Horoscop  Dacă v-aţi născut astăzi, poate aveţi ceva în comun cu : George Washington, Frederich Chopin, Edward Kennedy, Arthur Schopenhauer, Heinrich Rudolf Hertz, August Bebel, Kyle MacLachlan, Luis Bunuel, Giulitta Masina, Nikki Lauda, Drew Barrimore, Tudor Muşatescu, Gyorgy Kovacs, Grigore Alexandrescu – personalităţi născute pe 22 februarie.

 

În calendarul creştin-ortodox este Aflarea moaştelor Sfinţilor Mucenici din Evghenia. Și Sfinţii Atanasie, Talasie şi Limneu. Nimic în „Kalendar”.

 

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani şi hobbiţi am reuşit să citesc toată corespondenţa şi am răspuns celor care m-au întrebat câte ceva, sau mi-au cerut sfatul. Pe câțiva dintre domniile voastre cred că v-am supărat, v-am bruscat, îmi cer iertare. Sunteți ”oglinzi”, nu gândiți cu creierașul propriu, nu aveți păreri originale, nu reușiți să condensați problema într-o frază. Îmi trimiteți la nesfârșit adresele unor articole care vi s-au părut interesante. Se strâng sute, dacă nu mii. Chiar credeți că la mine ziua este de 200 de ore? Dar părerea domniilor voastre unde este? Oglinzi…

 

Celorlalţi, care îmi cer horoscoape personale, consultaţii profesionale, sfaturi de compatibilitatea cuplului, să le ghicesc la pariuri şi la loto, îmi pare rău! Am spus în repetate rânduri că nu fac horoscoape pe bani, pentru public. Am trecut de mult de nivelul acela. O să primiţi un răspuns negativ, niciun răspuns sau, poate, un răspuns convenţional de la rudele mele care mă ajută: doctorul în filozofie şi medicină Ana Racoveanu, din Brazilia, Diana Hakim, psiholog specializat, Damian Hunter, specialist IT, toţi din State şi Cristina Toader, psihoterapeut și astrolog, din "cetatea luminilor", de la Paris.

 

Le mulţumesc mult, din suflet, încă odată, pentru ajutorul lor şi mă gândesc, mă mir, de fapt, ce îi face să stea lângă mine de atâţia ani de zile, neplătiţi, uneori ignoraţi şi deseori ciufuliţi, că nu au făcut aia, sau aialaltă! Dar îi iubesc mult, ca pe copiii mei şi probabil că sentimentul este reciproc!

 

Mă uit la ei cu mândrie, au crescut bine, au crescut drept, chiar dacă au fost nevoiţi să plece din ţară. De fapt nu mai am rude, fini, nepoţi, în România. În curând, nici prieteni! Se pare că cea mai dreaptă şi sigură cale să pleci din ţară este să te cunune, sau să te boteze subsemnatul și iubita mea soție!

 

Mi se încălzeşte inima când mă uit la cele aproape cincizeci de perechi, finii mei şi ai soţiei mele. Dar, niciunul nu mai este în România. De câțiva ani de zile masa mea rămâne pustie de Crăciun și de Sf.Paști, fără fini și nepoți. Vorba poetului:

 

"Şi vii, şi morţi, amestecaţi, acum,
Dispuşi să emigreze se arată,
Mormintele se pregătesc de drum,
În România deromânizată."

 

Da, şi mormintele și decedații… Viorel, finul meu şi soţia lui, Alina, au plecat în State cu urna funerară a bunicului Eugen, la ei. Un bunic bun şi sfătos, care l-a crescut pe Viorel, părinții lui s-au despărțit și mama lui nu a fost tocmai un exemplu de moralitate și devotament familial și matern, așa că l-a crescut bunicul, văduv. Un om deosebit şi un exemplu de urmat. A avut însă un capriciu, să fie incinerat, a găsit că este o mizerie să îmbogățească interlopii pentru un ”loc de veci” şi şi-a făcut din timp, la serviciu, la fabrică, o urna de inox splendidă, cum nu am mai văzut.

 

Aşa că Viorel şi soţia lui, Alina, au luat urna şi au plecat în State. La aeroport, mare scandal! Ce este în "proiectilul" din bagaje?

 

Viorel este medic chirurg, unul excelent, calm, sfătos, cu rădăcini în Basarabia. Are aproape doi metri şi o condiţe fizică de invidiat, chiar de sportiv! A explicat pe îndelete vameşilor despre ce este vorba, de la înălțimea staturii sale. Apoi, a prezentat alternativele: să meargă în SUA cu urna funerară, sau să împrăştie cenuşa bunicului în aeroport! Vameşii s-au uitat unul la altul, nu au zis nimic şi i-au dat doctorului pe bunicul, înapoi!

 

În State, comedia s-a repetat, dar acolo a fost mult mai simplu, a venit un tip îmbrăcat ca în Star Wars, cu un căţel jucăuş, căţelul a mirosit "proiectilul" a dat din coadă, l-a lins pe mâna cu care Viorel ținea urna şi a plecat să facă pipi lângă o coloană!

 

Acum bunicul Eugen stă la loc de cinste pe şemineul casei Adams din Richmond, Virginia, unde locuieşte chirurgul. L-am văzut pe Skype şi parcă, parcă, a fost o scânteie, o străfulgerare de mulţumire pe suprafaţa lucioasă a oţelului inox… Tot, vorba poetului:

 

"Şi-acum se-aude clopotul fatal,
Vin vremuri de urgie şi de grindeni
Şi este seara ultimului bal,
Din zori, vom fi români de pretutindeni.

Probabil, mâine-aici va fi pustiu
Şi toţi în pribegie vom porni-o,
Drum bun, popor pierdut la un pariu,
Adio, mamă patrie, adio!"

Saracul Poet! Ce au mai sarit hienele pe el, mort fiind! Nu au avut curajul sa-l infrunte, cand traia. Eu cred ca s-a sinucis, este usor sa te sinucizi cand ai diabet, nu a mai suportat isteria, mizeria umana, hotii si tradatorii de tara.

Mă tot întrebaţi ce mai caut în România! Să știți că nu sunt țări unde umblă cățeii cu covrigi în coadă! Slavă Domnului, am bătut lumea, poate ca nimeni altul, am trecut prin aventuri pe care mi-e teamă să le povestesc, că nu o să mă credeți. Am plecat din România, cum să nu. Am plecat de 107 ori din țară și tot de 107 ori m-am întors. Odată au trecut și patru ani între plecare și întoarcere.

 

Îmi știu familia din secolul XVIII, de atunci avem înscrisuri, de la Marele Clucer Dimitrie Ștefănescu și Safta Krețuleasca, soția sa. Niciun Ștefănescu nu a emigrat, nu a ”fugit” din țară. Unii au studiat la Paris, sau Berlin și s-au întors în țară. Unchiul Victor a fost cu caiacele pe Nil și doctor al lui Fidel Castro, dar s-a întors în țară. Tata a fot invitat de British Museum și a primit o ofertă foarte avantajoasă, dar s-a întors în țară. Fratele cel mic al tatei, Alexandru, a bătut Africa și a făcut minuni cu agronomia lui. S-a întors, ca toți ai mei. Eu am fost în 54 de țari în 15 ani de zile. Sunt în țara mea! În prezent, dacă familia mea de sange si mir este inca in tara, aliantele, nășiile s-au rispit în cele patru vânturi, finii mei au fost obligați să plece din țară.

 

Există o Românie într-adevăr eternă, cu propriile ei interese, mereu aceleași, care nu trebuie confundată cu sistemele politice și cu dictatorii vremelnici. Familia mea a slujit întotdeauna acea Românie, Țara Românească, nu pe vodă, guvernul, sau regimul politic. Poate de aceea s-au făcut mulți dintre ai noștri istorici și arhivari, să nu lase lucrurile acestea importante, înscrisurile țării, să rămână pe mâini nevrednice, sau neprietene. Să ”fugi din țară” era, în familia mea ceva rușinos și de condamnat. Îți lăsai familia, proprietățile, răspunderea ta față de familie și țară!

 

Am avut și eu momentele mele de cumpănă. Oricine altcineva ar fi acceptat, erau oferte care nu pot fi refuzate! Poate v-am povestit de ele. Nu mai repet…

 

Am redeschis subiectul cu emigrările, cu ”fugitul din țară” pentru că am primit un comunicat de la un ONG care spune că datele mele nu sunt actuale. Într-un ”horoscop” de acum câteva zile spuneam că de la lovitura de stat și până acum, au plecat definitiv din țară 12 milioane de români. Eronat, spune șefa ONG-ului, până la 1 ianuarie 2019 au plecat definitiv din România de la 22 decembrie 1989, un număr de 15.678.045 români. Situația statistică neoficială, șefa ONG-ului a lucrat la evidența populației. Generăleasă, ceva mare. Mai mult de 15 milioane în aproape 30 de ani! Atenție, NU în același timp, ci în TOTAL în 30 de ani! La început și mie mi s-a părut cifra mare, dar… probabil că numărul lor este mai mare! Îmi spune că este pentru uzul meu personal și că nu se va da publicității. Foarte bine, am exclusivitate, este absolut necesar să știm cum stăm! 15 milioane, nu-mi vine să cred…

 

Dacă mă mai întrebați de ce nu am plecat din țară, e greu să mă fac înțeles, este vorba de o ”boală grea” – o să răspund că sunt prost, nu ştiu, după o filă de calendar de perete: "Fii prost când o cere împrejurarea; a şti să simulezi prostia când trebuie, este cea mai mare înţelepciune" a spus Cato cel Bătrân!

 

Chiar nu știu ce să fac în noaptea asta! Nu am chef de filme, cărți, Skype, sau Dimineața Astrologilor. Nu am făcut focul, este cald,  INM nu mai dă timpul probabil ci exagerarea probabilă. Probabil că o să deschid Biblia, acolo găsești răspunsuri la toate întrebările și la toate supărările. Sunt prost… dar măcar știu unde să găsesc Lumina!

 

Cățelușele au reușit să omoare o pernă și au umplut casa de fulgi, acum au obosit și s-au culcat – unde credeți, în patul meu, obraznicele mici! O să fac puțină militărie cu ele, nu știți ce mutrișoare vinovate fac când le reproșez ceva, pun capul în pământ și codițele între lăbuțe – poate o să mă culc mai devreme.

 

În explorarea orașului meu din vis, am ajuns în zona comercială, sunt curios dacă Vineri, Moartea mea tânără și sexy, ca orice femeie frumoasă, o să vrea să-și cumpere ceva! Sigur că mâine, este, în definitiv, o altă zi!

 

 

☼       ♂        ♀

 

 

BERBEC Nu rata ocaziile de astăzi din cauza încăpăţănării sau a grabei caracteristice zodiei. Trebuie să ai încredere, dar să nu te implici total. Limitează-te doar la activităţile de rutină. Repet, limitează-te doar la activităţile de rutină, pentru că ziua este incertă pentru promovarea propriilor interese. Relaţiile sentimentale sunt bine aspectate. Calităţile tale magnetice şi carisma te avantajează, foloseşte-le, fie la serviciu, fie la piaţă, fie în dragoste. Nu amesteca, însă, plăcutul cu utilul. Nu-ţi fă planuri pe termen lung, ca să nu zăpăceşti familia, pe cei apropiaţi. O veste pe seară de la rude de departe.  Uită ieri, trăieşte astăzi, mâine – mai vedem…

 

TAUR Dacă este vorba de ceva important, atunci astăzi este ziua favorabilă. Mare atenţie la călătorii sau deplasări. Dacă eşti precaut, vigilent şi prudent, totul poate fi în parametri normali. Ziua de astăzi poate fi un termen, sau un prag. Dacă este vorba de o întâlnire importantă, atunci astăzi este ziua. Ceva se poate întâmplă – mare atenţie la călătorii sau deplasări. Dacă eşti precaut, vigilent şi prudent, totul este foarte bine. Evită locurile aglomerate, spaţiile deschise, curentul şi datoriile. Oferă respect celor mai bine plasaţi ca tine pe scara socială pentru că omul superior ascultă, omul materialist trăncăneşte, înţeleptul configurează – spune înţeleptul chinez.

 

GEMENI Gândirea strategică şi arborarea unui zâmbet permanent te fac să obţii sprijin chiar de la persoanele care nu te plac aşa de mult. Astăzi ai o zi favorabilă, mai ales în domeniul sentimental. Eşti intr-o usoara pierdere de energie. Supravegheaza-ti sanatatea si in special alimentatia. Mancarea naturală, fructele, mierea şi ceaiurile din planete iti pot reface vitalitatea! Ai oarece probleme de rezolvat, la serviciu, sau la şcoală, sau unde munceşti sau înveţi.  Dacă vezi că nu te descurci, cere ajuror, nu intra în criză de timp. Pentru asta sunt făcuţi prietenii şi părinţii. Deci, este momentul sa-ti faci prieteni in cadrul activitatii profesionale, pentru ca s-ar putea sa ai nevoie de sprijinul şi ajutorul lor competent.

 

RAC Conjunctura şi aspectele arată că astăzi poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar mai puţin fericit cu semnele de apă si pământ. Evită în special Scorpionii şi Fecioarele. Atenţie, stelele se uită la portofelul tău! Evita astazi orice lucru, vorba, fapta sau gest care pot avea o implicatie sau un aspect din domeniul legal sau al jurisprudentei. Nu semna contracte, nu incheia intelegeri. Nu te duce la bancă sau la bursă, nici măcar în piaţa. Astăzi, nu! Stelele spun, la fel ca un bătrân înţelept chinez, că prea multa insistenţă duce la dezastru, pe cand cumpatarea aduce succesul! Tine minte ca astăzi lumea are nevoie de poveşti frumoase şi vorbe fermecatoare pentru a contrabalansa haosul, nesiguranţa şi violenţa.

 

LEU Discuţii interesante. Cere un sfat juridic. Nu te lăsa invadat de interesele altora, este în defavoarea ta, foloseşte-ţi spiritul de sinteză mai bine. Nu poţi să-ţi permiţi niciun pas înapoi! Ceva despre managementul crizelor. Se declanşează o mica criză la serviciu, pe care o poti rezolva cu calm si tact, dar mai ales amintindu-ţi unde ai pus cheia de la uşa biroului! Glumeam, dar fii atent! Astăzi atenţie la atenţie, pentru că eşti într-o stare veseloasă, fleaţă şi confuză. Nu uita că leii, marile feline se prind în capcană cu mâncare pentru pisici. „Pentru ca să te simţi în siguranţă trebuie să te simţi puternic. Ca sa fii puternic trebuie să ştii multe şi să fii perfect echilibrat interior” spune Confucius şi ar trebui să-i consideri sfatul ca un ajutor prietenesc.

 

FECIOARĂ Ai multe lucruri nerezolvate şi proiecte amânate, dar astăzi ai posibilitatea să mai rezolvi câte ceva, ai spor in ceea ce faci şi inspiraţie. Nu pleca la drum lung, mai ales pe seară! Nu trebuie să te prinzi în jocul celorlaţi. Nu întreprinde nimic important sau riscant. Ia  lucrurile mai uşor, aproape în glumă. Un telefon iti face multa placere – este cineva care te interesează. Atenţie la ce spui, vorbeşte clar şi nu te hăhăi tot timpul. Doar vocea trebuie să „zâmbească”! Perioada favorizează nativii care activează  în transporturi, educaţie şi turism. Pe seară, în familie, cu prietenii ai tendinta, pentru unii supărătoare, de a fi permanent in ofensiva, sa ţii la părerea ta şi să nu  faci concesii sau compromisuri nimanui. Mai bine zâmbeşte, cu gura închisă!

 

BALANŢĂ Azi eşti uşor confuz şi se pare că ai pierdut din vedere reperele care te ghidează. Oferă-ţi puţină relaxare, poate un film bun sau o carte interesantă. Nu lăsa oboseala să-ţi conducă viaţa! Stai undeva unde este cald si bine! La propriu şi la figurat… Poziţia lui Venus indică reuşite în mai toate domeniile.  Câştiguri modeste dar sigure. Sănătatea nu îţi este afectată, dar este bine să eviţi frigul şi umezeala. Abordarea sistematică a situaţiei iti furnizează datele necesare rezolvarii ei. Partea proastă esta ca nu depinde numai de tine! Dimineaţa nu este favorabilă celor care creează sau au abilităţi artistice.  Daca trebuie să rezolvi o problemă profesională, amână orice ai de făcut până după miezul zilei, ora 12, când configuraţia stelelor îţi este mai favorabilă.

 

SCORPION Evită discuţiile aiurea cu anturajul. Pierzi timp şi te enervezi degeaba. Gestionează resursele pe care le ai cu multă grijă. Pe plan material, al proiectelor în derulare, eşti avantajat. O zi amestecată, preponderent favorabilă. Promovează-ţi cu îndrăzneală interesele şi cere ceea ce ţi se cuvine. Stelele îţi sunt favorabile şi intuiţia ta funcţionează excelent. Totuşi, astazi nu trebuie sa forţezi lămurirea unor situatii sentimentale, deoarece atuul pe care te bazezi, gandirea rece, logica şi cinică nu te ajută prea mult.  Horoscopul tau arata ca iti este necesara o viata ceva mai activa, şi poţi incepe cu sală, bazin şi saună, evitand aglomeraţia, dar şi frigul şi umezeala.

 

SĂGETĂTOR Şi azi continui neabătut o activitate cotidiană obişnuită. Totuşi, micile necazuri inerente şi agasante îţi par mai suportabile. Climatul este mai senin, te simţi mai bine, mai confortabil. Dimineaţa câteva surprize plăcute şi mai putin plăcute. Situaţii care evoluează spre întorsături neaşteptate sunt deliciile zilei de azi. In rest, plictiseală! Nu prea exista riscul să găseşti astazi adversari pe măsură în lupta cotidiană pentru supravieţuire şi parvenire capitalistă, de aceea nu te apuca să-ţi bruschezi anturajul, prietenii şi pisica. Stelele si conjunctura astrologica te avantajeaza astazi, protejandu-te eficace impotriva atacurilor duşmanilor stiuti si nestiuti. Astazi, totuşi, trebuie sa eviti asumarea de angajamente si responsabilitati pe termen lung, să nu pleci în nicio călătorie lungă.

 

 

CAPRICORN Nu juca după cum cântă alţii! Decât dacă este pe bani foarte mulţi. Fără prejudecăţi şi reţineri păguboase trebuie să afirmi astăzi exact şi cu multă hotărâre care sunt interesele tale! “Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia”! Aminteste-ţi astăzi vechea vorba şi vei evita multe momente neplacute şi/sau jenante. Micile înfumurari pe care le afisezi pot fi interpretate ca un succes pe care de fapt nu l-ai avut. Uneori si invingătorii sunt virtuali! O atitudine de genul „toţi o să avem de câştigat” este mai recomandabilă în această perioadă. Relatiile cu persoanele născute în semne de aer şi pământ sunt astăzi armonioase, dar nu prea grozave cu cei născuţi în semne de apă şi foc.

 

VĂRSĂTOR Azi poţi dezarma sau convinge pe oricine prin calmul şi zâmbetul tău permanent. O zi favorabilă deciziilor inspirate în ceea ce priveşte planul sentimental. Seara, la cumpărăturile de vineri! Nu te lega la cap dacă nu te doare capul. Astăzi coopereaza, dar atenţie la confesiuni…  Evită intimităţile despre secretele altora, ca să nu faci compromisuri costisitoare. Adică să nu fii obligat de conversaţie să faci şi tu confidente. Ascultă, însă, cu atenţie. Bârfele sunt atât de plăcute! Astazi atentie la un Leu sau Leoiaca din anturaj. Sau la alt semn de foc care pare ca scoate văpăi. Proiectele începute astazi pot aduce rezultate excelente. Un mic amănunt te enervează disproporţionat. Ceva legat de o construcţie, sau de o proprietate. O discuţie in familie, cu partenerul, la o cină mai deosebită poate lămuri multe lucruri.

 

PEŞTI Optimismul şi setea ta de viaţă sunt cheia succesului social de astăzi. Poate o petrecere, poate un eveniment în care eşti centrul atenţiei şi sarea în bucate. Poate este ziua ta! Profită, prilejurile sunt rare! O seară culturală, deci. Un mijloc de transport, sau ceva mecanic acolo –  îţi face necazuri. Sau poate automatul de cafea sau cuptorul cu microunde.  Vinde-l, schimbă-l, repară-l – nu lăsa obiectele sa te enerveze! Cu oamenii te descurci astăzi ceva mai bine. Pe seară ai parte de evenimente sociale şi/sau din sfera culturii şi a artei. Ar trebui, deci, sa te duci la un spectacol. Trebuie să-ţi dai părerea într-o problemă importantă. Spune ce ai de zis, dar cu mare diplomaţie şi prudenţă!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop