Editura Evenimentul si Capital

”Şi vii, şi morţi, amestecaţi, acum, dispuşi să emigreze se arată” HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9803 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză, dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

Horoscop Dacă v-aţi născut astăzi, poate aveţi ceva în comun cu : George Washington, Frederich Chopin, Edward Kennedy, Arthur Schopenhauer, Heinrich Rudolf Hertz, August Bebel, Kyle MacLachlan, Luis Bunuel, Giulitta Masina, Nikki Lauda, Drew Barrimore, Tudor Muşatescu, Gyorgy Kovacs, Grigore Alexandrescu – personalităţi născute pe 22 februarie.

În calendarul creştin-ortodox este Aflarea moaştelor Sfinţilor Mucenici din Evghenia. Și Sfinţii Atanasie, Talasie şi Limneu. Nimic în „Kalendar”.

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani şi hobbiţi am reuşit să citesc toată corespondenţa şi am răspuns celor care m-au întrebat câte ceva, sau mi-au cerut sfatul. Pe câțiva dintre domniile voastre cred că v-am supărat, v-am bruscat, îmi cer iertare. Sunteți ”oglinzi”, nu gândiți cu creierașul propriu, nu aveți păreri originale, nu reușiți să condensați problema într-o frază. Îmi trimiteți la nesfârșit adresele unor articole care vi s-au părut interesante. Se strâng sute, dacă nu mii. Chiar credeți că la mine ziua este de 200 de ore? Dar părerea domniilor voastre unde este? Oglinzi…

Celorlalţi, care îmi cer horoscoape personale, consultaţii profesionale, sfaturi de compatibilitatea cuplului, să le ghicesc la pariuri şi la loto, îmi pare rău! Am spus în repetate rânduri că nu fac horoscoape pe bani, pentru public. Am trecut de mult de nivelul acela. O să primiţi un răspuns negativ, niciun răspuns sau, poate, un răspuns convenţional de la rudele mele care mă ajută: doctorul în filozofie şi medicină Ana Racoveanu, din Brazilia, Diana Hakim, psiholog specializat, Damian Hunter, specialist IT, toţi din State şi Cristina Toader, psihoterapeut și astrolog, din "cetatea luminilor", de la Paris.

Le mulţumesc mult, din suflet, încă odată, pentru ajutorul lor şi mă gândesc, mă mir, de fapt, ce îi face să stea lângă mine de atâţia ani de zile, neplătiţi, uneori ignoraţi şi deseori ciufuliţi, că nu au făcut aia, sau aialaltă! Dar îi iubesc mult, ca pe copiii mei şi probabil că sentimentul este reciproc!

Mă uit la ei cu mândrie, au crescut bine, au crescut drept, chiar dacă au fost nevoiţi să plece din ţară. De fapt nu mai am rude, fini, nepoţi, în România. În curând, nici prieteni! Se pare că cea mai dreaptă şi sigură cale să pleci din ţară este să te cunune, sau să te boteze subsemnatul și iubita mea soție!

Mi se încălzeşte inima când mă uit la cele aproape cincizeci de perechi, finii mei şi ai soţiei mele. Dar, niciunul nu mai este în România. De câțiva ani de zile masa mea rămâne pustie de Crăciun și de Sf.Paști, fără fini și nepoți. Vorba poetului:

"Şi vii, şi morţi, amestecaţi, acum, Dispuşi să emigreze se arată, Mormintele se pregătesc de drum, În România deromânizată."

Da, şi mormintele și decedații... Viorel, finul meu şi soţia lui, Alina, au plecat în State cu urna funerară a bunicului Eugen, la ei. Un bunic bun şi sfătos, care l-a crescut pe Viorel, părinții lui s-au despărțit și mama lui nu a fost tocmai un exemplu de moralitate și devotament familial și matern, așa că l-a crescut bunicul, văduv. Un om deosebit şi un exemplu de urmat. A avut însă un capriciu, să fie incinerat, a găsit că este o mizerie să îmbogățească interlopii pentru un ”loc de veci” şi şi-a făcut din timp, la serviciu, la fabrică, o urna de inox splendidă, cum nu am mai văzut.

Aşa că Viorel şi soţia lui, Alina, au luat urna şi au plecat în State. La aeroport, mare scandal! Ce este în "proiectilul" din bagaje?

Viorel este medic chirurg, unul excelent, calm, sfătos, cu rădăcini în Basarabia. Are aproape doi metri şi o condiţe fizică de invidiat, chiar de sportiv! A explicat pe îndelete vameşilor despre ce este vorba, de la înălțimea staturii sale. Apoi, a prezentat alternativele: să meargă în SUA cu urna funerară, sau să împrăştie cenuşa bunicului în aeroport! Vameşii s-au uitat unul la altul, nu au zis nimic şi i-au dat doctorului pe bunicul, înapoi!

În State, comedia s-a repetat, dar acolo a fost mult mai simplu, a venit un tip îmbrăcat ca în Star Wars, cu un căţel jucăuş, căţelul a mirosit "proiectilul" a dat din coadă, l-a lins pe mâna cu care Viorel ținea urna şi a plecat să facă pipi lângă o coloană!

Acum bunicul Eugen stă la loc de cinste pe şemineul casei Adams din Richmond, Virginia, unde locuieşte chirurgul. L-am văzut pe Skype şi parcă, parcă, a fost o scânteie, o străfulgerare de mulţumire pe suprafaţa lucioasă a oţelului inox... Tot, vorba poetului:

"Şi-acum se-aude clopotul fatal, Vin vremuri de urgie şi de grindeni Şi este seara ultimului bal, Din zori, vom fi români de pretutindeni.

Probabil, mâine-aici va fi pustiu Şi toţi în pribegie vom porni-o, Drum bun, popor pierdut la un pariu, Adio, mamă patrie, adio!"

Saracul Poet! Ce au mai sarit hienele pe el, mort fiind! Nu au avut curajul sa-l infrunte, cand traia. Eu cred ca s-a sinucis, este usor sa te sinucizi cand ai diabet, nu a mai suportat isteria, mizeria umana, hotii si tradatorii de tara.

Mă tot întrebaţi ce mai caut în România! Să știți că nu sunt țări unde umblă cățeii cu covrigi în coadă! Slavă Domnului, am bătut lumea, poate ca nimeni altul, am trecut prin aventuri pe care mi-e teamă să le povestesc, că nu o să mă credeți. Am plecat din România, cum să nu. Am plecat de 107 ori din țară și tot de 107 ori m-am întors. Odată au trecut și patru ani între plecare și întoarcere.

Îmi știu familia din secolul XVIII, de atunci avem înscrisuri, de la Marele Clucer Dimitrie Ștefănescu și Safta Krețuleasca, soția sa. Niciun Ștefănescu nu a emigrat, nu a ”fugit” din țară. Unii au studiat la Paris, sau Berlin și s-au întors în țară. Unchiul Victor a fost cu caiacele pe Nil și doctor al lui Fidel Castro, dar s-a întors în țară. Tata a fot invitat de British Museum și a primit o ofertă foarte avantajoasă, dar s-a întors în țară. Fratele cel mic al tatei, Alexandru, a bătut Africa și a făcut minuni cu agronomia lui. S-a întors, ca toți ai mei. Eu am fost în 54 de țari în 15 ani de zile. Sunt în țara mea! În prezent, dacă familia mea de sange si mir este inca in tara, aliantele, nășiile s-au rispit în cele patru vânturi, finii mei au fost obligați să plece din țară.

Există o Românie într-adevăr eternă, cu propriile ei interese, mereu aceleași, care nu trebuie confundată cu sistemele politice și cu dictatorii vremelnici. Familia mea a slujit întotdeauna acea Românie, Țara Românească, nu pe vodă, guvernul, sau regimul politic. Poate de aceea s-au făcut mulți dintre ai noștri istorici și arhivari, să nu lase lucrurile acestea importante, înscrisurile țării, să rămână pe mâini nevrednice, sau neprietene. Să ”fugi din țară” era, în familia mea ceva rușinos și de condamnat. Îți lăsai familia, proprietățile, răspunderea ta față de familie și țară!

Am avut și eu momentele mele de cumpănă. Oricine altcineva ar fi acceptat, erau oferte care nu pot fi refuzate! Poate v-am povestit de ele. Nu mai repet…

Am redeschis subiectul cu emigrările, cu ”fugitul din țară” pentru că am primit un comunicat de la un ONG care spune că datele mele nu sunt actuale. Într-un ”horoscop” de acum câteva zile spuneam că de la lovitura de stat și până acum, au plecat definitiv din țară 12 milioane de români. Eronat, spune șefa ONG-ului, până la 1 ianuarie 2019 au plecat definitiv din România de la 22 decembrie 1989, un număr de 15.678.045 români. Situația statistică neoficială, șefa ONG-ului a lucrat la evidența populației. Generăleasă, ceva mare. Mai mult de 15 milioane în aproape 30 de ani! Atenție, NU în același timp, ci în TOTAL în 30 de ani! La început și mie mi s-a părut cifra mare, dar… probabil că numărul lor este mai mare! Îmi spune că este pentru uzul meu personal și că nu se va da publicității. Foarte bine, am exclusivitate, este absolut necesar să știm cum stăm! 15 milioane, nu-mi vine să cred…

Dacă mă mai întrebați de ce nu am plecat din țară, e greu să mă fac înțeles, este vorba de o ”boală grea” - o să răspund că sunt prost, nu ştiu, după o filă de calendar de perete: "Fii prost când o cere împrejurarea; a şti să simulezi prostia când trebuie, este cea mai mare înţelepciune" a spus Cato cel Bătrân!

Chiar nu știu ce să fac în noaptea asta! Nu am chef de filme, cărți, Skype, sau Dimineața Astrologilor. Nu am făcut focul, este cald, INM nu mai dă timpul probabil ci exagerarea probabilă. Probabil că o să deschid Biblia, acolo găsești răspunsuri la toate întrebările și la toate supărările. Sunt prost… dar măcar știu unde să găsesc Lumina!

Cățelușele au reușit să omoare o pernă și au umplut casa de fulgi, acum au obosit și s-au culcat - unde credeți, în patul meu, obraznicele mici! O să fac puțină militărie cu ele, nu știți ce mutrișoare vinovate fac când le reproșez ceva, pun capul în pământ și codițele între lăbuțe - poate o să mă culc mai devreme.

În explorarea orașului meu din vis, am ajuns în zona comercială, sunt curios dacă Vineri, Moartea mea tânără și sexy, ca orice femeie frumoasă, o să vrea să-și cumpere ceva! Sigur că mâine, este, în definitiv, o altă zi!

Doliu URIAS in lumea filmului! S-A STINS in urma cu putin timp... Vestea a fost un SOC pentru TOTI

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI