Gully Queenes din Jamaica: Cum o comunitate de gay caută refugiu într-un canal într-unul din cele mai homofobe locuri de pe Pământ

Gully Queenes din Jamaica: Cum o comunitate de gay  caută refugiu într-un canal într-unul din cele mai homofobe locuri de pe Pământ

Majoritatea oamenilor nu sunt amenințați că se vor trezi cu sticle, nisip sau pietre chiar în patul în care dorm, însă pentru o comunitate din Jamaica acest lucru se întâmplă în fiecare noapte

 Un pericol minor pentru ei în comparație cu celelalte riscuri la care sunt supuși, de exemplu riscul de a fi violați sau chiar uciși doar din simplu motiv că sunt gay.

Vice News a arătat într-un documentar cum este viața unui grup de LGBT(lesbiene, gay, bisexuali,transsexuali) fără adăpost.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gully Queens, așa cum se numesc, au căutat refugiu în canalizare după ce au fost forțați să iasă din clădirile abandonate în care locuiau, izgoniți uneori chiar de către propriile familii.

Aceștia nu doresc să își ascundă orientarea sexuală și astfel se consoleză cu sentimentul de siguranță pe care comunitatea îl oferă. Încearcă să ducă o viață normală în ciuda faptului că nu pot scăpa nici de gândacii de bucătărie, nici de țânțari. Noaptea și-o petrec pe saltele improvizate din paleți și covoare, iar hainele le usucă pe țevile din canale. Au doar apă curată care tâșnește dintr-un hidrant.

Din păcate nici în aceste locuințe improvizate nu pot trăi liniștiți, comunitatea trăind tot timpul cu teama că pot fi atacați. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că homofobia este în floare în Jamaica, unde 80% din populație adăpostește sentiment anti-gay. Există chiar și o lege (legea buggery)  care amintește de timpurile coloniale, aceasta prevede că oricine este pins făcând sex anala primește 10 ani de muncă grea în închisoare, cu toate că homosexualitatea în sine nu este ilegală.

Atacuri violente împotriva grupului LGBT sunt frecvente, iar justiția nu prevede pedepse pentru autorii acestora. Predicatorii evanghelici care promovează homofobia atrage audiențe uriașe, în timp ce versurile din muzica jamaicană instigă la violență împotriva comunității LGBT.

Jamaica este văzută ca țara cea mai ostilă din emisfera vestică pentru homosexuali. Între 2009 și 2012, un total de 231 de rapoarte au fost făcute pentru J-FLAG (Forumu din Jamaica pentru Lesbiene, transsexuali și homosexuali).

Cele mai multe incidente au fost legate de atacuri, însă se practică de asemenea șantajul și amenințarea, precum și violența sexuală, în special împotriva lesbienelor și femeilor bisexuale.

Perioada premergătoare alegerilor din 2012 a oferit o licăriere de speranță pentru comunitatea gay, atunci când prim-ministrul jamaican, Portia Simpson Miller a hotărât revizuirea legii buggery, într-un spectacol de sprijin pentru drepturile homosexualilor, însă nu avut  niciun rezultat.