20 mai

 

Horoscop Pe 20 mai s-au născut Socrate, Cher, Moshe Dayan, J.J. Astor, Al Bano, Corneliu Coposu, Niki Atanasiu, Geo Șerban, Milodrag Belodedici.

 

 

Horoscop Pe 20 mai sunt Sfinţii: Talaleu, Talasie, Marcu Pustnicul şi Lidia. Tradiţional, se prăşeşte via, 20 mai fiind ultima zi permisă de calendarul strămoşesc.

 

 

Pe 20 mai 325 începe la Niceea marele Consiliu creştin convocat de împăratul Caesar Flavius Constantinus.

 

Dacă la Termopile regele Leonidas a arătat regelui Xerxes că numai trei sute de spartani plus aliații pot ţine în şah sutele de mii de soldaţi persani, chiar „nemuritori” şi prin sacrificiul său a făcut ca să rămânem europeni, Constantin cel Mare, la Niceea, în 325, a creştinat Europa.

 

Ţineţi minte aceste date şi pe aceşti titani care pe drept cuvânt au făcut Istoria: regele Leonidas, Termopile, 490 înainte de Hristos şi împăratul Constantin, Niceea, 325.

 

 

Am mai spus că nu predau astrologie sau altceva, relații internaționale, de exemplu şi nici nu iau ucenici. Ceea ce ştiu, vă spun aici în această rubrică a Evenimentului Zilei, care mă găzduieşte de atâția ani de zile.

 

Pentru mine, fiecare zi este un eveniment, uneori prin amintirile sau legăturile, conexiunile pe care le fac.

 

În secolul XXI nu se mai iau învăţăţei. Spun, scriu, ce am de comunicat la mai mult de cincisprezece mii de oameni, în fiecare zi. Unii înţeleg, alţii, nu! Unii ştiu să citească „printre rânduri” şi să interpreteze, mai mult, încep să studieze pe direcţia care le-am indicat-o. Alţii rămân la proprile păreri, la ceea ce ştiu ei, unul sau doi nu înțeleg nimic! Statistică…

 

Dacă o să vă spun că Iisus, Hristosul, s-a născut pe 28 martie, sau 11 septembrie, probabil că o să fiu corectat de o mare mulţime. Toată lumea ştie că pe 25 decembrie este Crăciunul! Alţii o să spună că se zice Isus Hristos. Câţiva, mulți, puțini, nu am de unde să știu, însă, vor începe să caute, să răsfoiască Biblia, tomuri de istorie, enciclopedii, să-și pună întrebări și să încerce să găsescă răspunsuri… ei sunt ucenicii mei!

 

Vă spun aceste lucruri pentru că am primit peste o duzină de cereri ”pentru poziția de ucenic”! Și nu numai de la tineri. Nu am ce să vă învăț, oameni buni! Pe mine m-a învățat viața și aventurile prin care am trecut, oamenii de excepție pe care i-am întâlnit, cele câteva zeci de mii de cărți pe care le-am citit. Nu am ce să vă învăț, oameni inteligenți! Nu am cum să vă fac să simțiți ceea ce simt eu, să vă dau formula gândirii strategice prin conexiuni, să vă fac membrii ai familiei mele vechi și cu principii. Nu pot să recomand pe nimeni pe Dimineața Astrologilor, pentru că nu am pe cine, nu cunosc pe nimeni care să se poată ridica la nivelul regretatei Irina Predeanu, doctor în astronomie și matematică, care putea să facă față în mod excepțional temelor din cameră de pe net. De exemplu, cineva a spus, nu mai țin minte cine: ”…dacă a câștigat Olanda, atunci Frans Timmermans va fi șef în Europa!”

 

Nu știam că a câștigat Olanda Eurovisionul! Nu mai mă uit de ani buni la bâlciul monstruos al deviațiilor sexuali. Oricum, nu am televizor, sursele mele de informare sunt mai multe, mai bune și mai de încredere. Muzica este sub orice critică, să ne amintim că Eurovizionul este un concurs de creație muzicală, nu de cântăreți, sau producție. Dar, ca orice, a devenit o mare afacere. Eurovision? De când Azerbaidjanul, Israel și… Australia sunt în Europa?

 

S-ar putea să aibă dreptate. Dar nu este așa de simplu. Cine va conduce Europa se va hotărâ la începutul lunii iunie la întâlnirea Bilderberg. Punct.

 

Până atunci să vedem ce mai spune Reprezentanța UE la București. Cu multă mirare am citit: o ”Declarație comună cu privire la sărbătorirea Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei în România”. Nu știu câte ambasade și UE sprijină deviațiile. Nu am auzit de sprijin acordat tinerilor creștini, sau de premierea seniorilor albi, creștini europeni care lucrează mult și cu spor în folosul comunității mulți ani după pensie. Nu am auzit de niciun sprijin al UE și al multor ambasade pentru specialiștii români care NU vor să-și părăsescă țara. Nu am auzit de un sprijin al ambasadelor celor multe și a UE pentru mamele cu mulți copii. Nu am auzit de niciun sprijin al UE și a turmei de ambasade pentru păstrarea patrimoniului național în granițele țării. Nu am auzit de niciun sprijin, niciodată, doar de strategii de înrăutățire a vieții în România și de afaceri profitabile pentru ei. Dezbină și cucerește, și prin susținerea grupurilor deviaționiste și a minorităților naționale. Consider că ”UE” și ”ambasadele” se bagă neacceptabil, prea des și prea adânc, în treburile interne ale României. Am avea nevoie de un Tudor Arghezi care să-i înjure cum trebuie! Ceva gen ”Baroane!” Poetic, pentru că românul s-a născut poet.  

 

Bun, dacă olandezul o să conducă UE, am încurcat-o! Nu există dușman mai mare pentru România, mai rece, mai calculat și mai corect în dușmănie, decât Olanda. De pe vremea Republicii, olandezii și-au dat seama că Țările Românești îi puteau concura la produse agricole. Este vorba doar de parale, de bani, nu este nimic personal, sau rasial, mi-a spus, demult, un înalt oficial olandez. Olandezii îi plac pe români, mai ales dacă muncesc pentru ei, dar nu România. Dacă România progresează și își pune la punct o agricultură performantă, Olanda își pierde poziția de lider în exportul de produse agricole. Cum a pățit-o între cele două războaie, când bursa de cereale s-a mutat în România. Punct. Este vorba de parale… nimic mai mult, sau mai puțin! Întotdeauna trebuie să vă gândiți: ”cui prodest!”, cui folosește!

 

Cui folosește ziua de mâine? O să aflăm, fără nicio îndoială, avem mereu speranța că poate fi o zi mai bună, pentru toți și pentru fiecare dintre noi, doar este, în definitiv, o altă zi!

 

NOTĂ Nu vă obosiți să scriți pe forum, cred că este o mare tâmpenie. Oricum, totul se șterge, mai devreme sau mai târziu. Nu accept anonimatul și stupizenia trolilor, un dialog civilizat și eficient se poate avea numai la [email protected]. Câteva sute dintre domniile voastre mă onorează cu corespondența și sunt fericit să constat câți oameni buni, inteligenți și erudiți are, încă, România!

 

 

☼    ♂    ♀

 

 

BERBEC   Fluxul comunicării nu îţi lasă astăzi multă libertate de alegere. Ai unele subiecte fixe, pe care trebuie să le dezbaţi. Profesional, treburile par să intre într-o oarecare rutină cotidiană. Fie că vrei, fie că nu, fie că ştii, fie că nu, eşti – fie în centrul unor probleme şi situaţii importante şi interesante, fie până la urmă totul este lăsat în coadă de… berbece şi amânat, cum se face de obicei prin Balcani. Teoretic, rezolvarea acestor probleme se face prin logică carteziană şi judecată rece şi profesională şi mai puţin prin jocul întâmplării, spune Luna în aspecte disarmonice. Pe de altă parte, indiferent de jocurile Destinului, trebuie să ai în vedere propriile interese şi strategiile pe termen lung. Ai un permanent „dor de ducă”, o mică escapadă la cumpărături sau o delegaţie nu ar fi rele de loc. Dar parcă poţi?! 

 

 

TAUR  Astăzi eşti într-o dispoziţie binevoitoare şi tolerantă. Lucrurile sunt aşa cum le-ai văzut mai întâi. Totuşi, dimineaţa, noul, noutăţile nu îţi aduc noroc. Lasă pe altă zi mai favorabilă! Planetele sunt dispuse complex, planetele personale sunt înşirate după Soare, sugerând că ai de ales între două sau mai multe posibilităţi. Luna parcurge încă un arc de cerc prin Săgetător declanşând mici crize şi schimbări de situaţie. Jupiter arată unele preocupări cu caracter juridic, în sensul că verifici, consulţi sau semnezi contracte, sau înscrisuri oficiale. Din nou ţi se cere ajutorul. Toată perioada, toată ziua, stă sub semnul unei schimbări de program, de direcţie, mai mult o schimbare tactică decât o manevră startegică.

 

 

GEMENI  Conjunctura îţi este favorabilă, aşa că poţi să-ţi susţii interesele cu multă abilitate. Deducţiile tale sunt corecte, astăzi ai o confirmare a intuiţiei tale. Nu lăsa treburile neterminate! Uită-te în oglindă ! Îţi place ce vezi? Uită-te în sufletul tău! Îţi place ce simţi? Rememorează visurile din adolescenţă! Îţi mai aduci aminte? Concesiile trebuie să le faci faţă de tine, chiar faţă de tine!  Uită un pic de convenţiile sociale, de obligaţii şi de vorbe… Confiscat de toate aceste acte reflexe ai uitat tocmai de tine… Ai impresia că ceea ce faci tu hotărăşti ? Oare ? Nu eşti cumva marioneta momentului ? Nu faci cumva ceea ce trebuie să faci? Ai uitat de tine, dragă prietene şi stelele sancţioneză acest lucru… Acum că ţi-am adus aminte că exişti poţi începe cu adevărat să trăieşti din plin. Succes!

 

 

RAC  Nu te grăbi, nu brusca lucrurile şi oamenii. Ai de luat unele decizii mai dificile şi nu îţi este uşor. Nu risca inutil, culege mai multe informaţii înainte să-ţi formezi o opinie. Astăzi continuă, pe alt registru, disponibilitatea ta pentru comunicare si usurinţa transpunerii în vorbe a unor trairi. Emoţional, simţi instinctiv dorinţa să fi cât mai mult în prezenţa celor la care ţii cu adevărat şi care îţi simt căldura sufletească şi îţi răspund pe măsură la gesturile tale tandre şi semnele tale de consideraţie. Pe de altă parte simţi o mişcare centrifugă de izolare, mai ales în a doua parte a zilei, pe seară, o nevoie de singurătate şi solitudine în care vântul pustiului să-ţi vindece rănile sufleteşti. Cele două tendinţe sunt în echilibru dinamic şi de aceea probabil că vei trece succesiv prin stări similare cu cele descrise. Trece!

 

 

LEU  Cu toate că nu îţi place şi joci prost teatru, trebuie să accepţi un compromis. Nu uita că, vorba lui Mitriade, cel cu otrava, ceea ce nu te omoară, te face mai puternic. Simbolic vorbind! Afacerile obişnuite, de rutină, sunt avantajate. Ascultă şi ia aminte. Fii precis, concis şi eficient. Evită discuţiile cu anturajul apropiat despre viitor. Carpe Diem! Nu uita că viitorul şi trecutul sunt categorii filozofice – trăim tot timpul în prezent. Atenţie la o posibilă dispută în familie sau în anturaj cu partenerii sau colegii. Dacă lucrurile se înfierbântă, poţi invoca o durere de măsele sau o întâlnire extrem de importantă – nu lăsa ca situaţia să se deterioreze – amână tot ce nu poţi stăpâni! Ai de luat mai multe decizii, care de fapt sunt într-un lanţ logic de hotărâri.   Prima impresie, prima părere este cea bună!   Da curs intuiţiei astăzi, lasă logica pe mâine !

 

 

FECIOARĂ   Păzeşte-te de imprudenţe şi gafe, astăzi te pot cost scump. O veste bună şi una mai puţin bună. Nu exagera cu tăiatul firului în patru, pentru că nu este cazul. Diplomaţie şi prudenţă! Trebuie să fi mai vigilent şi mai pe fază decât de obicei ca să eviţi o pierdere. Aspectele negative sunt în casa banilor şi a proprietăţilor şi în cea a prietenilor şi a relaţiilor sociale – aşa că trebuie să-ţi îndrepţi atenţia şi să-ţi pui abilităţile la maximum pe aceste domenii. Pe de altă parte ai posibilitatea să te relaxezi şi să te odihneşti, să te simţi bine – este o perioadă de timp când aspectele lui Venus te fac mai drăgălaş şi vesel tare de tot. Dar şi mai dificil şi încăpăţânat! Este un timp excelent să dai dovadă că banul nu conteză când este vorba să te simţi bine – să te duci la sauna, să faci masaj cu ulei de cocos, să dansezi la lumina lumânărilor şi să mănânci bine, dar nu mult.

 

BALANŢĂ   Nu-ţi schimba intenţiile şi proiectele profesionale, tenacitatea aduce succes.  Un semn de foc îţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. Seară plăcută, poate la un spectacol. Nu mai îţi încărca imaginaţia cu scenarii de coşmar, pentru că nu or să aibă loc, în nici un caz. Horoscopul tău, pe termen lung, este bun şi foarte bun. Nimic foarte neplăcut sau nimic foarte rău. Toţi ai tăi sunt bine şi după horoscopul tău vei avea numai motive de bucurie şi mândrie.  Dar imaginaţia ta nu poate fi strunită aşa de uşor pentru că este ca un incendiu în savană. Trebuie să fii liniştit şi calm cu toate că stelele şi mai ales Luna te împung ca să-ţi mărească stresul cotidian. Energia negativă trebuie arsă. Sala, sauna, poate o fugă în parc, dar şi ceaiuri liniştitoare (tei şi sunătoare, neapărat plante din România). Poartă numai bumbac şi in şi lasă materialele sintetice.

 

 

SCORPION Amână, dimineaţa, dacă depinde de tine, orice întâlnire importantă sau  decizie majoră.  A doua parte a zilei este mai bună. Poate ieşi în oraş, te distrezi un pic la o terasă cu prietenii! O dimineaţă foarte dinamică, cu multe întâlniri în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Stelele spun că variaţiile bruşte de presiune, temperatură şi umiditate sunt duşmanii tăi cei mai mari. După tine însuţi, bineânţeles, care fumezi cam mult şi nu te odihneşti suficient – ba, în ultimul timp te şi enervezi aiurea … Gata cu imprudenţele! Fii conservator în idei şi reţinut în exprimare. Atenţie la regimul alimentar şi redu numărul de ţigarete. Oricum se scumpesc şi ele şi medicamentele, aşa că nu este nicio afacere să cheltuieşti dublu!

 

SĂGETĂTOR   Aspecte, în general, bune. Lucrurile stau cum te gândeai, cum te aşteptai. Nici foarte-foarte, nici prea-prea! Dar, “calea de mijloc” este comodă şi liniştită. Nu pleca la drum lung! Dacă ai hotărât ceva, porneşte cu încredere şi speranţă, sorţii iţi sunt favorabili, chiar dacă soluţia pare riscantă. O zi socială până la capăt. Vizite şi întâlniri, dar până la sfârşitul zilei vei realiza că nu ai pierdut-o degeaba.  Mănâncă sănătos, mănâncă natural – nu uita de miere, iaurt şi seminţe – cele trei coloane ale vieţii lungi, după cum se spune în Tibet. Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile să se rezolve singure. Astăzi ai convorbiri „între patru ochi” cu un număr mare de persoane. Lucrurile devin mai serioase decât în mod obişnuit. Realizezi şi înţelegi sensul ascuns al celor ce discuţi şi ce doresc de fapt persoanele respective să-ţi comunice.

 

 

CAPRICORN    Astăzi, de luni, trebuie să faci mici schimbări în structurile tale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, vorbeşte cu cei care te pot ajuta. Banii cinstiţi se câştigă cu eforturi mari! Viziunea, filosofia ta de viaţă, conservatoare adesea, doar eşti un semn de pământ, este astăzi apreciată atât la birou, la serviciu, sau unde îţi desfăşori activitatea, fie acasă. Oamenii au din ce in ce mai multă nevoie de lucruri şi idei concrete, stabile, de repere fixe pe care să se sprijine în haosul acesta care ne înconjoară. O după-amiază activă, după o dimineaţă incertă şi obositoare. Astăzi, nu lua şi nu da bani cu împrumut. Evită băncile. Nu uita de promisiunile facute. Aspecte profitabile, mai ales în domeniul financiar. Foloseşte în mod creator o veste sau o informaţie de la prieteni sau din presă, care, pe termen lung, îţi poate aduce oarece profit.

 

 

VĂRSĂTOR Ziua de astăzi este o perioadă bună, cu idei folositoare, în domeniul practic, cu destinaţia cum să-ţi faci viaţa mai uşoară. Nu este momentul să exgerezi cu efortul, în special cu cel fizic.  Eşti, din punct de vedere emoţional, sensibil. Fii atent la promisiunile care le faci, nu da speranţe inutile. Zi favorabilă călătoriilor, mai ales cele scurte. Ai şansa, modalitate şi oportunitatea să faci noi cunoştiinţe profitabile în domeniul tău de activitate. Rigoarea logică şi tenacitatea de care rareori dai dovadă, totuşi, astăzi, te ajută să convingi. Dinamica procesului pe care îl desfăşori te poate scoate uşor din domeniile în care eşti stăpân. Evită să derapezi, ca să nu fi ridicol. Seara, dă curs comodităţii şi dorintei de confort, relaxeaza-te putin, pentru ca ai o perioada viitoare putin cam densă.

 

 

PEŞTI Încă de dimineaţă trebuie să-ţi schimbi planurile şi chiar foarte repede. Realitatea îţi contrazice intuiţia. Nimic nu este pierdut, perseverează, fii isteţ şi soluţia este la îndemâna ta! „Provocarea” (vai, ce nu-mi place cuvântul ăsta!) zilei de astăzi, adică o problemă grea sau un necaz mic, o poţi rezolva uşor sau duce la bun sfârşit, nu te mai îngrijora degeaba. Rezervă, în zona sau domeniul în care ai decizie, ziua numai activităţilor de rutină. Astăzi nu este indicat să începi noi afaceri sau noi relaţii. În ceea ce priveşte relaţiile sentimentale astăzi ai nevoie mai mult decât oricând, sigur, în săptămâna aceasta, de sprijinul partenerului(ei). Eşti într-o perioadă vulnerabilă şi de aceea trebuie să te bazezi pe oamenii pe care îi iubeşti.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: