Editura Evenimentul si Capital

Ce zodie trebuie să-și stăpânească furia. Încă un pericol pentru copiii noștri. HOROSCOP 14 ianuarie 2019

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 14928 Vizualizari

Horoscop Este concluzia Surgeon General al Statelor Unite, Vice Admiral Jerome M. Adams în ”Raportul catre POTUS” pentru anul 2018, pe care îl prezintă fiecare SG, în luna ianuarie. Tânărul, 44 de ani și chipeșul afro-american, ales de Președintele Donald Trump să fie Surgeon General, este anestezist așa că știe foarte bine despre ce vorbește.

Horoscop Pe 14 ianuarie s-au născut Albert Schweitzer, Faye Dunaway, Giulio Andreotti, Caterina Valente, Pierre Loti, Dimitrie Bolintineanu, Mihai Brediceanu, Benedict Gănescu, Victor Socaciu, Mihai Isbăşescu, Călin Popescu-Tăriceanu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Mucenici din Sinai şi Rait şi Sf. Nina.

În “kalendar” iarăşi o sărbătoare veche, veche ca lumea - nimeni nu mai ştie cum se mai numeşte şi cum se ţine. Era un prilej de previziuni, de magie oraculară. Observarea cerului era importantă, probabil o moştenire de la augurii romani. Sau de la daci, de la Zamolxe, pe care Herodot îl creditează cu ştiinţa interpretării semnelor ceului, învăţată în Egipt şi/sau de la Pitagora.

Se mai ştie doar că dacă plouă sau ninge, e ceaţă sau alt fenomen meteo nefavorabil, preţurile vor creşte, “grâul se va scumpi” spune gromovnicul.

“Despre vreme: În 14 ianuarie de va fi senin, anul va fi bun. De va fi tulburat, boală în dobitoace. De va fi ploaie se vesteşte scumpete.” (Olteanu, CPR, 2001, pag. 53, după CRP, 1944, pag. 6)

Peste sărbătoarea veche europeană oraculară, de interes general, vreun consiliu ecleziastic a aşternut tot o sărbătoare colectivă, un exemplu de pioşenie şi de credinţă, Cuvioşii Părinţi ucişi în Sinai şi Rait. Mircea Eliade îmi spunea că a studiat aceste corespondenţe dintre sărbătorile vechi şi cele creştine, legătura dintre religia antică europeană şi cea orientală, creștinismul. Din nefericire nu a mai avut timp să-şi strângă gândurile într-un nou volum. Sau, nu a mai avut chef! Sunt multe taine despre aceste lucruri, dar, “să nu tulburăm apele” cum spunea Profesorul!

"Evenimentul Zilei" din 14 ianuarie 1938 a fost proiecţia simultană în 38 de cinematografe, închiriate de Disney, din oraşele principale din SUA, la ora 20,00 EST, a filmului "Snow White and the Seven Dwarfs", primul lung metraj tehnicolor de desene animate. Bineînţeles, opera marelui Walt Disney. Premiera avusese loc pe 21 decembrie 1937 la Carthay Circle Theatre, Los Angeles, California. La sfârşitul filmului, în fiecare sală arhiplină, aceiaşi reacţie: câteva momente de tăcere, ca şi când publicul ar fi savurat în continuare încântarea produsă de capodoperă şi să parcurgă drumul din ţara fanteziei în viaţa normală - şi apoi - aplauze, aplauze şi urale, zeci de minute!

După succesul înregistrat pe 14 ianuarie 1938, filmul a fost cumpărat de toate rețelele americane de distribuție și proiectat în fiecare sală de cinema din SUA, începând cu 4 februarie 1938.

Analizez desenele animate de la jumătatea secolului XX, produs al moralei mic burgheze: excepţional desenate, frumoase, făcute pentru a plăcea, pentru a trezi emoţie artistică, cu un umor care te făcea să râzi în hohote. Muzică bună şi culoare de calitate. Scopul lor era să te simţi bine!

Analizez desenele animate din prezent, post-civilizație, manga, anime, etc produs schizoid din Orientul îndepărtat: desen sumar, proporţii anormale, subiecte schematice, primitive, dar foarte agresive, multă, foarte multă violenţă şi cruzime nemotivată, emanaţie a spiritului asiatic şi a unui mod de viaţă străin, ciudat, de neacceptat pentru un om civilizat, alb, creștin, european. Scopul lor este să spele creierul, să rupă copiii de realitate şi să inducă frica nemotivată!

Mai mult, ritmul acţiunii în desenele animate contemporane este foarte rapid, drăcesc şi obişnuieşte copiii, care sunt abandonaţi în faţa televizoarelor care difuzează pe multe canale, dedicate, asemenea orori, ei bine, obişnuieşte copiii cu un ritm al vizualizări mult mai rapid decât viaţa normală. Astfel copiii îşi pierd interesul pentru "vizualizarea" vieţii. Acelaşi rezultat se obţine în cazul jocurilor pe computer, care şi ele au un ritm foarte rapid. Pentru Numele lui Dumnezeu, nu mai abandobați copiii în fața televizoarelor, sau a monitoarelor de computer, ca să stea cuminți, mai târziu o să vă dea afară din casă, cum au vazut în ”Mafia”. Glumesc, dar glumesc serios. Înaintea televizoarelor și a computerelor oamenii erau normali. Majoritatea. Iarăși glumesc, ce pot să mai fac?

Copiii care sunt expuşi la astfel de pericole, mai mult de cinci ore pe zi, îşi pierd interesul pentru viaţa normală, reală, care, pentru ei, se petrece prea lent!

După cum arată studiul de la Harvard, din care am citat, produsul multor sociologi, pedagogi şi psihologi infantili, studiu comandat de Guvernul SUA prin Surgeon General, copiii lăsaţi multe ore în faţa micului ecran sau a monitoarelor îşi pierd interesul pentru educaţie, pentru învăţătură, familie, în general, pentru o viaţă normală. Când cresc, devin nişte ciudaţi, antisociali, care se adaptează cu greu şi multe pilule.

Aşa era fraza din raportul respectiv, să interpretăm că respectivii subiecţi devin drogaţi, sau necesită medicamentaţie alopată? Probabil, că ambele situaţii, raportul este foarte bine făcut, de nişte oameni, nişte profesionişti care se cam joacă cu creierele şi gândurile celor din jurul lor.

"Ritmul desenelor animate şi al jocurilor pe computer este prea rapid, sunt un pericol pentru copii! Fără a discuta despre violenţa indusă şi despre alienarea copiilor." este concluzia Surgeon General al Statelor Unite, Vice Admiral Jerome M. Adams în Raportul catre POTUS pentru anul 2018, pe care îl prezintă fiecare SG, în luna ianuarie. Tânărul, 44 de ani și chipeșul afro-american, ales de Președintele Donald Trump să fie Surgeon General, este anestezist așa că știe foarte bine despre ce vorbește.

Încă un pericol pentru copiii noștri, să-l adăugăm pe lista lungă, lungă, a primejdiilor cotidiene, mâine, poate, va apărea un nou pericol, pentru că nu-i aşa, mâine este o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Dimineaţa trebuie neapărat să-ţi stăpâneşti furia şi agresivitatea în faţa prostiei şi a relei voinţe. Primeşti un premiu pentru atitudinea pozitivă: o veste bună, poate, mai pe seară. Azi lasă-te în voia micilor plăceri ale vieţii! Mici cumpărături, o prăjitură, cafea scumpă. Nu o să faci din asta o regulă, dar dacă vrei să fii respectat, trebuie să te respecţi tu primul! Nu lua şi nu da bani cu împrumut, speculaţiile financiare nu sunt bine aspectate. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Mai pe seară trebuie să-ţi respecţi promisiunile făcute mai înainte.

TAUR Poţi aborda domeniul material, situaţiile urgente, problemele cotidiene. Lasă cumpărăturile mai mari pentru perioada de solduri, de discounturi, perioadă care începe, probabil, în curând. Dimineaţa ai un umor negru! Prostia şi nesimţirea celor din jur ating cote patologice şi nu ai altceva de făcut decât să faci haz de necaz! Dar nu duce problemele acasă, în cuplu, familie! Carisma ta este la maximum, aşa că poţi avea rezultate favorabile in tot ceea ce inseamna convingere şi cucerire. Sigur, dacă te interesează astăzi domeniul. Totuşi, ai o problema cu o femeie, sau de genul feminin, de orice gen şi convingere ai fi!

GEMENI Trebuie să filtrezi prin raţiune informaţiile care te asalteaza astăzi. Majoritatea nu te interesează, uită-le! False sau trunchiate, unele date te pot face să iei decizii greşite, atenţie! Dispui astăzi de o mare energie, însă nu o risipi făcând pe berbecul de asalt în faţa obstacolelor! Ocoleşte-le! Fii deştept şi nu uita marea lege: "natura găseşte întotdeauna o soluţie"! O veste sau o întâlnire iti face mare plăcere. Este timpul potrivit să sa te gandesti cum sa finalizezi în condiţii bune afacerile care ti-au dat atâta bătaie de cap. Poziţia lui Venus şi a lui Mercur indică prieteni noi şi petreceri reuşite, dar nu prea ai timp de aşa ceva!

Bombă la Miami! Naomi Osaka, eliminată în turul 3! Cum poate ajunge Simona Halep lider mondial

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI