Evenimentul Zilei > Social > Guvernul a adoptat BUGETUL pentru proiectul ,,Prima casă”. Câți BANI au fost alocați
Guvernul a adoptat BUGETUL pentru proiectul ,,Prima casă”. Câți BANI au fost alocați

Guvernul a adoptat BUGETUL pentru proiectul ,,Prima casă”. Câți BANI au fost alocați

Bugetul pentru programul ,,Prima casă” pe anul 2019 a fost adoptat miercuri de Guvern printr-un proiect de act normativ. Drept urmare, programul ce permite cumpărarea unei locuințe va putea fi accesat și în acest an.

Executivul a aprobat în ședința de Guvern de astăzi plafonul total de garantare pentru anul 2019, aferent programului Prima casă, conform ziaruprofit.ro

Două miliarde de lei alocă Ministerul Finanțelor Publice în acest an pentru românii care doresc să își achiziționeze o locuință”, conform unui  comunicat de presă al ministerului.

Practic, vorbim de un proiect de hotărâre a Guvernului, care se va aplica după apariția în Monitorul Oficial.

Alocarea plafonului total al garanțiilor care pot fi emise în anul 2019 în cadrul Programului se face la solicitarea finanțatorilor participanți de către FNGCIMM, cu acordul Finantelor, potrivit Procedurii și criteriilor de evaluare anuala a modului de utilizare a plafoanelor de garantare, aprobate prin OMFP nr. 3097/2017, publicat în Monitorul Oficial nr. 963 din 6 decembrie 2017.

Așadar, romanii care doresc sa achiziționeze o locuință prin programul Prima casa anul acesta, pot sa se intereseze la bănci despre condițiile de acordare.

Conform sursei citate, finanțatorii participanți în programul Prima casă sunt BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit, Garanti Bank, Piraeus Bank, Marfin Bank, Credit Agricole și Leumi Bank.