Coordonatorul naţional pentru transplant a povestit că a primit trei alarme false din partea autorităţilor despre faptul că medicii plecaţi cu aeronava pilotată de Adrian Iovan spre Oradea ar fi fost găsiţi.

„De trei ori mi s-a spus că au fost găsiţi. Prima dată la vreo oră şi jumătate. Am vorbit cu doctorul Zamfir şi mi-a spus că nici vorbă. Aşa că atunci când au fost găsiţi de localnici nici n-am mai crezut”, a spus Victor Zota într-un interviu acordat postului Antena 3.

De fapt, victimele au fost găsite de localnicii din zonă în jurul orei 21.15, la cinci ore după accident.

„Într-adevăr îi găsiseră. Când am vorbit cu dr. Zamfir o resuscitau pe fată care intrase în stop de aproximativ o jumătate de oră. Fiind un medic experimentat, ştia că resuscitarea poate dura şi 2-3 ore”, a mai spus Zota.

Toţi cei care se aflau pe 20 ianuarie în zbor spre Oradea erau voluntari, medicul Radu Zamfir, fiind, potrivit lui Zota, unul dintre cei mai dedicaţi. „Radu e omul pe care toate echipele de transplant din ţară îl cunosc. El merge să recolteze toţi ficaţii, la orice oră, zi sau noapte, şi pe 31 decembrie şi de ziua fiicei sale”, a adăugat Victor Zota.
Peste 2,2 milioane de romani au scris mesaje pe Facebook sau au dat like si share la postările de pe pagina Respect Aura Ion. Peste 82.000 urmaresc direct pagina.
CLICK PE POZELE DE MAI JOS PENTRU GALERIE FOTO cu Aura Ion:

Aura Ion și-a pierdut viața la 23 de ani pentru că a dorit să ajute la salvarea altor vieți și a crezut în niște valori pe care mulți nu le pricep. Din acest motiv Aura Ion este, pentru mine, un EROU și spun: RESPECT! Citiţi mai mult: AICI

În memoria Aurei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT, Aura Ion!

Te-ar putea interesa și: