Evenimentul Zilei > International > Cel mai recent SONDAJ de opinie: cu cât CONDUCE Hillary Clinton în lupta contra lui Donald Trump
Cel mai recent SONDAJ de opinie: cu cât CONDUCE Hillary Clinton în lupta contra lui Donald Trump

Cel mai recent SONDAJ de opinie: cu cât CONDUCE Hillary Clinton în lupta contra lui Donald Trump

Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, conduce în sondaje în fața contracandidatului republican, Donald Trump, cu 8 puncte, conform celui mai recent sondaj de opinie al CNN, dat publicității azi.

Sondajul arată că Hillary Clinton ar obține 47% dintre voturile alegătorilor care s-ar prezenta la urne, Trump 39%, candidatul libertarian Gary Johnson 7%, iar candidata Partidului Verzilor, Jill Stein, circa 2% din sufragii, scrie CNN.

Sondajul (The Poll of Polls) reflectă o medie a celor mai recente sondaje publicate la nivel național și îndeplinește criteriile necesare pentru putea fi publicat, susține sursa citată.

Toate sondajele includ o comparare cu candidații unui al treilea partid, dar acest sondaj al CNN nu are o marjă de eroare, fiind o medie a celor menționate.

Toate cele patru sondaje au fost realizate după data de 7 octombrie, când a fost dată publicității înregistrarea emisiunii din 2005 „Access Hollywood”, în care Donald Trump făcea comentarii indecente despre femei.

De atunci, mai mulți oficiali republicani aleși în diverse funcții și-aui revocat susținerea pentru candidatul nominalizat de Partidul Republican, iar mai multe femei au apărut în presă, acuzându-l pe Trump de hărțuire sau atacuri sexuale, care au avut loc în urmă cu mai mulți ani.

Trump a avut întâlniri de campanie în Florida și Carolina de Nord, în ultimele zile și va merge săptămâna aceasta în  Wisconsin și Colorado, în timp ce Clinton continuă pregătirile pentru ultima dezbatere prezidențială televizată, care va avea loc miercuri, în Las Vegas.

Sondajul The Poll of Polls include: sondajul NBC News/Wall Street Journal realizat între 10-13 octombrie; sondajul Washington Post/ABC News Poll realizat între 10-13 octombrie, sondajul Fox News Poll, realizat în 10-12 octombrie și sondajul G.W. Battleground, realizat între 8-13 octombrie.