Evenimentul Zilei > Politica > Horațius Dumbravă: Iohannis să discute cu partidele includerea imunităţii în revizuirea Constituţiei
Horațius Dumbravă: Iohannis să discute cu partidele includerea imunităţii în revizuirea Constituţiei

Horațius Dumbravă: Iohannis să discute cu partidele includerea imunităţii în revizuirea Constituţiei

Fostul preşedinte al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) Horaţius Dumbravă a declarat, ieri seară, că ar fi oportun ca preşedintele Klaus Iohannis să discute cu partidele politice includerea imunităţii parlamentare printre tezele de revizuire a Constituţiei.

"Preşedintele Iohannis are datoria să discute acest lucru cu partidele politice, să includă în tezele de revizuire a Constituţiei inclusiv problema imunităţii, pentru că până la urmă poporul se va pronunţa prin referendum asupra revizuirii Constituţiei şi poporul trebuie să aibă oportunitatea de a se pronunţa cu privire la imunitatea parlamentară", a declarat Horatius Dumbravă, la Gândul Live.

El a mai vorbit şi despre decizia Curţii Constituţionale în cazul respingerii cerereii DNA de arestare a lui Dan Şova de către Senatul României, amintind că instanţa constituţională a admis sesizarea CSM şi a decis că Senatul trebuia să redacteze o hotărâre în acest caz.

"Din punctul meu de vedere s-a făcut doar un prim pas de către Curtea Constituţională. Curtea Constituţională ar trebui provocată să se pronunţe asupra limitelor în care trebuie să se pronunţe Parlamentul asupra refuzului ridicării imunităţii parlamentare", a spus Dumbravă, precizând că ar trebui ca instanţa constituţională să stabilească limitele imunităţii. "Ar trebui urmat un al doilea pas şi mi se pare firesc. Acesta este de fapt adevăratul conflict jurdic de natură constituţională: în ce limite Parlamentul interferează în activitatea justiţiei", a mai declarat magistratul.