Evenimentul Zilei > Actualitate > Grupuri de suport gratuit pentru femeile care au cancer mamar
Grupuri de suport gratuit pentru femeile care au cancer mamar

Grupuri de suport gratuit pentru femeile care au cancer mamar

Femeile diagnosticate cu cancer mamar pot particia gratuit la un grup de suport, în care sunt consiliate atât medical cât şi psihologic

Grupul de Suport pentru Cancer mamar şi limfedem este un proiect caritabil realizat de Donna Medical Center, Centru de Excelenţă în Depistarea precoce a cancerului mamar în colaborare cu Hospice Casa Speranţei, două organizaţii care se implică în mod constant în comunitatea femeilor diagnosticate cu cancer la sân şi cu ajutorul psihologului Simona Ristea.

Multe studii ştiinţifice au demonstrat că participarea la 6-8 întâlniri ale unui grup de suport poate contribui semnificativ la o informare mai corectă, la un echilibru psihologic mai bun, la descoperirea şi învăţarea unor strategii practice de a face faţă întrebărilor, temerilor, slăbiciunilor, descurajării, durerilor etc, iar efectele pozitive durează după aceea până la un an.

Cele mai bune rezultate le obţin persoanele care participă activ, motivat, cu încredere, iar unele studii arată că în aceste cazuri grupurile pot contribui chiar şi la prelungirea duratei vieţii.

Cu ce ajută un astfel e grup:

– Afli mai multe despre boala ta, despre cum poţi depăşi momentele cele mai dificile de la persoane care trec prin experienţe similare şi de la specialişti invitaţi. 

– Găseşti ascultare, înţelegere, încurajare, suport emoţional. Poţi vorbi deschis despre gândurile, trăirile, suferințele tale, cu persoane care într-adevăr te ascultă şi te înţeleg.

–  Te simţi acceptată, respectată, apreciată. Îţi va fi mai uşor să te accepţi, să te respecţi şi să te apreciezi tu însăţi, chiar dacă boala te schimbă.

– Te simţi generoasă şi utilă, pentru că poţi oferi, la rândul tău, informaţii, înţelegere şi încurajare altor oameni.

–  Înveţi, alături de alte persoane care au aceleaşi probleme ca şi tine, cum poţi să te bucuri în continuare de viaţă. 

–  Îţi îmbunătăţeşti relaţiile cu membrii familiei şi cu prietenii, pentru că ai unde să te “descarci” şi îi vei putea proteja de o parte din suferinţele tale.

– Dacă nu te confrunţi tu direct cu boala, ci o persoană apropiată, poţi învăţa cum să-i fii alături, cum să o susţii, să o încurajezi, să o ajuţi.

Participarea este GRATUITĂ iar întâlnirile se vor organiza la sediul Donna Medical Center din Str. Traian nr. 234, et.1, sect. 2, Bucureşti.  Înscrierile se  fac telefonic, la  021 252 3232. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: