Evenimentul Zilei > International > Guvernul Chicu, deschis spre Moscova. Şeful diplomației ruse aşteptat cu braţele deschise în Republica Moldova
Guvernul Chicu, deschis spre Moscova. Şeful diplomației ruse aşteptat cu braţele deschise în Republica Moldova

Guvernul Chicu, deschis spre Moscova. Şeful diplomației ruse aşteptat cu braţele deschise în Republica Moldova

Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse a fost invitat în capitala Republicii Moldova, pentru promovarea „dialogului dinamic”.

În marja vizitei în capitala rusă a delegației Republicii Moldova în frunte cu Prim-ministrul Ion Chicu, Ministrul Aureliu Ciocoi a discutat cu viceministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Andrei Rudenko, mai multe subiecte actuale de pe agenda relațiilor bilaterale.

Cei doi oficiali au convenit asupra activizării interacţiunii pe linia ministerelor de externe inclusiv prin organizarea consultărilor bilaterale, fiind confirmată disponibilitatea ambelor țări de a promova și în continuare dialogul dinamic în domeniile de interes comun. În cadrul întrevederii, șeful diplomației moldovenești a lansat omologului său rus, Serghei Lavrov, invitația de a efectua o vizită în Republica Moldova în perioada următoare.

Republica Moldova, se pare, că  se apropie tot mai tare de Rusia, după instalarea Guvernului Chicu. Dacă premierul și-a desfășurat prima vizită oficială chiar la Moscova, unde a pus la punct noi înțelegeri moldo-ruse de cooperare economico-comercială și a cerut ajutorul Kremlinului pentru dezvoltarea rețelei de transport, acum a venit rândul noului ministru de Externe să facă un gest de curtoazie către statul vecin.

Aşadar, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost invitat la Chișinău de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi. De altfel, invitația a fost adresată de Ciocoi la întrevederea de la Moscova cu vice-ministrul rus de Externe, Andrei Rudenko. Potrivit serviciului de presă al MAEIE, Ciocoi a discutat cu Rudenco despre activizarea interacţiunii pe linia ministerelor de externe inclusiv prin organizarea consultărilor bilaterale, fiind confirmată disponibilitatea ambelor țări de a promova în continuare dialogul dinamic în domeniile de interes comun, mfa.gov.md.