Groaza COVID nu era de ajuns, UE reînvie Teroarea Imigranților

Groaza COVID nu era de ajuns, UE reînvie Teroarea Imigranților

Comisia Europeană declară că statele membre ale Uniunii Europene nu au voie să respingă solicitările de azil ale imigranților de la granițele lor și nici nu au voie să își închidă frontierele în fața solicitanților de azil.

Ylva Johansson, Comisar european pentru Afaceri Interne și Migrație, a declarat că țările membre nu ar trebui să îi respingă pe imigranți de la granițele lor și că toate cererile de azil ar trebui să poată fi completate în interiorul teritoriului Uniunii Europene.

„Respingerile sunt ilegale. Nu oricine are dreptul la azil, dar oricine are dreptul de a fi tratat în conformitate cu valorile noastre. Când oamenii depun solicitare de azil în UE, ei fac apel la valorile europene. Iar noi trebuie să onorăm acest apel”, a spus Johansson, citată de publicația italiană Il Giornale.

Comisarul european a adăugat că Uniunea Europeană va face investigații împotriva statelor membre care îi resping pe imigranți la frontierele lor. Ylva Johansson a spus:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu putem proteja frontierele UE violând drepturile persoanelor. În opinia mea, a sosit momentul să luăm în considerare posibilitatea instituirii unui nou mecanism pentru a monitoriza respingerile de la frontiere. Trebuie să ne asigurăm că statele membre respectă legislația UE.”

Ceea ce spune aici comisarul european cu subiect și predicat este că migrația este un drept al omului. „Legislația UE” se referă la Acordul de la Dublin, potrivit căruia un imigrant are dreptul să depună solicitare de azil în primul stat membru UE în care a pus piciorul. Acordul de la Dublin a fost însă călcat în picioare și anihilat de facto de către Angela Merkel, în vara lui 2015, când a anunțat că Germania primește toți refugiații sirieni. Această promisiune a cancelarei a dus la un uriaș val de imigranți care au forțat frontierele UE și pe cele interioare.

De asemenea, ce mai spune Ylva Johansson este că țări care sunt sufocate de numărul mare de imigranți și nu mai fac față invaziei, precum Grecia și Italia, vor fi obligate să nu refuze nici un nou venit.

Mai mult, în cazul în care Erdogan își va pune în aplicare amenințarea și va permite celor 4 milioane de refugiați din Turcia să treacă în Europa, țările UE vor fi obligate să nu își apere granițele și să îi primească pe toți.

Chiar și în timpul epidemiei de coronavirus, Uniunea Europeană și-a manifestat deschiderea față de solicitanții de azil.

În luna martie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a încercat să mențină toate frontierele interne ale UE deschise, declarând:

„În acest moment de criză este esențial să păstrăm funcțională piața noastră internă.”

Numeroase țări și-au închis frontierele din cauza epidemiei, dar de ceva vreme se confruntă cu o creștere a intrărilor de imigranți, pe fondul relaxării măsurilor de izolare, în special în Italia.

Săptămâna trecută, ONG-ul italian Mediterranea Saving Humans a adus în Sicilia 43 de imigranți din Africa de Nord, opt dintre ei fiind testați pozitiv cu coronavirus.

Cu o lună înainte, ONG-ul german Sea-Watch a adus în Italia 209 imigranți, dintre care 28 au fost găsiți pozitiv.