Cea mai bună tenismenă a României are mari șanse să-și mărească considerabil câștigurile pe care și le-a dobândit până acum, în acest sezon. Pentru că a participat în acest an la toate turneele Premier Mandatory (patru din patru), dar și la patru dintre cele cinci turnee Premier 5, constănțeanca va primi o sumă frumușică de bani din partea WTA.

Cadou pentru jucătoarele din Top 10

A fost de ajuns ca „Simo” (locul 2 WTA) să bifeze prezența la Beijing, unde se defășoară turneul de categorie Premier Manadtory, pentru ca Halep să beneficieze de premiul celor de la WTA. Mai exact, acest bonus li se acordă tuturor jucătoarelor care se vor regăsi în Top 10 WTA la finele sezonului. 

De exemplu, dacă Halep va termina pe locurile 2 sau 3, atunci românca va primi suma de 600.000 de euro, iar dacă se va clasa pe 4 sau 5, va fi recompensată cu doar 400.000 de euro. Cele patru turnee Premier Mandatory sunt: Indian Wells, Miami, Madrid şi Beijing, iar cele Premier 5: Dubai, Roma, Cincinnati, Toronto/ Montreal şi Wuhan. Dintre acestea, sportiva noastră nu a participat la cel din Emiratele Arabe Unite.

Însă, dacă „Simo” ar fi terminat sezonul din postura de lider WTA, ar fi fost recompensată cu cel puțin 900.000 de euro. În altă ordine de idei, în acest an, Simona a strâns 3.720.662 de dolari din premii, iar suma totală câștigată de-a lungul carierei este de 19.181.450 de dolari. Dacă evolua și în competiția de la Dubai câștigul ei actual din acest bonus creștea cu 100.000 de euro. Revenind la Beijing, constănțeanca va evolua abia astăzi în optimile de finală, nu înainte de ora 13.30 (în direct la Digi Sport 2).

Făcută praf de americani

Deși meciul cu slovaca Magdalena Rybarikova (28 WTA) ar fi trebuit să aibă loc ieri, organizatorii de la China Open au fost forțați de ploaia abundentă să reprogrameze o bună parte dintre dueluri. Mai mult, ieri, românca a avut de înfruntat și criticile jurnaliștilor americani, care au scris despre ea că nu va ajunge niciodată pe primul loc în ierarhia mondială din pricina faptului că nu este suficient de puternică din punct de vedere mental.