Daneza Caroline Wozniacki a cucerit primul e trofeu de Grand Slam, după două finale de turneu major pierdut, dar cea care a cucerit turneul de la Melbourne, din punct de vedere al spectacolului pe teren, a fost Simona Halep. Românca a cedat în ultimul act de la Australian Open cu 6-7, 6-3, 4-6, fiind cea de-a treia finală pierdută în cadrul unui turneu major, după Roland Garros 2014 și 2017. Începând de luni, Halep va părăsi și prima treaptă a podiumului mondial, loc pe care îl va ocupa noua campioană de la Australian Open, Caroline Wozniacki. Daneza a mai fost lider WTA vreme de 67 de săptămâni, în perioada 2010-2012.

„Nu e uşor să vorbesc acum. Vreau să o felicit pe Caroline, a jucat minunat pe toată durata turneului. Vreau să-l felicit şi pe tatăl ei, ce a făcut pentru ea a fost fantastic. A fost un turneu grozav pentru mine, am dat totul în fiecare meci. Am ajuns din nou într-o finală, dar Caroline a fost mai bună. Sunt sigură că voi mai avea ocazii de a câştiga, sunt tânără şi am mulţi ani înainte. E păcat că nu am făcut marele pas a treia oară, poate a patra oară va fi cu noroc. A fost minunat, am avut parte de susţinere în toată lumea şi sper ca anul viitor să ne revedem în aceeaşi fază”, a declarat Simona Halep, după finală.

Caroline Wozniacki:Astept acest moment de atatea vreme. Am mari emoții, îmi tremură vocea… Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în turneu. Au fost două săptămâni incredibile. Vreau să o felicit pe Simona, știu că e greu pentru ea. Sunt convinsă că va câștiga un turneu de Mare Slem. Mulțumesc echipei mele pentru efortul pe care l-a depus în tot acest timp”.