Editura Evenimentul si Capital

România 4 you. Guvernul, așteptat să finalizeze autostrada spre Cluj

Autor: | | 0 Comentarii | 537 Vizualizari

Deși are deja o autostradă care trece prin sudul județului, cea care face legătura dintre Sibiu și Arad, oficialii din Alba presează Guvernul condus de Victor Ponta să finalizeze mai repede și legătura Sebeș-Turda

Romania 4 you. Judeţul Alba, sub semnul Mercedes

Județul Alba are șansa unor investiții majore în infrastructură, a căror efecte se simt deja prin deschiderea unor investiții străine.

Totuși, lucrările la autostrada A 10, Sebeș-Turda, sunt mult întârziate, procentul finalizat fiind între 6,62% pe lotul 2 și 36% pe lotul 4. Și lucrările la linia de cale ferată de mare viteză, care va lega Vama Curtici de Brașov, sunt rămase în urmă cu cel puțin un an. Totuși, companiile străine sunt optimiste și, potrivit senatorului PNL Alexandru Pereș, acesta a fost motivul pentru care compania Daimler investește la Sebeș, iar Bosch la Blaj.


România 4 you. Județul contrastelor: orașe dezvoltate, Apusenii în sărăcie și fără perspectivă

România 4 you. Salariile sunt bunicele, dar sunt puține locuri de muncă libere


Turismul montan, o iluzie

Cea mai mare problemă a județului, spun senatorii Alexandru Pereș și Teodor Atanasiu, este însă în zona montană, care acoperă 45% din suprafață.


FOTO: Teodor Atanasiu FOTO: NICU DÎRDÎIACAmbii par să regrete eșecul investiției de la Roșia Montană. „La Roșia se poate face exploatare, dacă se îndeplinesc condițiile de mediu”, spune, prudent, Atanasiu. Pereș se plânge că Guvernul Ponta nu a vrut să lase în Alba sediul Agenției Naționale pentru Zona Montană și l-a mutat la Vatra Dornei.

În plus, explică Pereș, drumurile naționale din zona Munților Apuseni sunt într-o stare proastă, în timp ce Consiliul Județean s-a ocupat de infrastructura de interes regional. În plus, C.J. lucrează la un proiect „Domeniul schiabil Valea Sebeşului”, care să fie finanțat cu fondurile structurale alocate în exercițiul financiar 2014-2020.


România 4 you. Județul contrastelor: orașe dezvoltate, Apusenii în sărăcie și fără perspectivă

România 4 you. Salariile sunt bunicele, dar sunt puține locuri de muncă libere


Turismul a fost mereu prezentat ca „o alternativă” la exploatarea de la Roșia Montana, dar acesta nu pare să fi adus prea multe locuri de muncă sau venituri.


Deși mult lăudat, turismul în Munții Apuseni oferă doar 2,3% din locurile de muncă din județ.


Turismul în zonă funcționează la capacitate minimă. Rata medie de funcţionare a pensiunilor și hotelurilor este de numai 54%, adică aproximativ jumătate de an acestea nu funcționează.

DEMISIE cu SCANDAL in PSD! Unul dintre lideri a renuntat la functie si a facut acuzatii GRAVE! Breaking News

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Romania 4 YOU

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI