HOROSCOP Pe 4 septembrie s-au născut Daniel H. Burnham, Rene de Chateaubriand,  Mitzi Gaynor, Beyoncé Giselle Knowles-Carter, Andrei Kalman, Radu Codreanu.

HOROSCOP  Pe 4 septembrie pomenim în calendarul creștin-ortodox pe Sf. Vavila – protectorul animalelor. Dar și pe Sf.Proroc Moise și Petroniu. Nimic în „Kalendar”.

Pe 4 septembrie Sf. Sfinţit Mc. Vavila apare ca unul dintre puţinii protectori ai animalelor, ”fiind el însuşi o fiinţă compozită, jumătate om – jumătate animal.” Antoaneta Olteanu, Calendarele poporului român, 2001, pagina 393. Zi foarte periculoasă pentru cei care nu iubesc animalele, dar care trebuie respectată mai ales de crescătorii de vite, de ciobani şi de oamenii care au prieteni un căţel sau o pisicuţă. Sau mai mulți! Eu am ca prieteni necuvântători opt căței: Urechiță, Miki, Mémé, Bița-Mița Lupe de Grande, Momo, Brenda, Brody și pazitorul tuturor, marele lup negru și șchiop, cum altfel, apoi un pod de pisicuțe, cam o duzină, doi arici, Ahile și Agamemnon, trei veverițe și câteva stoluri de păsărele. Prietenii unui pustnic.

 

HOROSCOP  Sf. Vavila este o trimitere la Marele Zeu Pan din mitologia grecească. Unii istorici sunt de părere şi Mircea Eliade se număra printre ei, că Pan, cântăreţul din nai, este cel mai vechi zeu, moştenit de la primii locuitori ai Europei, poate de la dolicocefalii cei misterioşi.

 

Sf. Vasile cel Mare spunea, undeva, în vasta sa operă:  „creştinul cel ce face bine aproapelui va sta la dreapta Domnului, pentru că se va numi drept, dară creştinul care va avea grijă de vitele şi animalele sale va sta în Inima Domnului, că se va numi blând!”

 

HOROSCOP  Dar, de fapt, iată ce doream să vă spun:

 

Facebook nu va mai permite paginilor care propagă ştiri false să facă publicitate pe site-ul său, a anunţat compania săptămâna aceasta. Pentru a stabili dacă o ştire este adevărată sau falsă Facebook se bazeazăm pe un consorţiu de jurnalişti independenţi care verifică faptele. Sistemul se sprijină pe alertele venite din partea utilizatorilor. În felul acesta, reţeaua socială speră că se vor reduce sursele de venituri pentru paginile care răspândesc ştiri false. Într-un comunicat, Facebook afirmă ca a descoperit că unele pagini folosesc publicitatea pentru a introduce în circulaţie fake news. Noua măsură ar putea să combată şi producţia excesivă de like-uri. Această strategie vizează împrăştierea de postări virale pentru a mări numărul de abonaţi la un site. Apoi, administratorul îşi foloseşte pagina pentru  a face publicitate sau o vinde altei persoane care o foloseşte în acelaşi mod. Nu este prima tentativă a reţelei sociale de a contracara propagarea de ştiri false. La începutul lunii, Facebook anunţase că îşi va preveni utilizatorii dacă unele conţinuturi au făcut obiectul unei verificări de conţinut.

http://ici.radio-canada.ca/nouvelle/1052816/facebook-veut-punir-les-pages-qui-partagent-des-fausses-nouvelles

 

HOROSCOP  Este o știre, cea de mai sus, FALSĂ! Facebook nu are capacitate și nici personalul necesar ca să facă un filtraj al știrilor colportate pe rețea. Ar trebui să cheltuiască circa zece miliarde de dolari anual, pentru un control global al rețelei. Am verificat, la sursă, știrea este de vreo cinci zile, acum am primit răspunsul. Fake news, sau cum vreți să-i spuneți. Mark Zuckerberg nu dorește ca numele lui și al produsului lui care l-a făcut grețos de bogat, pe seama prostimii, să fie asociat cu falsul. De ce? Pentru că Muntele-de-zahăr are planuri politice!

 

HOROSCOP L-a mărturisit destul de clar, în recenta cuvântare de la Harvard, universitate pe care nu a putut să o termine, dar a primit o licență onorifică, contra a două milioane de dolari, donații. Nu, nu îmi place Muntele-de-zahăr, ascunde în spatele figurii de băiat bun și nu prea deștept, ceva răutăcios, ascuns și periculos. Parcă ar fi un cyborg artificial și politic corect, care ascunde un anarhist din silicon valley cu gluga hanoracului trasă pe ochi ca să nu i se vadă lucirea drăcească a ochilor.  

 

Soție asiatică, fără discriminări și rasisme, deci. O fetiță adorabilă, aici mi se topește pornirea împotriva celui care a ruinat un mod de viață. Oare Muntele-de-zahăr își dă seama ceea ce a făcut? Bună întrebare!

 

HOROSCOP  Haideți să luăm o pauză, am poftă să văd un film bun și să ascult muzică aleasă, în pustnicia mea Facebook și alte nenorociri care îți consumă timpul și odată cu el și viața, nu o să intre niciodată, aici funcționează alte legi ale lumii și ale fizicii. Fără televizor și Facebook sunt un om liber, nici nu vă dați seama cât de liber și corect informat sunt, din surse de încredere!

 

De aceea este, în definitiv, mereu, mâine, o altă zi!

 

                                                   ⃰    ⃰    ⃰

 

 

 

 

HOROSCOP

 

 

BERBEC   Ai o zi de luni densă, dar în care poţi să abordezi o paletă largă de acțiuni. Randamentul tău e bun, dar se pare că eşti în criză de timp. O veste interesantă, despre prieteni, sau rude. Esti plin de energie – energia de care ai atâta nevoie pentru că ai mult de lucru. Pentru unii berbeci, poate berbecute, dintre cele care rămân acasă, este vorba de curatenie si spalatul geamurilor. Pentru altii, cei condamnati la serviciu si la munca – calitatile incontestabile ale zodiei, energia si rapiditatea, ii ajuta sa rezolve cu bine niste situatii de criza aparute aproape pe neasteptate.  Viata nu ia prizonieri, spune o vorba. Trebuie sa nu te implici in vechi probleme, macar astăzi şi să te bucuri de o mare libertatea individuală – adică să ai mai mult timp liber numai pentru tine.

 

HOROSCOP 

 

TAUR    Este necesar să-ţi rezervi mai mult timp pentru confortul tău spiritual. Implică-te în rezolvarea problemelor importante, lăsând la o parte orice altceva. Nu mai amâna, implică-te astăzi! Ai avut timp suficient să reflectezi asupra celor întâmplate în ultimul timp şi este cazul să acţionezi. Nu imediat, dar după cum ştii morile zeilor macină încet… dar infinit de fin! Morile zeilor – a fost şi un film, dar motivul este nordic, poate germanic, poate scandinav, – timpul rezolvă orice dacă ai suficientă răbdare şi aştepţi momentul favorabil! Evita nerăbdarea şi graba. Consuma mancare naturala, nechimizata si nemodificata genetic. Redu substantial portia de alcool, tigari si cafea. Acesta tactica te ajuta sa suporti mai bine schimbarea anotimpului si stresul cotidian.

 

HOROSCOP

 

GEMENI    Acţiunile tale de azi nu sunt foarte populare. Nu sunt nici în interesul tău! Este una din zilele acelea în care se trântesc cu furie uși pe coridorul dintre minte și suflet, vorba poetului. Te neliniştesc și unele probleme de sănătate.  Totul se rezolvă bine, din fericire. Poate fi doar o simpla raceala. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor şi zvonurilor, mai ales daca sunt evident opera unor persoane interesate sau dornice de glorie cu orice pret. Inteleptul spune ca a pierdut ziua in care nu a invatat ceva, asa ca daca continui sa faci pe cel care le stie pe toate nici nu vei sti pe ce lume esti si ii vei incurca si pe cei din jur. Toata lume stie ca esti bun de gura dar nu termini ce ai inceput – incearca măcar astăzi sa fii mai retinut si mai ordonat.

 

HOROSCOP

 

RAC      Este luni și nu ai gânduri prea roze. Începi o săptămână densă cu multe de făcut. Reflectezi că ai nevoie de susţinere şi de confort spiritual. Sună o prietenă și oferă-ți o pauză de cafea. Abordarea sistematica a situației iți furnizeaza datele necesare rezolvarii ei. Fereşte-te de prietenii sau relaţii noi, aspectele stelei fixe Deneb nu te avantajează. Cu anturajul apropiat zâmbeşte larg şi evită orice discuţie care poate degenera in replici. O alta distribuţie inegală a steleleor fixe te dezavantajează și conform teoriei astrologice, poate genera pe termen lung tendinţe malefice. Şi ultimul şi cel mai important sfat al stelelor: în perioada în chestiune nu cheltui şi nu promite sprijin financiar, pentru că va fi pagubă curată!

 

HOROSCOP

 

LEU   Eşti înr-o perioadă bună. Îţi ascunzi cu pricepere de felină jocul sentimental şi intenţiile, dar culegi toate roadele. La serviciu, aceiaşi iscusință de pisică mare te face să ai succes! Stelele te avantajeaza astazi în relațiile cu semnele de pamant si foc. Este bine sa ocolesti nativii nascuti sub semne de aer si apa. Cu toate ca iti place sa faci pe seful, astazi configuratia astrologica iti indica s-o lasi ceva mai moale, asa, pentru deliciile democratiei. In scenariul pe care-l construieşti astăzi lipsesc amănunte, dar fiind vorba de interesele tale strategice nu trebuie sa uiţi nici un detaliu.

 

HOROSCOP

 

 

FECIOARĂ    Trebuie să eviţi să faci observaţii, să spui "adevăruri fundamentale", sau să discuţi mult. Modul tău de abordare nu e nici indicat, nici plăcut. Eşti prea direct, prea serios și critic. Totuşi, ai o perioadă care te avantajează, mai ales în relatiile sentimentale. Charisma, magnetismul personal, îţi este în creştere, lucru de care poti să profiţi, mai ales dacă eşti sau sunteţi implicaţi în showbiz, politică sau afaceri.  E o zi bună, iţi şoptesc stelele. E încă cald, dar tocmai de aceea e plăcut. Relaxează-te, zâmbeşte! Daca eşti la birou gândeşte-te la vacanţa din care tocmai ai revenit și școala pe care o s-o înceapă cei mici

 

HOROSCOP

 

BALANŢĂ    Atitudinea celor din jurul tău te îți place. Totul pare calm şi liniștit. Viaţa e frumoasă, tu zâmbești şi pe card ţi-au intrat ceva bani. Nimic rău, nimic negativ, nicio grijă, măcar astăzi! Trebuie să fii iscusit şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru a evita o mica decepţie sentimentală, mai curând o confirmare a unei temeri mai vechi. Si nu ezita sa spui „iarta-ma, am gresit!” chiar daca nu este cazul neapărat, neapărat. Iar daca poti, adauga un buchet maaare de flori.  In general ziua îţi este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi.

 

HOROSCOP

 

SCORPION    Viaţa ta e ca o cursă. O mică neatenţie şi ai ieşit în peisaj! Fii vigilent, ține direcţia ta şi concentrează-te! Mai mult, trebuie să anticipezi curbele periculose, serpentinele vieții! Ai un program aglomerat, cu mult de lucru şi cu multa agitatie, dar astazi este bine sa vorbesti mult fara sa spui mare lucru si sa nu iei decizii importante. Ceea ce nu poţi rezolva, amână, că nu este nicio ruşine, amana, dar cu termen fix! In a doua parte a zilei limitează-te la un program plăcut şi patriarhal. Odihneşte-te şi lasă grijile deoparte. Nu te lăsa enervat de incidente minore!

 

HOROSCOP

 

SĂGETĂTOR   Cine se trezeşte foarte de dimineaţă, aceluia îi este foarte somn. Asta este toată filosofia şi ar fi bine să-ţi cruţi forţele şi vitalitatea pentru ca alţii nu prea se gândesc la asta! Astăzi stai liniştit şi calm. Seara plăcută, poate cu o carte și o discutie, poate la un film. Este, de asemenea, cea mai bună perioadă pentru rezolvarea afacerilor de familie. Singurul aspect negativ se referă la profesiune sau meserie – atenţie la bârfe şi intrigi! Posibile mici dureri de cap, la propriu şi la figurat pe fondul unor aspecte complexe şi dificil de interpretat. Aspecte astrale puternice te favorizează in ceea ce priveste ordinea si legalitatea. Este o perioadă în care nu trebuie să te laşi descurajat de nerealizări sau de întîrzierea finalizării unor proiecte.

 

HOROSCOP

 

CAPRICORN    Pierzi timpul cu graţie cu persoane care nu ştiu ce vor şi te încurcă şi pe tine. Spune-le ceva filosofic, sau mistic, care să-i țină preocupați până la Crăciun şi vezi-ţi de treburile tale! Eşti într-o perioadă în care eşti mai plin de energie decât de obicei. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect, termină lucrurile începute. Trebuie să rezolvi neîntârziat problemele legate de moşteniri,  testamente, asigurări şi altele de acelaşi gen. Sanatatea este buna, dar nativele de varsta intelepciunii ar face bine sa vada ce este cu genuchii lor – punctul sensibil al tuturor Capricornilor. Perioada este benefica pentru tratamente medicale de tot felul, chiar interventii chirurgicale.  Nu da si nu lua bani cu imprumut – timpul acesta este belea curata pentru speculatii financiare.

 

HOROSCOP

 

 

VĂRSĂTOR    Ai un aer procupat şi gânditor, nimeni nu îndrăzneşte să te deranjeze. Decât la mobil! În a doua parte a zilei ai ocazia să pui la punct unele probleme între tine şi cineva din jurul tău. Aspectele benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obositoare, dar fără evenimente notabile. O zi de luni care trece repede, pentru că nu ai de ce să te temi! Eşti obosit şi nu prea ai chef de discutii. Mai bine fă-ţi ordine prin lucruri. Poate o sa gaseşti ceva ce iţi va da o idee bună! Încercă să combini în mod eficient experienţa cu originalitatea. Şi un curcubeu care stă jumătate de oră pe cer nu mai este privit de nimeni!

 

HOROSCOP

 

 

PEŞTI     Astăzi, dacă ai de semnat ceva, la serviciu, la bancă, la muncă, în general, citeşte cu atenţie formularul, contractul. Trebuie să te ferești ce cei care vor să profite de încrederea ta! Ziua aceasta este perioada de timp amestecată în care aspectele benefice si malefice se succed rapid, în funcţie de aspectele Lunii, planeta guvernantă în tema ta în această perioadă de timp. Sunt şi unele aspecte care arată noroc la bani, la obţinerea lor sau la cheltuirea lor inspirată, pentru că după cum spune înţeleptul chinez „sunt două căile să faci avere – să câştigi mulţi bani sau să faci cheltuieli inspirate”. Sunt unele probleme in familie – dar o atitudine fermă, dar şi uşor comica poate rezolva situatia.

 

HOROSCOP

 

END