Zodia Săgetătorului. Istoric, descriere, calități și defecte, compatibilități, domenii. Horoscop

Zodia Săgetătorului. Istoric, descriere, calități și defecte, compatibilități, domenii. Horoscop

Horoscop O zi oarecum liniştită din punct de vedere astrologic, cu foarte puţine aspecte, o singură planetă retrogradă, Uranus în Berbec. Astăzi sunt avantajaţi oamenii simpli și modeşti care nu au ambiţii nefondate şi ifose ridicole. Sarea pământului, baza piramidei pe care se caţără parveniţii.

 

 

Horoscop Pe 10 decembrie s-au născut  César Franck, Emily Dickinson, Dorothy Lamour, Leopoldina Bălănuţă, Sile Dinicu, Toni Grecu.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Horoscop Pe 10 decembrie sunt Sfinţii Mina, Ermogen şi Eugraf.

 

 

 

Horoscop „Oamenii cinstiţi şi modeşti sunt asupriţi. Mincinoşii fac averi. Magistraţii sunt corupţi şi adevărul a murit. Cu siguranţă, vine Sfârşitul Lumii” – când credeţi că au fost scrise toate acestea? Acum aproape şase mii de ani, pe o tăbliţă de lut ars, cu cuneiforme, scriere găsită pe undeva, pe lângă Nimrud în Nordul Irakului de astăzi. Nimic nou, se pare, de la începutul civilizaţiei umane...

 

 

Tradiţional, în "Kalendar" este Mina Ermog, denumire creştinată a unui vechi obicei druidic, probabil împrumutat de geto-daci din Vestul Europei, de la celţi. Sincretismul religios şi schimburile culturale erau, în antichitate, mult mai dense şi mai dese decât ne imaginăm.

 

Ca să vă daţi seama de cum se schimbă lucrurile şi de împrumuturile dintre religii, să ştiţi că primul steag al ortodoxiei avea culoarea... verde, astăzi culoarea şi simbolul preferat al islamului.

 

Ei bine, obiceiul vechi de patru-cinci mii de ani de Mina Ermog, (ce denumire, parcă ar fi din Stăpânul Inelelor) este că se pun într-un vas cu apă neîncepută, de izvor, trei ramuri de vişin, trei de prun şi trei de zarzăr. De vor îmboboci, când şi în ce procent, în care combinaţie, este noroc şi prilej de prezicere. Dar foarte puţini mai ştiu secretul celor „nouă mlădiţe” cum fac ele şi desfac viitorul şi destinul. Mai sunt câţiva "sourciers" şi "loup-garou" în Sudul Franţei şi "warlocks" în Marea Britanie care spun vorbele şi fac gesturile. Cât or mai putea şi ei...

 

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi unii dintre domniile voastre, veniţi mai recent în rubrica mea, mă întreabă de ce vă spun „dragi lupi, padawani şi hobbiţi”? Cu lupii, este simplu – suntem daci, adică lupi. Iarăşi, cu „hobbiţi” este clar: fiinţe blânde, neagresive, frumoase, dar curajoase şi gata de scrificiu pentru binele general. În faţă cărora trebuie să se încline toată lumea, chiar şi regele, după cum este o secvenţă din finalul seriei a III-a din „Stăpânul inelelor” V-am spus prima dată „padawani” şi v-a plăcut mult. Pentru cine nu ştie, padawanii sunt ucenicii cavalerilor Jedi. „Star Wars”, bineînţeles. Acum vreo patru-cinci ani vă povesteam cum am văzut eu în anul 1977 „A new Hope”, episodul IV din „Star Wars”. Şi cum în Bucureştiul distrus de cutremur, care încă mai mirosea a moarte şi a dezastru proaspăt, filmul acela m-a îmbărbătat, m-am simţit un cavaler Jedi, cum, apoi, am fost toată viaţa – să lupt mereu pentru dreptate, cinste, onoare şi contra celor care-i asupresc pe săraci, văduve şi orfani. Imediat domniile voastre v-aţi declarat „padawani” ucenicii cavalerilor Jedi, paznicii galaxiei.

 

Deci, dragi lupi, padawani și hobbiți am luat în serios cererile insistente ale domniilor voastre ca să public un volum de amintiri și astrologie. Sper să fie ceva vesel și instructiv. Așa că m-am apucat să scutur praful de pe ”cărțile de sertar”. Ca să răspund altor cereri ale domniilor voastre public astăzi Zodia Săgetătorului, așa cum, probabil, dacă o vrea Domnul, o să o public:

 

 

SĂGETĂTORUL (Sagittarius) 23 noiembrie - 22 decembrie

 

Semn de foc, masculin şi mutabil.

 

Este domiciliul, de drept, diurn, al planetei Jupiter. Saturn, Mercur şi Neptun sînt “pelerini” - adică sînt într-o situaţie neutră. Mercur este în exil.

 

Primul decan, 23 noiembrie - 2 decembrie, este guvernat de Mercur: acurateţea, raţionamentului, constanţă şi fermitate; iubire şi înţelepciune; onoruri bine meritate, lux, orgoliu; perfecţiune religioasă. Este decanul pietăţii.

Al doilea decan, 3 - 12 decembrie, este domiciliul Lunii: lipsă de discernămînt; caută noul, studiază filozofia, ocultismul şi ştiinţa. Este decanul explorării.

Al treilea decan, stăpîn peste pasiuni; aptitudini sintetice; poate atinge cel mai înalt grad de conştiinţă în umanitate. Este decanul iluminării.

 

Săgetătorul este un semn diurn, de ascensiune lungă, comandant, pozitiv, meridional, de ascensiune dreaptă, dublu, uman şi zoomorf, patruped, fecund, vital, mitic, benefic, regal, ultimul semn al toamnei.

 

În Mesopotamia antică, a noua zodie era denumită Pabilsag (Săgeata) şi era o prelungire a zodiei precedente, Akkrabul (Scorpionul).

 

Reprezentarea actuală a zodiei ne-a fost dată de greci. Legenda spune că Săgetătorul este Centaurul Keiron, fiul frumoasei Philyra şi a lui Cronos (Uranus), tatăl lui Zeus (Jupiter).

Aspectul jumătate om, jumătate cal al lui Keiron este dat de un amănunt picant. Se spune că,Ęsurprins în timpul dragostei, puternicul Cronos s-a salvat prin fugăĘtransformîndu-se într-un cal; iar cînd  Philyra a văzut rezultatul iubirii ei, un jumătate-bebeluş,  jumătate-mînz, s-a transformat şi ea la rîndul ei într-un înmiresmat tei…

 

Centaurul Keiron, faimos ca profet, medic şi savant, i-a crescut pe marii eroi greci, Iason, Ahile şi Eneea.

La săvîrşirea sa din viaţă, pe care i-a pricinuit-o una din săgeţile înveninate ale lui Hercule, Zeus, stăpînul zeilor şi al oamenilor, a ţinut seama de latura nemuritoare a centaurului, ca fiu al lui Cronos, şi l-a inclus între constelaţiile zodiacului.

Săgetătorul, centaurul care trage cu arcul, simbolizează dualitatea fiinţei umane: natura sa animalică, sub forma unui corp de cal şi de evoluţia  superioară, intelectual-agresivă sub forma unui jumătate-om  care trage cu arcul.

 

Caracteristici pozitive. Tipul uman zodiacal are multe trăsături bune; este pozitiv, vesel, adaptabil, muncitor, cinstit şi sincer; are vederi largi şi este un mare iubitor de libertate; în relaţiile sale dă dovadă de multă înţelegere şi de o privire filozofică asupra lumii.

Caracteristici negative. Pe de altăĘparte, are şi multe defecte: este extremist, predispus la exagerări periculoase şi de un optimism nebunesc; este nechibzuit, capricios, fără astîmpăr, uneori chiar iresponsabil; dă dovadă de lipsă de tact, uneori purtîndu-se “ca un elefant într-un magazin  de porţelanuri”.

 

Tipul uman evoluat. Poate principala caracteristică a Săgetătorului dezvoltat este extraordinara sa putere a activităţii mintale. Are un talent deosebit în a reduce problemele la factorii cei mai simpli, de a merge pînă la baza lucrurilor, în general, de a observa cu atenţie orice fenomen. Curiozitatea sa este de nestins.

Este interesat de aproape orice lucru şi reuşeşte să transmită acest  interes şi celor cu care lucrează.

Săgetătorul, într-un fel, este un profesor de tipul lui Socrate: învăţîndu-i pe studenţii săi cum să observe, să raţioneze şi să gîndească, descoperind ei înşişi adevărurile naturii.

Nativul din această zodie este un foarte bun dialectician; arcaşul ştie să ţintească cu argumentele sale printr-un loc lăsat descoperit de armura demonstraţiilor adversarului.

Deci, Săgetătorul are capacitatea de a judeca logic, de a asimila datele problemei cu care este confruntat şi de a sintetiza conceptele.

Nativul îşi va găsi, poate, idealul într-o credinţă, filozofie, într-o formă de spiritualizare - într-un mod de viaţă legat de meditaţie, de reflectare.

Pe de altă parte, din cauza naturii duale, Săgetătorul va fi permanent în contradicţie între material şi spiritual, între corp şi suflet, între prezent şi viitor.

Nativul din zodia Săgetătorului are dificultăţi în adolescenţă şi în timpul celei de a treia vîrste. Perioada cea mai bună este, evident, maturitatea - Săgetătorul fiind domiciliul planetei Jupiter, care semnifică puterea şi vitalitatea vîrstei de mijloc.

 

Tipul uman rudimentar. Dacă dorinţa de libertate a tipului uman evoluat se traduce prin călătorii, evadări spirituale, la tipul rudimentar ia forme mai puţin plăcute. Ambele sexe consideră căsătoria ca imposibil de acceptat - fiind o gravă  ameninţare adusă libertăţii lor. Bărbaţii înlătură pericolul de a se trezi cu pirostriile pe cap printr-o atitudine nepoliticoasă, desconsiderantă faţă de femeile care pot constitui un pericol pentru statutul său de celibatar; cu celelalte femei, din contră, îşi permite tot felul de familiarităţi, uneori de prost gust.

Femeia, tot din dorinţa menţinerii libertăţii, în cel mai bun caz se mulţumeşte a-şi manifesta independenţa... fumînd ţigară de la ţigară, iar în cel mai rău caz, lista amanţilor respectivei este aproape la fel de groasă ca aceea a abonaţilor telefonici.

Nu prea ţin la reputaţia lor, nici bărbaţii, nici măcar femeile.

Viciile de tot felul - nu le sînt necunoscute - ba chiar le “practică” cu  o nedisimulată plăcere.

Vechii astrologi adaugă însă că păcatele Săgetătorului sînt “din cele uşor de iertat” şi că  apar la suprafaţă, fiind observate de toată lumea. Săgetătorul prezintă o curioasă “transparenţă” - probabil datorată absenţei emoţiilor complexe, a invidiei şi a geloziei.

Cu toate că minte şi înşeală adesea, el este imediat dat în vileag, consecinţele comportării sale nefiind prea grave.

Caracterul său astral ca şi elementul de foc, care îi este atribuit zodiei, fac ca nativul din această zodie să fie puţin preocupat de persoana sa, riscînd adesea nebuneşte, fie conducînd maşina, fie aventurîndu-se în afaceri dubioase.

Fiind zodie mutabilă, Săgetătorul se agită mult şi fără rost, epuizîndu-şi inutil energia.

 

Aspectul fizic al Săgetătorului: corp puternic şi bine făcut, mai mult înalt, figură prelungă şi plăcută, ochi frumoşi de culoare deschisă, ten deschis sau bronzat, păr castaniu - rar, nas grecesc.

- prima faţetă, 1-5 grade, (23 - 27 noiembrie): statură înaltă, umeri largi, piept bombat, faţă ovală prelungă, sprîncene bine conturate, tenul de o nobilă paloare, gura cărnoasă, nasul mai mult lung decît potrivit, ochii căprui, părul castaniu foarte puţin ondulat; pe faţă poate fi un semn, cicatrice sau aluniţă de natură benefică;

- a doua faţetă, 6 - 10 grade (28 noiembrie - 2 decembrie): statură medie, corp bine proporţionat, faţăĘrotundă, frunte înaltă, tenul îmbujorat, părul castaniu deschis, ochii întunecaţi, buze subţiri, nasul mic;

- a treia faţetă, 11 - 15 grade (3 - 7 decembrie): corp solid, membre puternice, ochii albaştri-oţel, sprîncene subţiri, gura mică;

- a patra faţetă, 16 - 20 grade (8 - 12 decembrie): statură înaltă, corp puternic, faţăĘprelungă, ten întunecat, ochii rotunzi şi de culoare deschisă, fruntea dreaptă, buze subţiri, braţe lungi, nas plat, aparenţă modestă;

- a  cincea faţetă, 21 - 25 grade (13 -17) decembrie: - statură medie, corp bine proporţionat, ten deschis, faţăa ovală, păr castaniu, ochii de culoare deschisă, buze subţiri, o făptură plăcută;

- a şasea faţetă, 26 - 30 grade (18 - 22  decembrie): statură medie către înaltă, aspect plăcut, faţă rotundă, ten deschis, păr roşcat sau castaniu, nas uşor acvilin.

Profesiuni şi meserii. Cariera ideală pentru cel născut în zodia Săgetătorului este cea de cercetare, explorare sau sportivă.

Profesor, învăţător, filozof, avocat, interpret, veterinar, dresor de cai, agent de turism, preot, scriitor, editor, librar - iată alte îndeletniciri pentru cei născuţi în semnul lui Jupiter. Sigur, există mulţi Săgetători condamnaţi pe viaţă într-un birou, ca funcţionari, sau în cine ştie ce fabrică; ei nu vor accepta condiţia lor şi vor încerca, prin cursuri serale sau prin studiu individual să parvină la o situaţie în care gradul lor de libertate este mai mare.

Nativul (a) poate lucra foarte bine în agricultură deoarece îi plac spaţiile vaste, campaniile de recoltare, care sunt o permanentă întrecere între om şi natură, dintre spirit şi materie. De asemenea, fiind un mare iubitor de animale,  îşi poate găsi împlinirea profesională ca fermier, crescător de animale.

Dorinţa de întrecere şi ambiţia îl aduc adesea pe cele mai înalte poziţii în domeniile în care activează.

Sportul are o mare importanţă în viaţa Săgetătorului, în special cel legat de viteză: automobilismul, sprintul, planorismul, dar şi tirul şi trasul cu arcul.

 

Dragostea ocupă un loc important în viaţa nativilor din  Săgetător. Au nevoie de  o viaţă sexuală intensă şi inventivă. Pe de altă parte nu sînt interesaţi numai de corpul partenerilor, intelectul lor interesîndu-l în aceeaşi măsură. Au multe relaţii, pe care le legalizează prin căsătorie, fiind convinşi  că ultima cucerire este cea mai bună şi de durată.

Nu simte un grad înalt de responsabilitate faţă de familie şi de aici - dese divorţuri. Dorinţa de libertate învinge responsabilitatea faţă de familie.

Pentru a fi cucerit nativul din Săgetător trebuie lăsat să facă ce vrea, gelozia şi chestionarele nocturne la întoarcerea acasă după miezul nopţii le displac în cel mai înalt grad.

 

Doamna Săgetător riscă în relaţia sa cu un Berbec şi nu se înţelege deloc cu un Taur. Cu un Geamăn poate face o căsătorie bună şi veselă, dar nu cu un nativ din Rac. Dacă relaţia cu un Leu se va dovedi pasionantă şi poate ajunge în faţa altarului, fiind considerată legatura zodiacului, nu acelaşi lucru  se întîmplă cu un nativ din Fecioară care este o legătură dificilă. Prietenia cu un băiat din Balanţă este prea neserioasă, iar cu un Scorpion relaţiile sînt adesea prea încordate. Tot cu un Săgetător, pe care îl înţelege, fata din aceeaşi zodie îşi poate găsi fericirea.  Cu cei din Capricorn, Vărsător şi Peşti relaţiile sînt respectiv în dezacord, cu mari eforturi şi făcînd mari probleme.

 

Domnul din zodia Săgetătorului poate avea o relaţie foarte romantică cu o nativă din Berbec, dar nu se va înţelege cu o frumoasă din zodia Taurului. Relaţiile cu o Geamănă sînt senzuale şi reci, iar cu o femeie din Cancer, prea distante. O Leoaică, alt  semn de foc, poate însemna adevărata pasiune şi o căsătorie fericită. Cu o Fecioară poate fi o relaţie trecătoare consumatoare de energie, o nativă din Balanţă poate însemna un acord armonios şi amuzant. O fată din Scorpion se va înţelege cu un Săgetător, mai ales în ceea ce priveşte sexul, o Săgetătoare poate face o căsătorie strălucită şi fericită cu un Săgetător. În schimb zodiile Capricornului, Vărsătorului şi Peştilor nu sînt recomandate Săgetătorului.

 

Părintele Săgetător cere întotdeauna prea mult de la copiii lui, mai ales în ceea ce priveşte dezvoltarea intelectuală. Dar, de pe altă parte, mama-Săgetător nu ezită să patineze împreună cu fetiţa ei, iar tatăl-Săgetător, după ce va aşeza geanta diplomat ca bară de poartă, îşi va sufleca pantalonii şi va juca fotbal alături de băiatul lui. Ştie să-şi amuze copiii, latura-joc avînd o mare importanţă în viaţa lor.

Copil fiind, băiatul Săgetător tinde să fie puţin cam sălbatic, iar fata să fie mai băieţoasă. Nu-i place deloc disciplina, care trebuie să le fie sugerată prin intermediul sporturilor, activitatea pe care o adoră. Copilului din zodia Săgetătorului, pe lîngă sport, îi place să înveţe limbi străine şi să danseze. Dansul, de altfel, este un domeniu în care excelează, chiar matur fiind.

 

Tradiţional, zodia Săgetătorului guvernează din punct de vedere anatomic ficatul, vezica biliară, fesele, pulpele şi arterele. Nativul (a) are adesea probleme hepatice legate de o proastă asimilare metabolică, ca şi o predispoziţie la deplasarea vertebrelor lombare. Pentru un bun echilibru nervos, cînd se simte obosit, Săgetătorul trebuie să se refacă în locuri călduroase şi însorite. Ca regim alimentar se recomandă carnea albă, peştele, legumele, toate fructele, ceapa şi usturoiul, pîinea integrală; se vor evita toate alimentele grele care încarcă funcţionarea ficatului. O bună oxigenare este esenţială pentru Săgetător.

 

Personalităţi importante născute în zodia Săgetătorului sînt: Maria Stuart, 7 noiembrie 1542; John Milton, 9 decembrie 1608; Spinoza, 24 noiembrie 1632; Wiliam Blake, 28 noiembrie 1757; Beethoven, 17 decembrie 1770; Mark Twain, 30 noiembrie 1835; Toulouse-Lautrec, 24 noiembrie 1864; Winston Churchill, 30 noiembrie 1874; Paul Klee, 18  decembrie 1879; Papa Ioan al XXIII-lea, 25 noiembrie 1881; James Thurber, 8 decembrie 1894; Virgil Thomson, 25 noiembrie 1896; No‘l Coward, 16 decembrie 1899; Margaret Mead, 16 decembrie 1901; Alicia Markova, 1 decembrie 1910; Mary Martin, 1 decembrie 1914; Frank Sinatra, 12 decembrie 1915; Maria Callas, 4 decembrie 1923; William F. Buckley jr.,  24 noiembrie 1925; Julie Harris, 2 decembrie 1925; Sammy Davis jr., 8 decembrie 1925; Jimmi Hendrix, 27 noiembrie 1945; Maurice Gibb, 22 decembrie 1949; Jermaine Jackson, 11 decembrie 1954.

 

Culoarea: violetul, nuanţă jupiteriană prin excelenţă, indigoul care întăreşte psihicul; albastrul deschis şi roşul întunecat.

 

Metalul: cositorul, fierul forjat.

 

Pietrele preţioase: turcoazul, consacrat lui Jupiter, aduce noroc; ametistul, care după cum spune legenda, împodobea inelul oferit de Iosif, Mariei, favorizează judecata lucidă; malahitul ajută femeile la naştere; lapislazuli este piatra adevărului şi combate apoplexia.

Plante și arbori: santal, laur, nard, fag, frasin, păr, tei, eucalipt, mesteacăn, trestie de zahăr, smochinul.

 

Nativul din Săgetător preţuieşte următoarele legume şi fructe: pătrunjelul, măghiranul, sparanghelul, căpşunile, ceapa.

Animale și păsări: calul, cerbul, căpriorul, elefantul, păunul.

 

Numerele: 4, 14, 24.

 

Ziua benefică a zodiei este joia, ziua lui Jupiter, patronul zodiei, iar ziua nefastă este miercurea.

 

Locuri de reuşită: palate, ţări străine, terenuri de sport.

 

“Temperanţa”, a XIV-a lamă a arcanelor majore din Tarot este asociată, după cum arăta Court de Gebelin, cu zodia Săgetătorului;

 

Geomaniţia  consideră că figura “Cauda Draconis” simbolizează această zodie.

 

Parfumurile: violete, lavandă, orhidee, vanilie, drobiţă.

 

Bijuteriile: brăţări, inel cu ametist.

 

Îmbrăcămintea: piele şi fibre amestecate.

 

Ţări şi regiuni:  Arabia Saudită (parţial); Spania; Ungaria; Madagascar, Australia, Portugalia, Angola, Mozambic, România, Moravia,  Dalmaţia, Toscana.

 

Oraşe: Calcutta, Beijing, Bucureşti, Budapesta, Kšln, Toledo, Stuttgart, Scheffiled, Avignon, Kingshasa.

 

Zodia Săgetătorului exprimă interesul omului în evoluţia prin experienţa trăită sub un anumit sistem politic sau filozofic. Săgetătorul este în sfera colectivă, ceea ce zodia Gemenilor este în sfera personală. Dacă Gemenilor le sunt caracteristice distribuirea, împrăştierea, comunicarea, Săgetătorului i se atribuie sinteza, unificarea, reunirea.

 

Principiul: FILOSOFIA.

 

O să închei aici, dar nu înainte de a răspunde la o altă întrebare a domniilor voastre, repetată de multe zeci de ori. Ce părere am despre ceea ce se întâmplă la Paris? Vedeți, domniile vostre, eu nu am televizor și contul de FB îl am numai ca să pun articolele de aici, nu am ”viață” pe FB! Nu pot fi manipulat de presa anarhistă, isterică și antinațională de stânga, care constituie 97% din presă, așa spune Rupert Murdoch. Eu am alte surse de informare, directe. La Paris este o intifadă, veste galbene și fețe tuciurii. Musulmanii încep să-și impună punctul de vedere așa cum știu ei în sălbăticia și primitivismul modului lor de viață, distrugând bunuri ale particularilor și pângărind simboluri naționale ale Franței. Răspândesc frica, teroarea. Sigur că mișcarea este confiscată politic de stânga isterică și antinațională, dar mai cred că regretatul Neagu Djuvara a avut dreptate: este prea târziu...

 

Cred că nu o să trăiesc atâta ca să văd o Europă musulmană, am trăit prea mult în Orient, așa că știu, foarte exact și complet ce vrea islamul. Am avut multe discuții în contradictoriu cu intelectuali de stânga care susțineau cauza musulmanilor. Ei veneau de la Sorbona, eu, de la Teheran. Păcat... ar fi putut să fie frumos, pace și cooperare! Nu a fost să fie!

 

Dar, sunt sigur că mâine este o altă zi!

