacanță. Dar şi atenţia care trebuie s-o acorzi serviciului, relaţiilor cu ierarhia şi cu colegii tăi! Dimineaţa trebuie să te ocupi de problemele altora. Totuşi, ai o informaţie pe care o aşteptai de mai mult timp şi care te avantajează. Seară plăcută, poate la un film nou, poate la o terasă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la rude, la familie, sau la prietenii buni, la anturajul apropiat, în general.

CAPRICORN   Pluton, mereu în zodie, chiar retrograd, planeta plutocraților, te ajută să-ţi regenerezi energia psihică, să ai noroc la afaceri şi bani şi să ajungi, încet-încet, în rândul celor cu stare! Sau dacă eşti în vacanţă, stelele te sfatuiesc sa te odihneşti ceva mai mult astăzi, ba chiar sa rupi ziua în două, cu o siesta sud-americană, pentru ca te aşteaptă un weekend agitat cu excursii şi petreceri. Totuşi, prietenii te ajută, familia te sprijină, totul pare bun şi avantajat de stele. Dacă nu vrei să ieşi în oraş, poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în familie, la o cină veselă şi sănătoasă, poate la un foc de tabără!

VĂRSĂTOR   Peisajul tău social este în schimbare, persoane şi poziţii îndepărtate până astăzi pot deveni ţinte de cucerit. Reuşeşti să faci alianţe bune, iar, în duo, o comunitate finaciară reuşită! Unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea pare că nu mai stă în puterea ta. Configuraţia astrologică, foarte complexă, pare că-ţi spune că numai munca permanentă nu prea rezolva lucrurile, mai trebuie şi altceva ca să obţii succesul in viaţă. Acel altceva se numeşte în cazul tău profesionalism şi de ce nu, puţin mai mult noroc, că nimănui nu i-a stricat.

PEŞTI   Ambiţiile tale te fac azi să duci bătălii grele. Dar nu uita niciodată de planul „B”, soluţia de rezervă. Mergi direct şi la subiect, spune ce vrei, aşa poţi avea succes. Elementul surpriză! Nu te lua dupa cine stie ce aiureli din presă, sau de aiurea pe net, zodia ta este conservatoare şi respecta întotdeauna tradiţia. Ia lucrurile uşor şi cu mult calm. Nimeni nu-ţi vrea raul, iar pe duşmani îi doare şi pe ei capul. Analizeaza bine şi vei vedea că este o situaţie obiectivă. Dacă reuşeşti să ai şi să păstrezi iniţiativa, victoria este de partea ta!