Guvernul ia măsuri radicale! Se pregăteşte un blackout total. Țara din Europa care pregăteşte acest scenariu

Sursa foto: 143315944 / Abstract © Ruslan Danyliuk | Dreamstime.com

Guvernul din Elveția a început să ia măsuri cu privire la o posibilă penurie „severă" de electricitate și gaze naturale. Potrivit ultimelor informații, aceștia pregătesc un grup de intervenție în caz de criză, care va monitoriza situația pentru o detectare timpurie a unei penurii. Decizia a venit în contextul războiului din Ucraina.

Elveția se pregătește de un blackout, în contextul războiului din Ucraina. Guvernul a început deja să ia o serie de măsuri și pregătește un grup de intervenție în caz de criză. Acesta se va ocupa și cu monitorizarea situației, pentru a detecta din timp o penurie de electricitate, au anunțat miercuri autoritățile elvețiene.

Planul a început să fie pus la punct încă din luna aprilie. Autoritățile se așteaptă la o penurie de electricitate și gaze naturale în urma invaziei ruse în Ucraina. De asemenea, oficialii au anunțat că mai multe măsuri sunt în curs de elaborare, printre acestea fiind și avertizarea populației cu privire la reducerea consumului până la o posibilă raționalizare a energiei electrice în caz de criză.

Elveția se pregătește de o penurie de electricitate și gaze naturale

Operatorul rețelei naționale Swissgrid a fost însărcinat să dezvolte și să opereze un nou sistem de monitorizare pentru a observa evoluțiile în aprovizionarea cu energie electrică. Acesta va fi pus în funcțiune până la sfârșitul anului 2022, pentru a evita un blackout.

„Sistemul de monitorizare trebuie să furnizeze informații privind situația actuală a aprovizionării și a pieței din Elveția, precum și analize ale autoaprovizionării. În special, este destinat să arate cât timp Elveția ar putea să-și asigure aprovizionarea cu energie electrică fără importuri de energie electrică", a precizat Departamentul federal pentru afaceri economice, educație și cercetare prin intermediul unui comunicat.

Guvernul din Elveția a anunțat miercuri faptul că asociația industriei gazului din țară (VSG) a fost însărcinată cu formarea unei noi organizații de intervenție în caz de criză. De asemenea, a analizat și alte alternative.

„În contextul războiului din Ucraina și al situației incerte a aprovizionării asociate, Consiliul Federal încredințează totuși acum VSG sarcina de a forma o (organizație de intervenție în caz de criză) pentru o perioadă limitată de un an. Pentru a ține cont de rezervele exprimate în cadrul procesului de consultare, se prevede includerea reprezentanților consumatorilor de gaze naturale (în organizația de intervenție în caz de criză), iar mandatul este limitat la un an", au precizat reprezentanții Guvernului.