Halep a plecat luni în Qatar, deși era accidentată, dar cu șanse infime de a evolua pe „hard”-ul competiției de la Doha. Accidentarea survenită la Australian Open i-a adus o nouă absență din naționala României, dar, ieri, a doua jucătoare a lumii a anunțat că va evolua la Doha, chiar dacă este nerefăcută complet din punct de vedere fizic.

„Încă mai simt dureri”

Campioană la Doha în 2014, contănțeanca nu are planuri mari de această dată în acest turneu. Va fi mai degrabă un test al durerilor pentru româncă. Astăzi, „Simo” va susține primul meci în această ediție a întrecerii qatareze. Va evolua direct în turul al doilea, unde o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Makarova (locul 32 WTA).

„Voi juca la acest turneu. Încă mai simt dureri, dar voi intra pe teren. Meciul cu Makarova va fi foarte greu! Vreau să fiu aptă de joc, să fiu sănătoasă, apoi, cu rezultatul, mai vedem ce va fi. Important este să fiu sănătoasă, să nu am dureri”, a declarat, ieri, Halep, într-o conferință de presă. În ceea ce privește duelurile directe cu Makarova, Halep o conduce pe aceasta cu 3-2.

În continuare, Simona se bate pentru a-și redobândi poziția de lider în ierarhia WTA. Cel mai important este că ea nu are de apărat nicun punct la Doha, și nici la Dubai (19 februarie – 3 martie), deoarece anul trecut nu s-a prezentat la niciuna dintre aceste competiții. În schimb, daneza Caroline Wozniacki (numărul 1 mondial) va trebui să apere cel puțin 600 de puncte, iar în Dubai nu va evolua.

Cahill nu „servește” Doha și Dubai

Pentru aceste două turnee, românca nu va putea conta pe prezența antrenorului ei principal, Darren Cahill (foto). Australianul nu a fost lângă Halep nici la Beijing, în octombrie 2017, în turneul pe care Simona l-a câștigat și a devenit în premieră numărul 1 mondial. La Doha și Dubai, Halep va conta doar pe serviciile lui Andrei Pavel, urmând ca australianul să revină lângă româncă pentru competițiile din SUA de la Indian Wells (7-18 martie) și Miami (20-31 martie).

Ne batem cu Elveția, în Fed Cup

Naționala României va evolua în barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup pe teren propriu, pe 21 și 22 aprilie. Tenismenele „tricolore” vor înfrunta Elveția, selecționată în care cele mai bune junătoare sunt Timea Bacsinszky (locul42 WTA), Belinda Bencici (73 WTA) și Viktorija Golubici (100 WTA). Pentru acest duel, căpitanul-nejucător Florin Segărceanu va alinia, foarte probabil, următoarea echipă: Simona Halep (2 WTA), Irina Begu (37 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA) și Monica Niculescu (92 WTA).