Halle Berry, o stea pe Walk of Fame

Halle Berry, o stea pe Walk of Fame

Actrita americana a devenit cea de-a 2.333-a personalitate care a primit o stea pe celebrul "bulevard al gloriei" de la Hollywood, in fata Kodak Theatre, informeaza AFP.

Halle Berry este prima femeie de culoare care a castigat un premiu Oscar pentru rol principal.

Actrita, in varsta de 40 de ani, a fost acompaniata la aceasta ceremonie de iubitul sau, manechinul canadian Gabriel Aubry, si de actorul Samuel L. Jackson.

In 2006, Berry a fost nominalizata la premiile Emmy si Globul de Aur pentru rolul sau din filmul produs de Oprah Winfrey "Ochii lor il urmareau pe Dumnezeu" si a fost producator executiv pentru filmul "Lackawanna Blues".

Ne puteți urmări și pe Google News

Anterior, si-a imprumutat vocea unui personaj animat din filmul "Robots", a incins spiritele cu rolul sau din “Catwoman", a jucat in thriller-ul psihologic "Gothika" si a fost una dintre "fetele Bond" in filmul "Sa nu mori azi".

Pentru interpretarea spectaculoasa din filmul "Puterea Dragostei" a fost recompensata cu un premiu Oscar si cu un Urs de Argint.

 Pentru acelasi rol a fost premiata de Sindicatul actorilor de la Hollywood (SAG) si de National Board of Review.

Berry a mai castigat un premiu Emmy, un Glob de Aur si un premiu din partea SAG pentru rolul din telefilmul produs de ea "Dorothy Dandridge".

Actrita a primit si o "Zmeura de Aur" pentru cea mai proasta performanta actoriceasca, trofeu care parodiaza premiul Oscar, in 2005, pentru rolul din "Catwoman".

Halle a primit titlul de Artistul anului acordat de fundatia Harvard din cadrul universitatii cu acelasi nume, in semn de recunoastere a performantelor sale actoricesti.

Cel mai recent film al sau, "Seducatorul fara chip", in care joaca alaturi de Bruce Willis, va fi lansat in luna aprilie.