 

☼    ♂    ♀

 

 

 

 

BERBEC Astăzi eşti vulnerabil la capricii scumpe. Atenţie la cumpărăturile de lucruri care nu îţi trebuie, dar te încântă, fie că sunt „drăguţe” fie că sunt „unicat”. Altfel, eşti binedispus! Deciziile - lasă pe mâine, noaptea e un sfetnic bun. Primeşti, din nou, nişte veşti aşa-şi-aşa. Odihneşte-te mai mult, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze.  Evita cafeaua (multă, că doar nu o să renunţi de tot), tutunul, piperul, orice te-ar irita si mai mult. Nu eşti în cea mai buna dintre zile, este luni şi ai un început de săptămână mai greoi, mai bine astăzi ţine regim şi meditează, configurează, filozofează, dă curs comodităţii şi artei de a te simţi bine.

 

TAUR O parte din zodie se pregăteşte pentru Crăciun, vacanţă, sarmale, altă parte pentru sporturi de iarnă. Azi programul tău se schimbă, dar nu lăsa treburile importante pentru nimicuri urgente.  O dimineaţă aproape liniştită, fără prea mult de lucru şi fără complicaţii. La prânz, posibilă şi neaşteptată schimbare de program. Ai un prilej să te evidenţiezi profesional. Foloseşte-l, cu speranţa că o să iasă şi bani, nu numai laude. O veste bună de departe. Azi orice angajament, orice regulă devine brusc o povară. Până diseară îţi trece şi vei fi din nou liniştit, chiar bovin. Totuşi, o veste bună!

 

GEMENI  Eşti avantajat de conjunctura astrologică. Cu toate că nu eşti foarte încântat de ceea ce ţi se întâmplă, eforturile făcute până acum încep să-şi arate rezultatele. Nu fii superficial! Sigur, să îi spui unui Geamăn să nu fie superficial este cum i-ai spune unei pisici să înnoate. Pisica înnoată, nu aveţi nicio grijă, dar nu îi place! Dupa orele de la serviciu este bine să te duci undeva unde să te relaxezi şi vezi şi tu lumea ce mai face, poate la sală. O zi potrivită sa iei iniţiative curajoase, atât in domeniul tău de activitate, cât mai ales in relaţiile tale sentimentale. Simţul tău posesiv ţinut prea mult în frâu se răzbuna astăzi. Discuţii aprinse cu cineva de la care vrei să obţii ceva important. Discuţia însă nu se finalizează, aşa că trebuie să mai încerci.

 

RAC Spiritul tău defensiv şi dorinţa permanentă de armonie găseşte azi aprobarea şi susţinerea anturajului. Lumea s-a săturat de conflicte şi înfruntări, aşa că liniştitul Rac poate să prevaleze. După o periodă mediocra ai o zi mai bună. Realizări mici, însă pline de bucurii. Te simţi bine şi faci planuri de viitor.  Astăzi poţi profita de un chilipir curat, şi/sau poţi culege o parte din profiturile ce provin din aranjamentele altora. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Dacă ai luat o hotărâre, apoi ţine-te de ea. Sigur, dacă vezi că nu merge şi nu merge, nu trebuie să dai cu capul în zid, schimbă modalitatea de abordare.

 

LEU Nu mai fii risipitor, nu mai arunca banii pe o mulţime de lucruri mărunte, dar seducătoare. Fii chibzuit şi cumpăra un singur obiect important şi de bună calitate, care îţi este necesar. Primele ore ale zilei de muncă nu iţi sunt colosal de prielnice, dar cu moderaţie şi calm vei evita neplăcerile. Sigur, dacă nu eşti în acasă – acasă apar alt tip de probleme, cheltuielile! Cheltuielile zilnice care cresc, cresc, cresc... Nu promite nimic. Astăzi trebuie să alegi cu grijă modul de abordare a problemelor tale sentimentale. Este bine să fii convingător dar şi rabdător. Nu toate noutăţile trebuie spuse in gura mare, trebuie sa dai dovadă de mai multa diplomaţie şi tact in relaţiile cu colegii tăi.

 

FECIOARĂ Conjunctura astrologică te favorizeză în domeniul financiar-bancar. Dacă ai o problemă cu băncile, astăzi este ziua în care se poate să ai noroc, insistenţa ta poate avea şanse bune de câştig. O dimineţă bună, în care ai spor. Chestia cu băncile este pur speculativă, teoretică. O bancă câştigă întotdeauna, întotdeauna, întotdeauna...etc etc. Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei. Dragostea e bine aspectată. Astăzi evita schimbările bruşte de program şi mai ales nu lasa colegii de la serviciu sau rudele apropiate să aibă iniţiative păguboase. Cu toate că este o zi bună, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, mai ales în mijloacele de transport în comun!

 

BALANŢĂ Aspecte favorabile în domeniul sentimental. O zi plină de pasiune aşa că poţi profita. Poţi ameliora confortul vieţii zilnice, pentru că pari a fi într-o stare senină şi echilibrată. Astăzi, în mai multe ocazii trebuie să dai dovadă de diplomaţie ca să eviţi conflictele, fără motiv şi inutile, de altfel. Fereşte-te de prietenii sau relaţii noi, aspectele stelelor nu te avantajează. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor, mai ales daca sunt evident opera unor persoane interesate sau dornice de avantaje sau glorie cu orice preţ.

 

 

SCORPION Datele din presă sunt contradictorii. Eşti dezorientat şi de veştile primite de la prietenii din străinătate. Stelele zic să continui pe drumul tău, fie că eşti la serviciu, fie că eşti acasă! Posibile schimbări în registrul sentimental şi veşti plăcute. Noi prietenii sau relaţii pot face ziua interesantă. Zâmbeşte larg, spune o vorba buna şi mai câştigi un prieten. Nu trebuie sa călătoresti, stelele cel puţin aşa zic, iar dacă totuşi eşti obligat să pleci undeva, astăzi, trebuie sa fii foarte atent, in special la bagaje. Ai o propunere, mai veche, să câştigi mai mulţi bani. Toate felurile de a caştiga bani sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit.

 

SĂGETĂTOR Poţi convinge astăzi cu uşurinţă, aşa că nu ezita. Totuşi, evită semnele de foc, pentru că nu vei cădea de acord, în niciun fel, nici asupra fondului, nici asupra formei. Seară culturală. O problemă personală îşi poate găsi astăzi rezolvarea, ceea ce consideri o mare victorie. Atenţie, să nu te culci pe lauri! Este mai plăcut să stai cu un prieten şi să vorbiţi vrute şi nevrute, decat să te duci la cine ştie ce cantina populara. Astăzi, în a doua parte a zilei, posibile tensiuni ca urmare a unor veşti nu tocmai bune. Nu te descuraja. Necazul ţine numai azi.

CAPRICORN Perioada zilei de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi, cu anturajul. O veste te interesează ceva mai mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Astrele, totuşi, te favorizează. În special în domeniul familiei.  Oferă-ţi bucuria unei seri într-un cadru mai puţin convenţional.  Oricum, eşti cam plictisit şi ceva nou sigur iţi face plăcere. Eşti avantajat mai ales în domeniul dragostei fie că eşti familist sau nu. Bate şi ţi se va deschide, caută şi vei găsi. Zâmbeşte şi vei fi mereu bine primit.

 

VĂRSĂTOR “Dragostea este un lucru foarte mare”, o întâlnire neaşteptată îţi aduce amintiri dulci-amare şi regrete târzii. Este prea târziu? Poate că da, poate că nu, dar eşti dator să încerci! Transformări în bine, la serviciu şi acasă. O veste bună, de la rude sau prieteni de departe. Astăzi - calm şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu fii leneş, insistă acum, pentru că eşti într-o perioadă relativ favorabilă.

 

PEŞTI Astăzi nu te implica în discuţii cu alte semne de apă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.  Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar. Domeniul favorizat de stele este cel al relaţiilor sociale. Astăzi trebuie să faci un mic efort. În sfera cooperării, colaborării, lucrului în echipă. Nu te risipi în multe direcţii, pierzi energie preţioasă şi fără rezultat. Deci, nu fugi după doi iepuri… Puţină iscusinţă, chiar şiretenie, nu strică, pentru rezolvarea problemelor de astăzi. Este bine să judeci lucrurile şi oamenii din mai multe puncte de vedere. Nu te lăsa impresionat doar de un aspect.

 

horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop