Evenimentul Zilei > EVZ Special > Horia Simu, ACUZAȚII EXPLOZIVE la adresa lui COLDEA și a fostei conduceri a SRI
Horia Simu, ACUZAȚII EXPLOZIVE la adresa lui COLDEA și a fostei conduceri a SRI

Horia Simu, ACUZAȚII EXPLOZIVE la adresa lui COLDEA și a fostei conduceri a SRI

Omul de afaceri Horia Simu a lansat, sâmbătă seara, o serie de acuzații extrem de grave la adresa fostei conduceri a SRI și a unui fost oficial de la Cotroceni.

Horia Simu l-a acuzat, în emisiunea „Descoperiți”, realizată de Andreea Sava la Antena 3, pe Daniel Moldoveanu, fostul șef al Comunității de Informații de la Cotroceni, că i-a cerut bani, însă nu pentru a rezolva dosarul cu drepturi litigioase ANRP Constanța, ci în legătură cu afacerile sale cu cupru. Omul de afaceri a lansat acuzații explozive și la adresa fostei conduceri a SRI.

Simu a fost întrebat de ce a cedat 25% din drepturi către două firme despre care spune că i-au fost indicate de Moldoveanu și a răspuns că a făcut această cesiune „în contrapartida unei taxe de protecție care n-avea legătură cu dosarul.(…) Taxa de protecție era pentru a se opri presiunile pe care SRI și sistemul lui Moldoveanu le exercitau pentru ca eu să renunț la Cuprumin Aburd”.

Omul de afaceri Horia Simu a avut, în 2008, un protocol pentru preluarea Cuprumin Abrud, fiind interesat de exploatarea de cupru de la Roșia Poeni. „Mi se trage de la o utopie: doream ca industria românească de cupru să fie un întreg. Am luat o firmă în faliment, nu la privatizare, și am vrut să integrez industria în România. Am călcat atunci pe bec, am deranjat” a spus omul de afaceri Horia Simu, fost bancher la Citibank.

„La Cuprumin era director economic un anume domn Eugen Coldea. Sunt informații publice. Sunteți jurnaliști de investigație, verificați”, a spus Simu, vizând, cel mai probabil, coincidența de nume cu fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, demisionat în urma scandalului determinat de dezvăluirile privitoare la concediile petrecute împreună cu fostul deputat Sebastian Ghiță.

„SRI făcea presiuni concrete în afacerea cu cupru. Voi depune mărturie în fața instanței, unde voi spune întregul film cu toate detaliile și legăturile în fața Curții de Apel”, a mai precizat Horia Simu, acuzat de DNA în mai multe dosare ANRP.

„Există mai multe tipuri de oameni: cei care au fost parte a sistemului, nu e cazul meu, și alții care au avut două destine separate. Unii nu au vrut să colaboreze cu sistemul și au intrat la pușcărie mai repede, și alții, printre care mă număr și eu, am făcut compromis cu sistemul, m-am lăsat șantajat de sistem și am avut probleme mai târziu”, a mai spus Horia Simu.
 
„Taxa de protecție n-a funcționat.(…) Statul în care am trăit a fost unul mafiot. Îți făcea un dosar, două, apoi venea cineva și spunea: ca să nu mai fie presiuni, cedează din firmă, din drepturi litigioase”, a mai acuzat Simu.
 
El a fost întrebat și dacă, în toți acești ani, a avut contacte cu oameni din servicii și a răspuns afirmativ. De asemenea, atunci când a fost întrebat dacă el a inițiat contactul sau a fost contactat, a răspuns că a fost contactat. Dar la întrebarea dacă a fost sau nu șantajat, omul de afaceri Horia Simu a evitat să răspundă.

Fostul consilier prezidențial Daniel Moldoveanu are calitatea de denunțător în dosarul deschis de DNA împotriva omului de afaceri Horia Simu, potrivit Flux24.

Citește și: DEZVĂLUIRI. Un agent acoperit al DNA a fost șef al unei instituții importante

Horia Simu, dezvăluiri incendiare despre șpăgile date. Milionarul s-a auto-denunțat că a dat MITĂ în instituții ale statului, dar a DEZVĂLUIT și SUMELE oferite

AUTODENUNŢ la DNA! Horia SIMU recunoaşte că a dat ŞPAGĂ