Hayssam, favorizat de AVAS

Hayssam, favorizat de AVAS

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) este acuzată, printr-un raport al Curţii de Conturi, din 2006, de a fi aplicat un tratament preferenţial firmei deţinute de Omar Hayssam la vânzarea Băneasa Voluntari.

Raportul respectiv arată că, deşi la privatizarea societăţii Băneasa puteau participa investitori strategici interni şi externi, anunţul de vânzare a acţiunilor ar fi fost publicat doar în ziare naţionale. O altă neregulă descoperită ar fi că, deşi în etapa de evaluare a cumpărătorului se solicita ca acesta să nu fi avut probleme într-o privatizare anterioară, câştig de cauză a avut firma Ogharit Trading din Siria, controlată de Hayssam. Potrivit Curţii de Conturi, la acel moment, AVAS ar fi avut informaţii privind modul defectuos în care se derula contractul de privatizare a societăţii Foresta Nehoiu, încheiat cu Hayssam.

La acel moment, AVAS era condusă de Ovidiu Muşetescu, acelaşi care era acuzat, pe 14 martie, de preşedintele Traian Băsescu că ar fi stat la baza vânzării către Omar Hayssam a IPRS Băneasa, Foresta Nehoiu şi Bucovina.

Ne puteți urmări și pe Google News