Haos la o celebră rețea wireless. Hackerii au furat înregistrările de apeluri și mesaje

Telefon mobil. Sursa foto: pexels.com

America. Mai mulți hackeri au furat înregistrările de apeluri și mesaje text, pe o perioadă de șase luni, ale tuturor clienților rețelei AT&T, a recunoscut compania. Reprezentanții rețelei au declarat că au aflat dintr-o investigație internă că, în aprilie, hackerii „au accesat și copiat ilegal jurnalele de apeluri AT&T”, care au fost salvate pe o platformă cloud terță parte.

Mai mulți hackeri au furat înregistrările de apeluri

Datele conțin înregistrări ale apelurilor și mesajelor text între aproximativ 1 mai și 31 octombrie 2022 și pe 2 ianuarie 2023. Hackerii nu au făcut publice mesaje compromițătoare ale clienților și nu au accesat datele personale, dar au aflat multe numere de telefon.

AT&T. Sursa foto Wikipedia

Rețeaua AT&T are 127 de milioane de dispozitive conectate la ea. „Deși datele nu includ numele clienților, există adesea modalități, folosind instrumente online disponibile public, de a găsi numele asociat cu un anumit număr de telefon”, a spus compania.

John Scott-Railton, cercetător senior la Citizen Lab al Universității din Toronto, a spus că acest atac cibernetic este o „o mega intruziune”, și că metadatele furate ar putea fi o amenințare majoră pentru securitatea națională. El consideră că multe firme și persoane vor fi afectate din cauza atacului cibernetic.

Hackeri. Sursa foto: Pixabay

Situația e îngrijorătoare

Thomas Rid, profesor de studii strategice și director al Institutului Alperovitch pentru Studii de Securitate Cibernetică de la Universitatea Johns Hopkins, a spus că metadatele pot scoate la iveală detalii intime despre oameni și că hackerii responsabili pentru acest atac cibernetic trebuie prinși de urgență.

„Dacă aveți metadatele cuiva, știți când merge la muncă, unde merge la muncă, unde doarme în fiecare noapte”, a spus el. AT&T a spus că a luat măsuri suplimentare de securitate cibernetică după acest atac și că va contacta fiecare client.

O altă problemă la rețeaua AT&T

În luna martie, compania AT&T a declarat că investighează un set de date publicat pe „dark web” în urmă cu aproximativ două săptămâni și că că acest furt a afectat aproximativ 7,6 milioane de titulari de conturi curente și 65,4 milioane foști titulari de conturi. Cu toate acestea, compania a spus că nu există dovezi care să arate că cineva a spart sistemele sale, potrivit Profit.