Contănțeanca a ratat primul trofeu din acest început de sezon, după ce a cedat în ultimul act de la Doha, scor 6-3, 4-6, 3-6, în fața belgiancei Elise Mertens, locul 21 WTA. Meciul a durat două ore și 6 minute, iar Simona a mărturisit, la conferința de presă de după meci, ce a împiedicat-o să câștige duelul de ieri.

În setul decisiv am rămas fără energie. Eram foarte obosită. Fizic, trebuia să fiu la sută la sută pentru câștiga un asemenea meci. Dar Elise a meritat victoria. A fost mai puternică și mai echilibrată. Am condus, dar nu am avut energia pentru a câștiga. Nu vreau să fac o drama din asta.

M-am simtit obosită vineri. Totul a inceput încă de acum două zile. Dar nu am vrut să renunț la turnee. Sunt fericită că am jucat la Doha.

Nu este vorba despre o nouă accidentare, doar am avut sânge. Acum trebuie să mă odihnesc. E foarte bine că voi avea trei zile de recuperare și că abia miercuri voi juca la Dubai (n.r. Halep are liber în turul I la Dubai).

Am atins un nou nivel, iar în meciurile cu Tsurenko, Goerges și Svitolina am avut reveniri importante. Mi-am putut testa mentalul. Cred că am un debut de an bun”, a declarat Simona Halep.