Simona luptă, astăzi, după ora 15.30, pentru un loc în „sferturile” de la Wimbledon. Adversară îi va fi Cori Gauf care a uimit pe iarba londoneză.

Simona Halep (locul 7 WTA) are ocazia să se califice, astăzi, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. În calea româncei, către fazele superioare, va sta Cori Gauff, o jucătoare din SUA, care a făcut deja senzație pe iarba londoneză.

A trecut de legendara Venus Williams

La 15 ani, vârstă la care alte sportive își caută calea la nivelul junioratului, Cori a bifat deja cea mai mare performanță a carierei. Americanca a primit un wild card și a început în primul tur al calificărilor. A trecut de trei obstacole și a ajuns pe tabloul principal, devenind cea mai tânără jucătoare care a ajuns la acest nivel. Nu s-a oprit și a eliminat-o pe Venus Williams (39 de ani), o legendă a tenisului, care făcea senzație cu mult înainte ca Gauff să se nască.

Nu se joacă: vrea trofeul

Înainte de Wimbledon, Cori se afla pe locul 313 WTA și câștigase 75.011 dolari. Între timp, a ajuns pe 139 WTA și și-a mărit contul la 220.517 de dolari. Își poate îmbunătăți per for manțele, dacă o va elimina pe Simona Halep. „Obiectivul meu este să câștig trofeul”, a anunțat americanca, înaintea confruntării cu fosta lideră WTA. Cele două jucătoare nu s-au mai aflat față în față. Interesant este că, anul trecut, atunci când Simona a devenit campioană la Roland Garros, Gauff a câștigat și ea trofeul, la nivel de junioare!

Te-ar putea interesa și: