Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul va elabora Legea internshipului
Guvernul va elabora Legea internshipului

Guvernul va elabora Legea internshipului

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat că Executivul a aprobat, printr-un memorandum, iniţierea demersurilor pentru elaborarea Legii internshipului.

„Tot astăzi, Guvernul a aprobat un memorandum prin care, practic, se dă startul demersurilor pentru elaborarea Legii internshipului. Este o lege cerută şi de mediul de afaceri, dar şi de tinerii care îşi doresc să aibă o astfel de experienţă, adică să vadă ce înseamnă un loc de muncă sau altul, ce cere un angajator sau altul în mod direct", a declarat Alina Petrescu, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei de Guvern, potrivit agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a adăugat că, în principal, se are în vedere „eliminarea posibilelor confuzii între raportul de muncă propriu-zis şi acest raport de tip internship". „E vorba, în speţă, de iniţierea unor consultări, astfel se va întâmpla prin adoptarea memorandumului de astăzi. Guvernul va iniţia consultări cu instituţiile publice şi private, cu instituţii de învăţământ, cu ONG-uri, pentru elaborarea acestui proiect de lege", a precizat Petrescu.

Referitor la programul de internship guvernamental, ediţia din 2017, ea a precizat că în prezent se află în faza de selecţie a candidaţilor.

„Au fost înregistrate 1.670 de candidaturi eligibile pentru cele 100 de locuri disponibile în cadrul a 52 de instituţii care participă la acest program de internship. Tinerii care vor fi selectaţi în urma acestui proces vor începe, n-aş spune lucrul, ci vor începe acest stagiat în cursul lunii iulie în cadrul instituţiilor care oferă astfel de programe", a mai precizat Petrescu.