Evenimentul ZileiActualitateHalep atacă liderul pentru calificarea în semifinale

Halep atacă liderul pentru calificarea în semifinale

Halep atacă liderul pentru calificarea în semifinale
Românca o întâlnește, astăzi (ora 14.30), pe Angelique Kerber, la Turneul Campioanelor

Simona Halep (locul 4 mondial) a trecut cu bine de emoțiile debutului la Singapore. Grație succesului înregistrat, duminică, în fața americancei Madison Keys (7 WTA), scor 6-2, 6-4, „tricolora” poate lua în calcul varianta calificării în semifinalele Turneului Campioanelor. Însă, până acolo, Simona va trebui să facă față altor două jucătoare din Grupa Roșie: Angelique Kerber (1 WTA) și Dominika Cibulkova (8 WTA).

Astăzi, Halep va evolua în derbyul Grupei Roșii, cu nemțoaica „Angie” Kerber, de la ora 14:30 (în direct la Digi Sport 2). În primul ei meci la Singapore, Kerber a dispus cu greu de Cibulkova, în trei seturi, scor 7-6(5), 2-6, 6-3.

Kerber, sezon incredibil

La Singapore se ține cont de setaveraj, fiind al doilea criteriu de departajare după numărul victoriilor, iar după prima etapă, românca este liderul Grupei Roșii.

În acest sezon, sportiva germană a dat peste cap ierarhia mondială. A reușit să o detroneze pe Serena Williams, grație rezultatelor pe care le-a obținut. „Angie” a triumfat la Australian Open, a evoluat în finala de la Wimbledon și s-a impus la US Open. Kerber a evoluat și în finala de simplu de la Jocurile Olimpice de la Rio. Înaintea duelului cu Halep, germanca a afirmat că este extrem de încrezătoare: „Am o încredere foarte mare înaintea meciului cu Simona Halep. Este foarte bine că am câștigat și sunt în formă. Simt că pot juca și trei ore. Știu că pot alerga la nesfârșit!”.

Avantaj Halep

La capitolul „directe”, Halep o conduce pe Kerber, cu 4-3. Dar, jucătoarea din Germania este cea care s-a impus în trei dintre cele patru jocuri disputate în acest an (Fed Cup, Wimbledon și Cincinnati).


Accesează: