● Un memorandum aflat pe masa miniștrilor și votat vizează contractarea de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a două împrumuturi. Unul în valoare de 50 milioane de euro, pentru sprijinirea reabilitării, consolidării şi reconstrucţiei unor clădiri aparţinând Poliţiei Române, şi al doilea de până la 40 milioane de euro, pentru sprijinirea reabilitării, consolidării şi reconstrucţiei unor clădiri aparţinând Jandarmeriei.

● Miniștrii au mai avut pe agendă un alt memorandum privind contractarea unui împrumut pentru continuarea unor investiţii în dezvoltarea rurală. Valorarea datoriei la care Guvernul se împrumută este 450 de milioane de euro de la BEI, pentru cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene. Potrivit premierului, acordul de împrumut a fost negociat cu sprijinul M inisterului F inanţelor Publice, „în condiţii avantajoase pentru România”.

● Executivul a aprobat negocierea Înţelegerii între Ministerul Educaţiei Naţionale din România şi Ministerul Resurselor Umane din Ungaria privind colaborarea în domeniul educaţiei pentru perioada 2018-2022.

● Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii la Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti, care prevede construirea unui nou terminal de pasageri. Durata de realizare a investiţiei va fi de 60 de luni din momentul semnării contractului, iar sumele necesare vor veni din sur se proprii ale aeroportului. Bugetul Ministerului Transporturilor va asigura sumele pentru exproprieri, aşa cum prevede legislaţia, portrivit purtătorului de cuvânt al Guvern