Evenimentul Zilei > Politica > Horia Simu, dezvăluiri incendiare despre șpăgile date. Milionarul s-a auto-denunțat că a dat MITĂ în instituții ale statului, dar a DEZVĂLUIT și SUMELE oferite
Horia Simu, dezvăluiri incendiare despre șpăgile date. Milionarul s-a auto-denunțat că a dat MITĂ în instituții ale statului, dar a DEZVĂLUIT și SUMELE oferite

Horia Simu, dezvăluiri incendiare despre șpăgile date. Milionarul s-a auto-denunțat că a dat MITĂ în instituții ale statului, dar a DEZVĂLUIT și SUMELE oferite

Milionarul Horia Simu a dat mai multe declarații despre parcursul său prin instituțiile din România și despre cum acesta dădea șpăgi diverșilor sus-puși pentru a avea acces la alte persoane din alte posturi.

Horia Simu s-a auto-denunțat la o emisiune de la R tv, spunând că a dat șpagă șefului ANAF, dar și faptul că el nu are nicio legătură cu serviciile de informații.

"Nu sunt şi nu am fost colaborator al vreunui serviciu de informaţii. Cele două case au trasee diferite. Una din ele nu a fost cumpărată din bani din România. Soţia mea nu are nicio calitate penală în acest caz. Eu am fost ridicat pentru dosarul ANRP în care nu am avut nicio legătură. Nu am cunoscut-o niciodată pe doamna Bica. Nu am avut nicio legătură directă sau indirectă cu doamna Alina Bica. Am fost întrebat, am avut o declaraţie în instanţă. Am spus că au fost daţi bani domnului Pop, dar nu mi s-a spus niciodată că banii ar ajunge la doamna Bica. Eu eram prieten şi cu domnul Pop, fostul şef al ANAF”, a spus Horia Simu.

Acesta a spus și ce șpagă i-a dat lui Daniel Moldoveanu, fostul consilier al lui Traian Băsescu.

"Dosarul îi aparţine domnului Moldoveanu. E o dezamăgire pentru mine ca om. Domnului Moldoveanu i s-au transmis 25% din drepturile litigioase ale acelui dosar. Au fost şi verificate drepturile litigioase.

Partea domnului Moldoveanu din retrocedarea mea a fost de un milion de euro. El în dosarul meu nu are nicio calitate. S-au denunţat fapte diferite. Domnul Moldoveanu a denunţat o dare de mită. Că l-am mituit eu. Banii sunt acum la el.

Domnul Moldoveanu mi-a cerut o creanţă pentru că o putea rezolva mai uşor. Eram prieteni din 2004 înainte de a ocupa vreo funcţie publică.

Mi s-a cerut 50% şpagă din dosarul ANRP de 8 milioane de euro. Eu am dat doar 25% şpagă”, a mai spus Horia Simu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.