Evenimentul Zilei > Horoscop > Dezvăluirea viitorului anulează acel viitor! Horoscop
Dezvăluirea viitorului anulează acel viitor! Horoscop

Dezvăluirea viitorului anulează acel viitor! Horoscop

Horoscop Problema ghicirii viitorului în astrologie a fost tranșată în secolul V, înainte de Hristos, când astrologia s-a rupt de încărcătura mistic-religioasă, de interpretarea vrereii zeilor și a devenit, încet-încet, știința socială statistică, probabilistică, de astăzi. În secolul XIV creștinată de cardinalul Pierre d’Ailly.

 

Horoscop Pe 2 mai s-au născut: Benjamin Spock, Bing Crosby, Hedda Hopper, Axel Springer, Manfred von Richthofen, Novalis, Serge Reggiani, Philippe Herreweghe, A.M. Rosenthal, David Suchet, Nicolae G. Iorga (artistul plastic).

Horoscop Pe 2 mai sunt în calendarul creştin-ortodox fix aducerea moaştelor lui Sf. Atanasie cel Mare. Sf. Ier. Atanasie al III-lea Patelarie.

Horoscop În ”Kalendar”, tradiţia cea veche arată că după Arminden, era Ziua Tinerilor. Sub diverse forme a fost recunoscută de mai toate sistemele politice.

Acum două, trei mii, de ani aveau loc la Marea cea Mare Serbările Tinerilor, care făceau parte din Misterele Afroditei, doar ne aflăm în zodia guvernată de ea. Zodia Taurului este guvernată, este sub protecția lui Venus, numele roman pentru Afrodita. Dansul, cântecul, dragostea… Dar şi vesele întreceri. Se pecetluiau prietenii, se jurau iubiri şi se promiteau căsătorii, înrudiri şi alianţe.

Horoscop Această sărbătoare fusese adusă de colonii greci, poate de la pelsagi, sau cabiri, dar a coincis, aproape, cu ziua în care strămoşii noştri se spălau ritual de păcate în Mare. Ne-am înţeles bine, întotdeauna, cu grecii, cei care au „inventat” logica, civilizaţia europeană şi democraţia.

Şi astăzi se mai serbează, parcă se numeşte Ziua Naţională a Tineretului, stabilită prin lege.

Horoscop Sunt obiceiuri, lucruri, tradiţii la care nu se poate renunţa! Iau altă denumire, sunt creştinate, dar continuă să existe. Din aceste tradiţii, ritualuri, vestimentație, alimente, este format spiritul unui popor. Distrugeţi tradiţia şi aţi distrus un popor! De fapt asta s-a și produs… the damage was done!

Horoscop Un regizor, cu care am colaborat mai demult pe platourile tv și cu care am rămas într-o stare de corespondență foarte rară, mi-a trimis un montaj de cateva minute cu astroloagele de pe micul ecran. De mult nu am mai râs cu atâta poftă. Apoi am plâns. În ce hal își bat joc de pasiunea mea de o viață! Nu știam ce să deplâng mai întâi: prostia și ignoranța ”astrologelor”, numeroase câtă frunză și iarbă, credulitatea publicului sau perversitatea celor de la televiziuni, care distribuie așa ceva. Apoi mi-am spus că, până la urmă, câștigă și ele o pâine, mult mai puțin oneros decât politicienii, de exemplu. Poate era mai bine acum treizeci de ani, când astrologia era interzisă în public?

 

Ceea ce l-a scandalizat pe bunul regizor este că numitele astroloage ghicesc viitorul! Nu au nicio reținere în a folosi verbul la viitor, niciun dubiu că lucrurile se vor întâmpla numai cum vor ele. Se pare că prostirea poporului se face și prin vectorul astroloagelor și a clarvăzătoarelor. Sindromul știrilor negative. Întrecute doar de alți șarlatani, de numerologi.

 

Problema ghicirii viitorului în astrologie a fost tranșată în secolul V, înainte de Hristos, când astrologia s-a rupt de încărcătura mistic-religioasă, de interpretarea vrereii zeilor și a devenit, încet-încet, știința socială statistică, probabilistică, de astăzi. În secolul XIV creștinată de cardinalul Pierre d’Ailly.

 

Horoscop Vă învit să vedeți, sau să revedeți un film mai vechi din anul 2003, cu Ben Affleck și Uma Thurman, ”Paycheck”. La un moment dat, în film se spune: Dezvăluirea viitorului anulează acel viitor!  Iar acțiunea filmului, un SF care se joacă cu paradoxul timpului, demonstrează adevărul propoziției-cheie!

 

Astrologia nu ghicește viitorul, ar fi patetic și inutil. Și periculos. Este interzis să dezvălui viitorul, nu trebuie spus, ci date sfaturi care să avantajeze persoana sau persoanele în cauză, în abordarea avantajoasă a acelui viitor.

 

Horoscop  Dubitativul – poate, probabil, se poate –  trebuie folosit în fraza astrologică, așa spune circulara din anul 1956 a Academiei Sirius și a Asociației Internaționale a Astrologilor Profesioniști, care, argumentează că interpretarea astrologică este supusă legii nedeterminării a lui Heisenberg.

 

Horoscop Acum vă rog să mă scuzați, dragi lupi, padawani și hobbiți, am două teme astrale cu mari probleme și cheile papei Urban sunt tainice ca Pythia, în aceste două cazuri,  așa că trebuie să studiez un pic, mai mult. După cum am spus de multe ori, nu fac horoscoape pentru public, în niciun caz și în nicio împrejurare. Dar am prieteni vechi care îmi cer, uneori, ajutorul.

 

Da, în decursul timpului am dat sfaturi astrologice multor persoane importante. Nu știu cum s-a întâmplat, că nu a trecut anul de când am încetat colaborarea, nu eu am rupt contactul și unele din persoanele respective s-au comportat ca măgarul care dispărea în ceață – și respectivii au intrat în pușcărie, și-au pierdut averile, unii chiar viața. Așa că am tras concluzia că nu este bine să sfătuiesc pe unii și pe alții, ci doar persoane onorabile și de încredere, prietenii mei, care își respectă angajamentul luat, în primul rând spiritual, față de mine.

 

După cum spunea elevilor lui, astrologul Beros, în secolul V înainte de Hristos, în școla lui de astrolgie din insula Kos: ”… ca astrologi trebuie să vă dați seama și să controlați puterea imensă pe care o aveți asupra regilor și împăraților, a tuturor celor cărora le calculați și le știți viitorul și vă puteți juca cu soarta lor!”  

 

Dar o să mai revin asupra acestor aspecte, acum am multă treabă, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

NOTĂ  După cum știți regula rubricii mele este să-mi trimiteți opiniile dvs, dacă aveți, la [email protected]. Așa putem avea un dialog decent și la vedere, nu anonim. Din multe și variate motive, arătate în ultimii șapte ani, postările de pe forum se șterg imediat, sau aprope imediat, indiferent de conținutul lor.

 

 

٭          ٭           ٭

 

 

horoscop

 

BERBEC  Astăzi fii mai pragmatic, decât de obicei. Analizează cu atenţie şi dă curs deciziilor profitabile. Sufletul tău bun te împinge spre compromisuri. Este şi aşa bine, fii generos cu cine merită. Limitează-te doar la activităţile de rutină, pentru că ziua este incertă pentru promovarea propriilor interese. Relaţiile sociale sunt, însă, bine aspectate. Este bine să-ți vezi de treburile tale, fără prea multe proiecte de viitor si cheltuilei insemnate. Ofera-ti prilejuri de multumire si satisfactie. Odihneste-te mai mult si respira aer curat. Domeniul familiei este aspectat bine.  Dragostea este usor influentata de aspectele negative ale lui Marte ceea ce amplifica vanitatea personala. Ceva neasteptat, dar nu in primul rand negativ, iti poate schimba programul. Nu uita că timpul lucreaza in favoarea ta. Temporizeaza si asa, poate, vei caștiga!

 

horoscop

 

TAUR   Evită să fii prea sensibil cu cine nu merită. Fii precaut în discurs şi promisiuni. Bioritmul este defavorabil, adică, eşti depresiv, obosit şi cu gândul aiurea, fără putere de concentrare. Tratament: te duci undeva, singur, unde nu te aude nimeni şi înjuri pe toată lumea, copios şi cu imaginaţie până răguşeşti sau nu mai ai suflu. Atenţie, repet, să nu te audă cineva! Venus, planeta ta protectoare, afectată, indica o indiscretie sau chiar o tradare. Iartă dar să nu uiţi. Crede in fortele tale si in ajutorul celor ce te privesc drept in ochi. Decat o mie de prieteni de petreceri, mai bine unul singur de incredere. Calităţile tale magnetice şi carisma te avantajează, foloseşte-le fie în afaceri, fie în dragoste. Nu amesteca, însă, plăcutul cu utilul. Nu-ţi fă planuri pe termen lung, decât ca să zăpăceşti anturajul. Uită ieri, trăieşte astăzi, mâine – mai vedem…

 

horoscop

 

GEMENI  Trebuie să stai ca muntele sfânt Kogaionon, nemişcat, în spaţiu, timp şi gând. Contemplează, configurează, meditează… Stai în Panteonul tău, dispreţuitor, nemuritor şi superior, adică stai bine-merçi comod şi relaxat fie pe o canapea fie pe pătura de pic-nic. Astăzi aspectele generale ale horoscopului tău arată că preocuparea ta majoră este să menţii o situaţie, sau o pozitie actuală care te avantajează. Nu vinde blana ursului din padure, nu promite ceva in afara posibilitatilor tale, pentru ca s-ar putea sa produci deceptii nemeritate. Un termen, sau un prag. Dacă este vorba de o întâlnire importantă, atunci astăzi este ziua. Probabil că este o întâlnire veselă la un grătar. Omul superior ascultă, omul materialist trăncăneşte, înţeleptul configurează – spune înţeleptul chinez. Tu – distrează-te!

 

horoscop

 

RAC   Ai multe de terminat, dar şi unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba. Ceva se întâmplă – mare atenţie la călătorii sau deplasări. Dacă eşti precaut, vigilent şi prudent – totul poate fi normal. Evită locurile aglomerate, spaţiile deschise, curentul şi datoriile noi. Evită, în special, în a doua parte a zilei, promisiunile, angajamentele, sau asociaţiile. Tot ceea ce este început în perioada în chestiune se poate să sfârşească prost, chiar dacă este vorba de o distracţie. Limitează-te la activităţile de rutină, cu oamenii pe care îi cunoşti bine.

 

horoscop

 

LEU  Karma, legea acţiunii şi a reacţiunii spirituale, funcţionează cîteodată derizoriu şi cu întârziere. Nu că ar fi ceva de capul karmei, înţelepţii tibetani, cei adevăraţi, spun că este excepţia, o particularizare dintr-o regulă mult mai cuprinzătoare, de ei ştiută. Mai curând, în ziua de astăzi, se răsfrâng ecouri ale acţiunilor, gesturilor şi gândurilor tale din trecut. În general ai o atitudine defensivă şi cauţi anturajul prietenilor noi în încercarea de schimbare. Pe de altă parte, Mercur şi Marte arată o perioadă foarte bună sub aspectul casei banilor, a proprietăţilor şi a valorilor personale. Este, de asemenea, perioada în care trebuie să te araţi harnic. Poate ar fi cazul să te gândeşti la garderoba de vară. Vremea devine rapid toridă. Spiritul gregar şi „conducerea colectivă” nu au făcut parte niciodată din opţiunile tale. Stai puţin, fumează o ţigare, poate una bună şi gândeşte-te – gândeşte-te la tine…

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Fii mai strâns la pungă şi mai calculat în tot ceea ce înseamnă cheltuială, consum, aruncatul cu banii! Banii făcuţi uşor se termină la fel de uşor, iar cei munciţi nu ajung niciodată. Nu trebuie să te prinzi în jocul celorlaţi. Nu întreprinde nimic important sau riscant. Ia  lucrurile mai uşor, aproape în glumă. Amână orice ai de făcut până după amiază când conjunctura stelelor îţi este mai favorabilă. Evită discuţiile în contradictoriu şi disensiunile  în cursul dimineţii. Cineva îţi aminteşte de o promisiune mai veche. Limitează-te doar la activităţile de rutină, pentru că ziua este incertă pentru promovarea propriilor interese. Relaţiile sentimentale sunt bine aspectate. Este indicat să ai, după prânz, un program plăcut şi patriarhal. Seara, odihneşte-te şi lasă grijile deoparte. Dragostea este relativ bine aspectată. Nu te lăsa enervat de incidente minore.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Dincolo de imagini si cuvinte se afla sensulul ascuns al lucrurilor. Descifreaza scopurile reale ale celor din anturajul tau si vei fi foarte popular, daca le vei spune ceea ce doresc să audă. Este o zi liniştită, în care poţi înregistra realizări cu dinamică pozitivă, atât în mijloace materiale cât şi în trăiri existenţiale. Din punct de vedere emoţional eşti pe lungimea de undă a celor din jurul tău şi în special a celor dragi şi apropiaţi, cărora, ţi se pare că în această perioadă, le înţelegi mai bine atitudinile, scopurile şi motivaţiile. Totodată, în afaceri, realizezi că este greu să ramâi obiectiv, mai ales în această perioadă de timp în care păpuşarii işi scriu scenariile pentru viitor. O perioadă complexă, dar care perioadă nu este complicată?!

 

horoscop

 

SCORPION Zi dedicată în special rezolvarii problemelor personale. Dragostea este bine aspectata. Nu neglija problemele care tin de sanatate, chiar daca este vorba de o banala indispozitie. In general evita sa te simti coplesit de oboseala. Promovează-ţi cu îndrăzneală interesele şi solicită ceea ce ţi se cuvine. Stelele îţi sunt favorabile şi intuiţia ta funcţionează excelent. Ziua de astăzi este o perioadă de timp legată de protecţie. În aceiaşi măsură doreşti să oferi protecţie, cât şi să te bucuri tu însuţi de ea. Protecţia însemnând tot ceea ce te face să te simţi bine şi în siguranţă, de la bani la o vorbă bună, de la un gest de prietenie la o promisiune avantajoasă.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  În cursul dimineţii evită disensiunile, mai ales dacă discuţi cu mai mulţi oameni, un colectiv de oameni. Nu da ocazia formării unor opinii colective. Un mic amănunt te enervează disproporţionat. Ceva legat de o construcţie, sau de o proprietate. Astăzi este o zi în care stelele te avantajează să termini proiecte sau acţiuni care au fost amânate, reprogramate sau întârziate. Sau, cel puţin să faci paşi esenţiali către finalizarea proiectelor respective. Se apropie vara cu vacanţele şi stelele din nou sunt favorabile călătoriilor şi distracţiilor, vai, aşa de plăcute dar care consumă aşa de mult timp. Nu lăsă pe mâine cînd poţi să laşi pe poimâine, dar la un moment dat lucrurile se aglomerează şi intri în criză de timp, apoi lasi lucrurile neterminate. Ziua de care vorbim te ajută să pui lucrurile tale materiale şi spirituale într-o anumită ordine care te face să te simţi bine şi în siguranţă. Respectă-ţi cuvântul dat, mai ales ţie însuţi,

 

horoscop

 

CAPRICORN  Lucruri aproape fără importanță, detalii cotidiene iți vor arăta ca ești un norocos și un răsfățat al cursei vieții. Domeniile avantajate de stele sunt astazi cele legate de partenerul de viata. Fa-i un mic cadou, așa, fără niciun motiv aparent! Evită intimităţile despre secretele altora, ca să nu faci compromisuri costisitoare. Ascultă, însă, cu atenţie. Astăzi este ziua concesiilor.  Nu, nu sunt cedări în faţa altora – cum este definit termenul. Uită-te în oglindă! Îţi place ce vezi?! Uită-te în sufletul tău! Îţi place ce simţi?! Rememorează visurile tale secrete! Îţi mai aduci aminte?! Concesiile trebuie să le faci faţă de tine însuţi!  Uită un pic de convenţiile sociale, de obligaţiile şi responsabilităţile acumulate pe umerii tăi, uită de avere şi de afaceri… Confiscat de toate aceste acte reflexe ai uitat tocmai de tine… Ai impresia că ceea ce faci tu hotărăşti! Oare ?! Nu eşti cumva marioneta momentului?! Nu faci cumva ceea ce trebuie să faci, după scenarii întocmite de alții ?! Ai uitat de tine, dragă prietene şi stelele sancţioneză acest lucru.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Evenimente sociale şi/sau din sfera culturii şi a artei. Tu ai, insa, tendinta sa vorbesti mai mult, sa cauti solutii la problemele si incertitudinile tale. Pe de altă parte perioada este lovită de inconsistenţă, dar, cu un Mercur favorabil eşti mai sensibil la comunicare şi mai abil în analiză şi sinteză. Lucrurile îţi par mai serioase decât de obicei şi ai un dar special să punctezi exact ceea ce trebuie şi când trebuie şi să asculţi cu atenţie. Pe de altă parte Saturn arată că s-a strâns o componentă de oboseală cronică şi de stres şi enervare – energie negativă – pe care trebuie să le rezolvi. Fii sincer cu tine, gaseste-ti motivele de enervare si vezi daca poti sa le rezolvi singur.

 

horoscop

 

PEŞTI   O dimineaţă foarte dinamică, în care se discută din nou despre vechi proiecte şi idei. Discuţii, în general sterile. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Un mijloc de transport, sau ceva mecanic, un aparat, acolo –  îţi face necazuri. Vinde-l, schimba-l, repara-l – nu lasa obiectele sa te enerveze! Cu oamenii te descurci astăzi ceva mai bine. Dar nu arunca cu banii, nu cheltui ca să te simţi bune! Ţine cu dinţii de bani! Nu fi generos cu cine nu trebuie! Nu da bani cu împrumut! Nu ceda nimic, niciodată! Fii ferm! Sigur, răsplăteşte valoarea şi mai ales loialitatea faţă de tine. Şi încă o dată, chiar dacă ai avea un miliard de Euro fii cumpătat, nu zgârcit, fă cheltuieli raţionale şi decente, nu risipii banul. Pentru că, după cum îmi spunea multimiliardarul Molavi : „banul se răzbună când nici nu te aştepţi, dacă îl arunci, şi el te aruncă”!

 

horoscop

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: