Evenimentul Zilei > Actualitate > Halep, înspăimântată de criticile românilor
Halep, înspăimântată de criticile românilor

Halep, înspăimântată de criticile românilor

Simona dă impresia că e copleșită de presiunea exercitată de fani și de mass-media. „Problemele ei vin din interior”, a avertizat Nicușor Ene, unul dintre primii antrenori ai constănțencei

Simona Halep suferă la capitolul mental. Asta s-a văzut în partida pierdută în primul tur de la Wimbledon, în fața slovacei Jana Cepelova, scor 7-5, 4-6, 3-6.

Românca a fost umbra jucătoarei care se lua la trântă cu marile nume din circuit și revenea, în multe situații, după ce pierdea primul set. La final, Simona a recunoscut că este marcată de gândul că o înfrângere atrage după sine un cor de critici, chiar dacă a precizat că s-a obișnuit.

„Emoțional, nu cred că am fost acolo”

Mai mult, Halep a spus că nu vrea să revină în România, în această perioadă, pentru că se teme de reacția fanilor.

„Am fost foarte surprinsă de reacțiile din ultimele săptămîni ale oamenilor din România, dar sunt obișnuită acum să aud lucruri rele despre mine. Nu mai e o problemă. Nu-mi mai pasă ce spun oamenii despre mine. E treaba lor dacă spun lucruri urâte, eu ştiu ce fac şi cât de mult muncesc în fiecare zi”, a spus Halep.

Tenismena constănțeancă a explicat că din punct de vedere emoțional are mari probleme. Emoţional, nu cred că am fost acolo. Nu am reuşit să mă descurc. Sunt încrezătoare în jocul meu, dar emoţional şi ca putere interioară, nu cred că sunt sută la sută. Trebuie să învăţ să scot stresul din mine”, a afirmat cea mai bună tenismenă din România.

Într-un interviu acordat pentru „Evenimentul zilei”, anul trecut, Nicușor Ene, fost antrenor al Simonei Halep, în perioada junioratului, vorbea despre aceleași probleme ce țin de psihic.

„Este ceva în neregulă cu Halep. Problemele Simonei vin din interior, nu pare să mai aibă confortul necesar pentru a se lupta în turnee. Are nevoie de echilibru interior. Are potențial și a arătat asta. Trebuie să demonstreze că se poate menține la nivelul la care a ajuns”, spunea tehnicianul constănțean, după ce Halep pierduse la turneul de la Wuhan (China), un meci cu iberica Garbine Muguruza.

Atunci, sportiva „tricoloră” se impusese în primul set, scor 6-2, dar cedase meciul cu 2-6 și 3-6.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: