Rețeaua hackerilor din China, care atacă guvernele lumii. Documentele i-au dat de gol

Rețeaua hackerilor din China, care atacă guvernele lumii. Documentele i-au dat de golHackeri. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Au fost găsite mai multe documente ale hackerilor din China. Ei au încercat de nenumărate ori să între în sistemul cibernetic al guvernelor, companiilor și infrastructurii din țările străine.

Hackeri din China. O serie de documente scurse online aparținând unui grup de hackeri din China care lucrează pentru statul chinez arată eforturile făcute pentru a sparge sistemul cibernetic al guvernelor, companiilor și infrastructurii din țările străine, exploatând vulnerabilități ale programelor operate de mari firme de tehnologie, precum Microsoft, Apple sau Google.

Informații despre mai mulți hackeri din China

Documentele care au fost postate pe un site public săptămâna trecută arată că operațiunea hackerilor susținuți de Beijing a început acum 8 ani și a afectat bazele de date și telecomunicațiile din Coreea de Sud, Taiwan, Hong Kong, Malaysia, India și alte țări din Asia. Și Marea Britanie a fost luată în vizor de hackerii chinezi.

Documentele, care arată corespondența dintre angajați, precum și o listă de ținte și materiale în care sunt prezentate instrumente folosite în atacurile cibernetice, aparțin companiei I-Soon din Shanghai, care are birouri și în Chengdu.

hackeri

Hackeri.Sursa foto: Arhiva EVZ

Vor să afecteze guvernul din America

Autoritățile chineze și principala agenție de spionaj a Chinei, Ministerul Securității de Stat, apelează la specialiști din mediul privat pentru a desfășura o campanie globală de hacking care a afectat chiar și infrastructura și guvernul din America. Aceștia sunt foarte greu de oprit.

„Fac parte dintr-un ecosistem de contractori cu legături cu scena hackerilor chinezi patriotici care s-a dezvoltat cu două decenii în urmă și devenit între timp oficială”, a spus John Hultquist, analist șef al Mandiant Intelligence de la Google.

Uneori angajații firmei I-Soon erau folosiți pentru a ataca ținte din străinătate, iar alteori aceștia ajutau mult temutul Minister al Securității Publice din China să supravegheze cetățeni chinezi pe plan intern și extern.

Una dintre tehnologiile descrise în documente permite spargerea conturilor de email Outlook, în timp ce alta poate fi folosită pentru a prelua controlul calculatoarelor care operează sisteme Windows, aparent putând evita 95% din toate sistemele de antivirus.

hackeri

Sursa foto Arhiva EVZ

Hackerii din China nu se vor opri

Documentele arată și informații noi despre cum hackerii mercenari lucrează cu guvernul chinez pentru a desfășura operațiuni de spionaj cibernetic. I-Soon a semnat sute de contracte cu poliția chineză pentru misiuni plătite începând cu 1.400 de dolari și ajungând până la înțelegeri pe mai mulți ani de 800.000 de dolari, potrivit Washington Post.

Tacticile folosite de Beijing seamănă cu cele utilizate de Iran și Rusia. Directorul FBI Christopher A. Wray a spus că există planuri pentru desfășurarea unei campanii foarte vaste care să atace infrastructura americană, dar că nimeni nu știa când va acționa.

Ne puteți urmări și pe Google News